![]() |
|
porya bilyası |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
cnrars ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 372 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2013 Saat 11:14 |
Merhaba,
Dün aracımın porya bilyası değişti, önden uğultu geliyordu. bilyası değiştikten sonra araç hareket halindeyken kuş sesi gibi fır fır fır, cik cik gibi ses geliyor, frene dokununca kesiliyor, ayrıca çok çok yavaş giderken de fııı fıı fıı diye daha tok gibi sesler geliyor, neden olabilir bunlar? balatalar 2000 km önce değişti, daha önce böyle bir ses yoktu bu arada
|
|
![]() |
|
cinar87 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Aralık 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 38 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
balataların alışma sürecinden dolayı olabilir. rulmandan cikleme gelmez uğultu gelir. bir süre bu şekilde kullanmanı tavsiye ederim havalar soğuk ve yağışlı dolayısiyle aracın bazı aksamlarında ısıl genleşmei, hafif paslanma ve çok az oksitlenmeler olabilir bunlar ses yapması için yeterli sebeplerdendir. balatalar diske alıştıkca azalacaktır. bu arada ne marka balata kullandın delphı ise o ses gitmez bilesin..
|
|
![]() |
|
cnrars ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 372 |
Merhaba, normalde hep yetkili servise giderdim, balata ve disk yetkili servis göral' da değişti, hemen hemen 5000 km oldu, bu uğultu içinde yine servise gitmiştim, çok para istediler, porya bilyasının değişmesi gerektiğini söylediler. Ankara' da ostim de bilenler vardır, ABK performans var oraya gittim, sadece porya bilyası değişti, daha önce sadece uğultu vardı, tamam uğultu geçti, az önce markete gittim, frene basınca felaket bir uğultu ve her döndüğünde huh huh huh gibi sesler geliyor ve her turda sanki fır fır sesleri daha da çok, neden olabilir. Markası nedir sormadım hiç, bu arada o kadar ses çıkıyor ki yolda geçen bir adam noluyo ya ya diye dönüp arabaya baktı, o derece
|
|
![]() |
|
arkadaşlar yeniden gittim, bilyanın girdiği yer varmış porya bilmemnesi onda eğiklik varmış, problem ondaymış, bilyayı çıkarırken bilya dağıldı :( ama parasını vermedim tabi :) toplam 200 lira vermiş oldum iyi mi sizce?
|
|
![]() |
|
xMEGANx ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Konum: İstanbul AVRUPA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1641 |
neden eğik olurmuş ki ? bende de var o problem.
|
|
![]() |
|
benim aracın arkadan hasarı vardı geçen ay burada yazdım onunla ilgili olabilirmiş.
|
|
![]() |
|
msk_sansal ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Mart 2012 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı msk_sansal
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
önden uğultu sesi bende de vardı bugün porya bilyaları değişti ön tekerlerin uğultu azalmakla beraber gene devam ediyor. normal mi sizce. lastik olarak kışlık lastik var ondandır diyorlar.
|
|
2013 civic hb 1.4 sport milano red
|
|
![]() |
|
msk_sansal ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Mart 2012 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı msk_sansal
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
bie el atın abiler sevaptır :(
|
|
2013 civic hb 1.4 sport milano red
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |