Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 R Konumu Sesi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=26651
Tarih: 08 Ağustos 2025 Saat 12:08
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 R Konumu Sesi
Mesajı Yazan: Resd
Konu: 307 R Konumu Sesi
Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2013 Saat 21:00
İyi akşamlar arkadaşlar.
307 otomatik arabam var ve bir süredir r konumuna aldığımda çıkan uzun bip sesi şimdi p konumunda arabayı çalıştırdığım zaman çıkıyor r konumunda ses gelmiyor. Sorun ne dir acaba.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: ondercan
Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2013 Saat 23:10
park yardımcısı varmı .arcınızda. ( park senserü ).varsa orjinalmi.

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2013 Saat 00:07
Kusura bakmayın biraz geç yanıt verdim. Bakmaya fırsatım olmadı.Hayır Aracımda park sensörü yok bu ses park sensörü sesi gibi kısa biplerden oluşmuyor önce kısa bip veriyor ve sonra uzun bip veriyor kesiliyor.

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2013 Saat 00:26
Arkadaşlar Arabam 2004 model 307 XT otomatik. Ototmatik kullanan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2013 Saat 00:46
merhaba resd.
hatay damısın istersen bir ara servise ugra sesi bi duyayım .yardımcı olurum 
gelirsen. önder usta görmek istedigini söyle.

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2013 Saat 00:54
Merkezde değilim payas tayım hatta yarın fırsat bulursam bir video çekeyim o şekilde göstereyim size.

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2013 Saat 22:09

Arkadaşlar video danda sorunum net olarak anlaşılıyor. Bu ses daha önce vitesi R konumuna aldığımda çıkıyor şimdi ise p konumunda arabayı çalıştırınca bu ses çıkmaya başladı.

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2013 Saat 22:35
kardeşim öten ses vites konsolunun orda .park yardımcısı hoparlöründen geliyor gibi.ama sen park senserü yok demişsin.dedigim gibi merkeze yolun düşerse bi ugra.

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2013 Saat 22:53
Araç tahminime göre premium digital klima ve ahşap kaplama konsol var park sensörüde olması lazım, bence arkadaş ikinci el aldıysa belki tampon değişmiş sensörler iptal olmuş olabilir, ilk mesajdada söylemiş önceden R konumuna alınca uyarı sesi geliyordu diye.

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2013 Saat 23:01
Evet aracı ikinci el aldım 4 ay önce bildiğim kadarı ile premium larda deri döşeme ısıtmalı koltuk far yıkama gibi özellikler mevcut benim arabamda bunlar hariç full XT modeli diye geçiyor. Arka tamponda ise sensör gözleri ve konsolda sensör ekranı yok o yüzden park sensörü yok diye biliyorum. R konumunda gelen sesi de araba geri vitese geçti uyarısı gibi yorumlar yapıyordum. Eğerki önceden park sensörü var ise olduğunu şu an nasıl anlarım.

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2013 Saat 23:03
şase numaranızın son 8 rakamını özelden gönderin bakmaya çalışayım

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2013 Saat 23:18
Hocam servis boxtan araç şasesiyle parça bölümüne baktım aracınız için park yardımcısı görünüyor.

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2013 Saat 23:23
Anladım şimdi benim araç premium mu oluyor. Peki şimdi bunu tekrar nasıl aktif edebilirim ve r deki sesin p ye geçmesinin sebebi ne olabilir. Tahmininiz varmı.

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2013 Saat 23:27
Hayır sizin araç sadece XT, premiumlarda ısıtmalı koltuk far yıkama gibi bi kaç özellik daha varmış.

XT'nin bütün özelliklerini buldum

Hız Sabitleme Sistemi (Cruise Contorl)  (opsiyonel)

• Kilitlenmeyi önleyici fren sistemi (ABS)
• Anti patinaj sistemi (ASR)
• Akıllı hizmet kutusu (BSI)
• Boyun koruma sistemi (Spinal Care)

• 8 Fonksiyonlu ve sıkışmaya duyarlı Sunroof (El kol sıkıştığında durup yarıya kadar açılır) (Opsiyonel)

• Sıkışmaya duyarlı ön ve arka camlar. (El kol vs sıkıştığında durup 5 cm geri açılır)

• Isı ve UV filtreli metaloksit kaplı ön cam
• Sürücü ve ön yolcu hava yastıkları  (2)
• Sürücü ve ön yolcu yan hava yastıkları (2)
• Ön ve arka yolcu perde hava yastıkları (2) Toplam 6
• Ön yolcu havayastığını devre dışı bırakabilme
• Aktif ayak koruma sistemi
• Kaza anında geri giden aktif direksiyon sistemi
• Ani frenlemelerde otomatik yanan flaşörler
• Soğutmalı ve ısıtmalı torpido gözü
• Far sensörü
• Follow me home özelliği (Refakatçi aydınlatma) Aracı kitledikden sonra 45 saniye boyunca yolunuzu aydınlatır
• Yağmur sensörü (Yağmurun hızına göre kendini ayarlar)
• Park sensörü
• Tam otomatik klima
• Aktif gergili piroteknik ön emniyet kemerleri
• Aktif gergili arka emniyet kemerleri
• Uzaktan kumandalı (uzun basınca cam kaldırma ve sunroof kapama fonksiyonlu) merkezi kilit
• Immobiliser
• Elektrokrom iç dikiz aynası
• Elektrikli ve buğu çözücülü dış dikiz aynaları (sürücü tarafı çift açılı)
• Çift Yol bilgisayarı ve aracın diagnostik bilgileri
• Yükseklik ve derinlik ayarlı,hıza duyarlı kaza anında katlanabilir milli elektro-hidrolik direksiyon
• Yükseklik ve açı ayarlı ön koltuk kafalıkları
• 3 adet yükseklik ayarlı arka koltuk kafalıkları
• 1/3 , 2/3 oranında katlanır arka koltuklar
• Direksiyondan kumanda kollu radyo kaset çalar ve 5li CD changer
• 4 hoparlör ve 2 tweeter
• Yükseklik ayarlı sürücü ve ön yolcu koltuğu
• Ön ve arka kol dayama
• Işıklı makyaj aynaları
• Ön koltuk altında çekmeceler
• Önde ve bagajda 12V elektrik prizi
• Gövde rengi kapı kolları,yan aynalar

• 195/65/15 sıfır lastik ve 15 inch jant (spor paketinde 205/55/16 16 inch jant)
• Tek dokunuşla açılıp kapanabilen elektrikli camlar

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2013 Saat 23:34
Evet özelliklerin hepsi mevcut  ve benim araba galiba spor paket oluyor benim jant lar 16. Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için son bir soru kusuruma bakmayın.  Bu par sensörünü geri nasıl aktif edebilirim ve sesn r konumda iken neden p konumuna geçmiş olabilir.

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2013 Saat 23:45
Hocam park sensörünü bence piyasadan 60-80 TL'lik bişey taktırın servis fiyatı emin değilim ama 300-400 TL'dir eğerki servis 100-150 TL'ye takarsa onlarda piyasadaki ürünlerden takarlar, biz sıfır 308 aldık park sensörü vardı özelliklerinde meğer orjinal park sensörü değilmiş piyasadakilerden bi tane takmışlar serviste, sesin r konumundan p konumuna geçmesi konusunda teknik bi bilgim yok ama geri vites müşüründe sıkıntı olabilir, bazen yolda düz giderken geri vites lambası yanan araçlara rastlarız mesela, siz vites p konumundayken aracı çalıştırın ses geldiği zaman birisi geri vites lambalarını kontrol etsin bakalım geri vites lambalarıda yanıyormu, orjinalde nasıl bilmiyorum ama sonradan takılan park sensörleri elektriği geri vites lambasından alıyor.

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2013 Saat 23:55
Anladım Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Dediklerinizi bir kontrol edeyim. Sonrada çözüme yoluna giderim.

Mesaj Tarihi: 20 Ocak 2013 Saat 00:01
evet senin aracında park senserü var gözüküyor.o gelen seste park senseründe bir arıza oldugunu işaret eder.eger ki tamponda gözler yoksa,orjinale çevirmen biraz pahalıya mal olur.sadece gözün bir tanesi 100 tl üstünde biliyorum.en iyisi hoparlörün fişini çekmek.eger par senserü istiyorsan piyasadakilerden taktırman daha mantıklı.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net