![]() |
|
307 direksiyonu çevirince gelen ses |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
leffe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Ocak 2013 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 90 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2013 Saat 15:38 |
Merhabalar.2 sorunum var:2003 model 307xr benzinli sahibiyim. araç hareket halinde iken direksiyonu saat 1 yönünde hafif sağa kırdığımda ön sağdan cıyıldama şeklinde bir ses geliyor. biraz daha çevirirsem ve ya düzeltirsem ses kayboluyor. sadece belli bir açıda tuttuğumda ses var. bunun nedeni ne olabilir?
Bir de gazdan ayağımı tamamen çektiğimde uğuldama şeklinde bir ses geliyor pedalaltından bazen.. bunun da nedenini merak ediyorum. Teşekkürler.
|
|
![]() |
|
falan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 280 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bu sesler esnasında rolanti düşüyor veya yükseliyorsa genelde normal bir durum olarak karşılanır.. çünkü direksiyon hidroliği gücünü motordan alır ve sağa sola döüşlerde motor güç kaybettiği için arac otomatikman rolantiyi yüksltir..
eğer rolantide dengesizlik yoksa aks kafası yavaş yavaş ömrünü tamamlıyordur.. |
|
2000 mod 206xr 1.4 8 valf 140000km benzin+lpg manuel
|
|
![]() |
|
xMEGANx ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Konum: İstanbul AVRUPA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1641 |
Normal abicim.
|
|
![]() |
|
leffe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Ocak 2013 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 90 |
normal derken? kafaya takmayayım mı?
|
|
![]() |
|
impact ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() İZMİR İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1504 |
walla o cayırtı bende geliyordu ilk çalıştırmada falan krank kasnagını değiştirdim. ses kesildi ama 3 ay sonra yine direksiyon cevirince rolenti düşünce yapıyor..
|
|
![]() |
|
sabri_23 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Nisan 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 56 |
bendede aynı cızırtı vardı dıreksiyonun arkasındaki kapağı söktüm kafanı yukarı kaldırıp bakarsan direksinla beraber dönen bi silindir var gres sürdüm geçti gitti
|
|
![]() |
|
cavit cevo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2014 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 165 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cavit cevo
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
2003 modellerde direksiyon elektrik pompalı diye biliyorum.motor kasnağından bir alakası yok bence
direksiyon mafsalları olabilir ön düzenede ve viraj lastikleri olabilir |
|
![]() |
|
cavit cevo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2014 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 165 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cavit cevo
gaz pedalından ayağını çektiğin zaman ise uğuldama sesi debriaj bilyası veya şanzıman olabilir
|
|
![]() |
|
lamazibici06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Eylül 2016 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 70 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı lamazibici06
direksiyon pompası arızası var. aynı sorun bendede var
|
|
emre özer
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |