![]() |
|
EBAY Güvenli mi ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
samet2461 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eylül 2012 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1047 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı samet2461
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2013 Saat 20:55 |
arkadaşlar merhaba . fiyat incelemesi yaparken www.ebay.com sitesinde fiyatların çok uygun olduğunu gördüm. alışveriş yapanınız varsa yada bana vilgi verecek bi arkadaş varsa yardımcı olabilir mi. nasıl alınır o ürün nasıl gelir güvenlimidir
|
|
YOUTUBE KANAL: youtube; ghostK
|
|
![]() |
|
fexzi ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Temmuz 2011 Konum: Karaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1469 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
free shipping alma neden dersen aksi bir durumda kayıt numarası verilmiyor,satıcıya 5-10$ fazla ver kayıtlı gelsin,hediye olarak ya da faturasız alırsan ( büyük ebatlı veya tutarı yüksek ) gümrükte takılma olayı % 50 ye iner bildiklerim ve ebay tecrübem bundan ibaret.
|
|
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
|
![]() |
|
Semih ÇAVDAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Aralık 2012 Konum: Izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Semih ÇAVDAR
![]() ![]() ![]() ![]() |
aynen katılıyorum... Ayrıca alışveriş sitelerinde satıcının özelliklerine de bakın... Ne kadar satış yapmış, % kaç olumlu yanıt almış... ben bunlara dikkat edip rahatlıkla alıyorum alacağımı... Ebay için gümrük sıkıntıları oluyor... Arkadaşımızın dediği gibi ebat ve tutar durumu var...
|
|
Eski nick Gallardo...
2000 Model 206 1.6 Roland Garros... |
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Alacağınız ürünün fiyatına göre değişir. Ben genelde 20$ civarı aalışveriş yaparım gelmeyen olmadı şimdiye kadar. En son teyp için İngiltere üzerinden 150 liralık alışveriş yaptım sadece bir kargoda kargo takibi verdiler ama diğer 2 kargomda sorunsuz geldi (farklı kutularda).
Öncelikle ilk iş Paypal'a üye olun. Orası üzerinden işlerinizi halledin, güvenli alış veriş olmuş olur. Ayrıca satıcının puanlarına dikkat edin yeter. Ben genelde % 95 üstü oy almış kişilerden ücretsiz kargolu ürünleri tercih ederim.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Hocam oncelikli olarak saticinin yorumlarina bakin .
Eger seviyesi iyi ise oncelikli urun için konuşun indirim talep edin. Kargoyu sorun genelde ekonomi sinifinda ve ya urunun bedeline gore standart tarife ile gonderirler. Benim yaklasik 300 alisverisim oldu toplamda 5 urun gelmedi veya hasarli geldi ya iade aldim yada yenisini gonderdiler. Ekonomi veya standart tarife icin 2 dolar farkla tracking yani takip kodu alabilirsiniz. Urun honkong veya cinden ise airmail vasitasi ile 7 ila 35 gun arasinda geliyor 29.gun gelmediginde satici ile irtibata gecin. Birde alirken bakin her ihtimale karsi "buyer protection" satisli olmasina bakin . Saticilar cok iyiler ne derseniz kabul ediyorlar. Adaml ara maille anlasiyorum ve elinden geleni yapiyorlar. Turkiyede boyle bi satis ahlaki gormedim ben sozum ona muslumaniz birbirimizi kollariz. Adam 1dolarlik ekran bandinin arkasinda duruyor. Turkiyede 100tllik mal al ertesi gun ulas ulasabilirsen |
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
75 euro ya kadar sorun olmuyor diyorlar ama ben sipariş başına 50 euroyu geçmemeye dikkat ederim genelde ve bu kadar büyük meblağlar alacaksanız (50 euro mesela) 2 alışveriş arasına biraz zaman koyun yoksa gümrükte sıkıntı olabilmektedir.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
3yil oncesine kadar telefon-gps-radar tespit-oto diyagnostik getirtiyorduk artik sikinti olmaya basladi heleki uzak dogudan
|
|
![]() |
|
KenBlockJR ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1013 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KenBlockJR
2,5$'a anahtarımı yeniledim var mı ötesi :)
|
|
206 Roland Garros 1,6 16V
|
|
![]() |
|
samet2461 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eylül 2012 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1047 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı samet2461
anladığım kadarıyla yine bildiğinden şaşmamak lazım
![]() ![]() |
|
YOUTUBE KANAL: youtube; ghostK
|
|
![]() |
|
gngburak ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Şubat 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 636 |
ben 2yıldır alışveriş yapıyorum bi sıkıntı olmadı amaaldığım ürünler ufak tefek şeyler aldığım en büyük şey 3,5 luk taşınabilinir hard disk kutusu sorun olmadan geldi.
2ay sürüyor gelmesi
|
|
www.gngtasarim.com
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |