![]() |
|
206 yay ve torsiyon ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2013 Saat 00:53 |
arkadaşlar aracıma 5 cm lik yay takmak istiyorum acaba arka torsiyonu düşürmezsem çok mu havada kalır aracın arkası, bu şekilde kullanan var mı aramızda ?
|
|
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
|
![]() |
|
serkan719 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 410 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan719
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
havada kalır.
|
|
![]() |
|
EErgul ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2012 Konum: Kıbrıs/Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
iğrenç birşey olur.
|
|
206 CC 1.6 16V 110 HP Roland Garros
2004 Model |
|
![]() |
|
werty ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Haziran - 1987 Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2010 Konum: İstanbul/Atalar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 173 |
ankaradaki taksiler gibi olur =)
|
|
2004 - 206 QUİCKSİLVER 1.6 16V 110HP Benzin, 128000 km Mobil 1 New Life 0-40, Bridgeston Adrenalin 195/55/15
|
|
![]() |
|
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
anladım arkadaşlar peki arkayı bir diş düşürsek yeterli olur mu ?
|
|
206 1.6 Quicksilver
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
olur, 2 düş fazla kaçıyor arka koltuga birileri oturur bagaja eşya koyarsın bunları da hesap et
|
|
![]() |
|
![]() |
|
206 1.6 Quicksilver
|
![]() |
|
gurhangst ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2013 Konum: istnabul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gurhangst
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
bende aracıma 3,5 cm yay takıcam arkaları ne kadar düşürsem acaba bende mi 1 diş düşürsem
|
|
Gürhan Yüksel TOPTAŞ
|
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
önce bi taksın usta bir bakın son duruma düsürmene gerek kalmayabilir, 3.5 bazen cok dusurmeyebiliyor araçtan araca degisen bir sey.. onler takıldıktan sonra aracı yere bi bassın bak, ona gore karar verirsin, bence gerek kalmaz arkaya zaten kolay bi islem degil arkayı indirmek
|
|
![]() |
|
loiz ![]() 2. Vites ![]() ![]() 16 - Mayıs - 1988 Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2011 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 434 |
5lik yayda arka 1 diş düşürülüyor ve benim arabam tam dengeye geldi.2 diş düşürdüğümüzde arka çamurluklara çok gömülmüştü lastikler kafa havada kalmıştı.2 sinide denedik yani.ama benim arabamın önü 7 cme yakın inmişti aşşağı hepsinde öyle olurmu bilmiyorum
|
|
harder.better.faster.stronger
'04 206 XT 1.4HDI şeytann kımızı '04 golf V 1.6FSI siyah |
|
![]() |
|
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
Arkadaşlar ben de bu konuyu merak ediyorum. Aracı bu şekilde aldığım için hiçbir bilgim yok.
Aracımın resimlerini eklemiştim: http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=24801&title=sonunda-bitti-resimler-eklendi Sizce yayların 3.5 ya da 5 olduğunu kestirebilmek mümküm mü? İlk resimde tamponda karlık vardı, şehir içinde problem çıkarttığı için söktüm. Bir de bu torsiyonda ilerleyen zamanlarda düşme olur mu? yayları takarken 1 düş düşürme 2 diş düşürmeden bahsedilmiş. Zamanla kendiliğinden düşme gibi bir durum olur mu? |
|
Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
|
![]() |
|
loiz ![]() 2. Vites ![]() ![]() 16 - Mayıs - 1988 Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2011 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 434 |
yenice sizin araçta kesinlikte 5lik yay var.yada orj yayları kesilmiş..sizin aracı incelemiştim.benim torsiyonum 1 kademe düşürüldü aracımın arkası seninki kadar düşük değil ama lastiklerinin ebatları da yanıltıyor olabilir.torsiyonun zamanla çökmesinin mümkün olacağını sanmıyorum,zira arıza çıkartır diye düşünüyorum.
|
|
harder.better.faster.stronger
'04 206 XT 1.4HDI şeytann kımızı '04 golf V 1.6FSI siyah |
|
![]() |
|
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
Ben aracı alırken sahibi yayları aldım demişti. hatta eski yaylarını da yanında vereyim dedi ve eski yaylarını da aldım. Yani kesme durumu yok. Arkaya gelince eğer sizin araç ile çok bi fark yoksa lastiklerden fark ediyordur. lastikler 195/45/16. Forumda bir araç vardı arkası çok çöküktü heralde 2 kademe düşürmek öyle oluyor. Ama lastikleri değiştirirken yanakları 50 ya da 55 almayı düşünüyorum. Sürat biraz fazla iken asfaltta az bir çıkıntı oldu mu janta küt diye vuruyor. 55 belki biraz fazla olabilir o zaman araba tipten kaçıyor :) ama 50 yapmayı düşünüyorum. Ama arka değil de ön çamurluk beni düşündürüyor. Sanki çamurluğa değer gibi geliyor yanağı yükseltince :) Teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için :) |
|
Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
|
![]() |
|
senin resimleri inceledim aracında 3.5 lik yay var sanırım su an benim arabamda 15 jant var 5cm yay var bundan biraz daha basık, senin 16 jantla bu lastikle 5 cm cok kacmaz mı yine de zevk senin koruman yoksa karter koruma tak mutlaka
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |