![]() |
|
206kapı iç döşemesinin sökülmesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
206206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 247 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2013 Saat 20:33 |
merhaba arkadaşlar, pegeout 206 aracımın sol kapısının döşemesini sökmem gerekiyor.
nasıl söküleceğini bilmiyorum nelere dikkat etmeliyim sökerken sanırım vidaların haricinde klips de var döşemeyi tutan bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
|
|
pegeout 207 1,4 hdi trndy
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sol sağ aynıdır ön arka farkı var.
Öncelikli 20-yada 25 hep karıştırıyorum tork anahtarı ile iç kulpların içindeki vidaları sökün. Eğer ön kapı döşeme ise; Aynanın iç tarafındaki plastiği yataya paralel çekin. Orada bir vida ve kapının ön tarafında ortaya yakın vida olacak. onları sökün. Eğer arka kapı ise cam açma tutamacını yine yere paralel çekin. Biraz zorlayacaktır ama çıkacaktır. İç tutamacları da alın vidayı söküp kalmasın :D Son kapı alt köşelerinden ince uçlu bir tornovida ile hafif esneterek klipleri gerdirin mümkünse klipleri zorlamayın ve torvida gibi materyallerden yardım alın çok hassas oluyorlar. Eğer bulabilirseniz ses sistemi takan yerlerde o kilpleri tutmak için aparat oluyor ondan alın. İmkanınız olursa da servisten kilps alın yedek olsun. Ben yazın ses izalasyonu yaparken baya uğraştım servisten önü lastikli kilpsten aldım kapıdaki sesi kesti. Takması daha kolay oluyor :D |
|
![]() |
|
206206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 247 |
saollasın gayet açıklayıcı yazmışsınız, iç kulptaki vidayı sökmek için tork anahtarı şartmı muhtelif uçlarda tornavida işimi halledermi acaba, sol ön kapı döşemesini söküceğim |
|
pegeout 207 1,4 hdi trndy
|
|
![]() |
|
acemi pecocu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Aralık 2012 Konum: türkiyede bir y Durum: Aktif Değil Mesajlar: 387 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı acemi pecocu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kardeşim bilmiyorsan birde kapısız kalmayın bu karda kışta mazallah söküp takamamak var ben bir küçücük teypi söktümde toparlayamadım annemden dayak yerim diye torbaya koyup sakladım
![]() |
|
206 x lıne 1.4 2005 otomotik vites kırmızı şimşek
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Şöför kapısı yani :D
3 vida var dökeceğiniz. İlki kapı tutacağı içindeki. dediğim gibi ya 20 ya 25 tork . Torkun tam oturması lazım yoksa vidayı bozarsınız. Sonrasında aynanın kapağını çıkarın orada ve kapının menteşe tafaına döğru bir tane daha vida olacak onlarda tork maalesef. İnce düz vida varsa belki o işe yarayabilir. |
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Alyan anahtarla sökülüyor, ben kapı,yol bilgisyar ekranı, klima kontrol paneli, direksiyon altındaki kapak bütün tork vidaları alyanla söküp takıyorum, aslında bi tork anahtar seti almak lazım :)
|
|
![]() |
|
Semih ÇAVDAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Aralık 2012 Konum: Izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Semih ÇAVDAR
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
http://www.peugeotturkey.com/nasil_yapilir.asp?MakaleID=13
Size yardımcı olabilecek bir konu... Peugeot Turkey Anasayfamızda "P.T. Nasıl Yapılır" kısmında bir hayli resimli açıklayıcı konu mevcut... Bu konuyu incelerseniz yardımcı olabilir...
|
|
Eski nick Gallardo...
2000 Model 206 1.6 Roland Garros... |
|
![]() |
|
pierson ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2012 Konum: giresun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
merhabalar..sağ ve sol arka kapılar kapanırken biraz zorlanıyor...herhalde yağlanması lazım..nasıl ve neyle yağlayabilirm?
|
|
![]() |
|
ufuk91 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
"wd40" her derde deva :) yapı marketlerde falan bulursunuz çok rahat illa araçlarla ilgili yerlere gitmenize gerek yok ike koçtaş bauhaus nere olursa artık |
|
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |