![]() |
|
Roland Garros ama Siyah |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
Semih ÇAVDAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Aralık 2012 Konum: Izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Semih ÇAVDAR
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2013 Saat 19:33 |
|
![]() Arkadaşlar yukarıda aracımın fotosunu koydum... Şimdi aracımın boyaya ihtiyacı var... Birkaç yer çizik ve boyalı olduğunu bildiğim parçada vernik atması var... Ben aracımı boyatacağım ama yeşil yerine siyaha çevirsem ne olur? Nasıl durur? Nette siyah ve gri Roland Garroslar gördüm... Daha genç modellerde tabi (Tam yılı bilmiyorum)... Şimdi tüp taktım ruhsata işleteceğim ve muayene sıfırlanacak... Aynı anda ruhsatta rengi de değiştirsem, sıralama nasıl olur... Yani ruhsata tüpü işletirken aynı anda rengi de ekstra ruhsat masrafı yapmadan işletebilir miyim? Siyah mı yoksa orjinal yeşil mi? Renk değiştirirken boyama işlemi nasıl olur... Siyaha çevirirken Motoru çıkarmaları ve herşeyi sökmeleri gerekir mi? Toplayamazlarsa sıkıntı çıkar bana :) Görüşlerinize ihtiyacım var dostlar...
|
||
Eski nick Gallardo...
2000 Model 206 1.6 Roland Garros... |
||
![]() |
||
xMEGANx ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Konum: İstanbul AVRUPA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1641 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Bence boyatmayınız.
|
||
![]() |
||
dukenukem82 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Aralık - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Roland garros lar seylan yeşili üretildi . Bence aynı renge boyatın veya boyatmadan satın siyahını alın .
|
||
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg |
||
![]() |
||
EErgul ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2012 Konum: Kıbrıs/Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
|
ruhsatla ilgili kısmı bilen arkadaşlar yanıtlar
ama normal şartlarda iyi bir usta motorunu kablolarını herşeyini söküp boyayabilir. insanlarda bunu ister genelde :) ama sen risk almak istemiyorsan kaputun içine elleme dersin olur biter hemde daha ucuza patlar. eğer bir otomobil fuarında kaputunu açıp motorunu sergilemiyceksen sıkıntı yok :) gri roland garros orjinal olarak var galiba bende bir kaç tane görmüştüm. siyahdan haberim yok. ama neden siyah istediğini anlayamadım. roland garrosun rengi gayet güzel bence döşemelerle de uyumlu. ben illa boyatıcak olsam sedefli beyaza boyardım.
|
||
206 CC 1.6 16V 110 HP Roland Garros
2004 Model |
||
![]() |
||
Semih ÇAVDAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Aralık 2012 Konum: Izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Semih ÇAVDAR
|
Hocam çok arada kaldım... Kendi rengine boyatırsam çok rahat edicem... Hem ben hem de ustam :) Bugün aklıma geldi siyah a çevirmek... Ancak diğer taraftan da bu aracı özel kılan; full olmasından başka rengi ve bir tenis organizasyonuna özel üretilmiş olması... Siyah renkli araçları da severim... Neden siyah almadın dersen, bu özelliklerde bu paraya bu aracı bulabildim o sebeple... Bakalım daha düşüneceğim... Beyaz düşünmüyorum kesinlikle çünkü kullandım, önceki aracım beyazdı, yeter artık beyaz :)
|
||
Eski nick Gallardo...
||
![]() |
||
KenBlockJR ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1013 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KenBlockJR
|
kaplama düşünün
|
||
206 Roland Garros 1,6 16V
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Semih ÇAVDAR
|
Hocam araçta parça boya var... o boyadıkları parça da vernik atmış malesef... bu şekilde zaten sıkıntılı... Boya demek temizlik ve bakım demek... parça parça olacağına komple boyarım daha temiz ve bakımlı olur... Boya takıntısı biri değilim ama arabama da bakarım... Bu şekilde almayı kabul ettiysem bakmasını da bilirim... :) Satacak olursam da talip olan herkese söylerim... Ama sıkıntım olmazsa bineceğim ben galiba bu araca... o sebeple rahatım... :)
|
||
Eski nick Gallardo...
||
![]() |
||
blinddark ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ağustos 2012 Konum: Aşkaabat - Ank. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 448 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı blinddark
|
bence folyo kaplattırın daha guzel olur mat beyaz veya mat sıyah
|
||
![]() |
||
Demir ![]() 2. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 02 Nisan 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 546 |
|
İç-dış boyatmak gerekicek.. Öbür türlü çok sırıtıyor...(Motor içi bagaj içi vb.. yerler farklı renk kalıyor..)
Bence orjinal rengine temizlik erbabında boya daha mantıklı olur...Resimlersinizde ilerde satma durumunuzda elinizde referans olmuş olur...
|
||
![]() |
||
impact ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() İZMİR İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1504 |
|
Üstadım siyah candır falan ama araç rengi değiştirmek riskli bence komple boyatayım düzgün olsn desen herseyin sökülmesi gerek ama orjinal rengine boyatırsan hersey daha kolay olur bunların dışında bence en mantıklı olan satıp başka araç almak yerinde olsam hiç uğraşmam
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Semih ÇAVDAR
|
...............
Aynen arkadaşlar... Farklı renk bana sıkıntı yaratacak... Kendi yeşiline boyatalım daha iyi sanırım... Hesaplı da olacak kanımca... |
||
Eski nick Gallardo...
||
![]() |
||
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
|
arkadaşlara katılıyorum, komple boya demek aracın her yerini sökecekler döşemeler motor vs.vs. orjinal gibi hoş olmaz, şahsen ben olsam rahat edemem.
|
||
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
||
![]() |
||
EErgul ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2012 Konum: Kıbrıs/Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
|
komple boyatmassan tabi ki çakma duracak.
bence bozma rengini. özel bir renk özel bir seri. satarkende kârlı çıkarsın sokakta da avantajlı ben full üm diye bağırıyor :) bana kalırsa boyatmana da gerek yok da illa boyatacaksan aynı renge boya yine .. bu rengin sıfırı göz alıyor :)
|
||
206 CC 1.6 16V 110 HP Roland Garros
2004 Model |
||
![]() |
||
cinar87 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Aralık 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 38 |
|
Hocam tescil kısmıı ile ilgili olarak aracın renk değişimi için ilgili muayene kuruluşlarına boya faturası ile başvurman yeterli.. lpg için ise mankine müh. odası başk. onaylı lpg tadilat bildirim raporu ve de son bir ay içinde alınmış sızdırmazlık raporu. daha sonrasında muayene istasyonunda yapılacak olan tadilat muayenesi.. bu iki işlem aynı anda yapılabilir tek seferde çift ruhsat yenilenir.. tüm bu işlemler 500 - 600 tl kadar tutar. aracını muayene için takipçilere yani müşavirlere verme! kendin götürmenden hiçbir farkı olmayacaktır.
|
||
![]() |
||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
|
RG lar bilindiği üzere sadece Yeşil üretilmedi piyasa da bakarsanız çok olmasada orjinal gri de görürsünüz. Hatta bazı kişiler bunlara cam tavan diyor ama RG. İçerisi daha koyu bir turuncu
Siyahın alımı başka. Görünümü edası bir hayran ama bakımı zor. Temiz tutmak cila pasta yapmak lazım sürekli. Bir de iyi bir işçilik ister. Sizin zevkiniz önemli ben olsam XT-Feline-RG fark etmez ne renk istersem boyar-kaplatırdım. Olaki bu araç uzun süre kalırsa ben de mat siyah düşünüyorum ya da portakal turuncusu Ben şahsen boya devrinin bittiğini düşünenlerdenim. Aracımı boyatacak olsam, tek yapacağım kaliteli bir folyocuya gitmek olur. Fırın-vernik-hata-dalga-atma-pasta-cila gibi derdi olmaz. Olaki kaza veya değişimde sökersiniz folyoyo aynısından geri çektirirsiniz. Ben muayeneye yakın ya RC Lemans ya da siyah folyo çekeceğim tavana ruhsata işleteceğim. Sırası hakkında bilgim yok ama sadece ikinci bir renk için önce bir form doldurmak gerekiyor o forma hitaben muayeneye giriyorsunuz. Aracın üzerindeki %30luk renk değişimi ikinci bir renk eklemenize gerek kılıyor. |
||
![]() |
||
ufuk91 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
|
Bir arkadaşın daha dediği gibi abi, sokakta "ben 206ların en full'üyüm" diye bas bas bağıran bir aracın var, "benim tavanım cam" diye bağıran bir aracın var, siyaha boyatırsan bunlardan feragat etmen gerek. Ayrıca döşemelerin yeşiliyle olan uyumu da tamamen kaybedeceksin. Siyahı ben de severim ama bu araca bu renkle binilir :=)
|
||
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Semih ÇAVDAR
|
Bugün Peugeot servise Radio Code sıkıntısı için gittim... Boya ustasına danışayım dedim... Araca baktı... 4.000 TL boyama fiyatı verdi... Eksisi yok, artısı olur dedi... :)))
Tavan boyama da yok cam tavan olduğundan... Nasıl fiyat ama :))
|
||
Eski nick Gallardo...
||
![]() |
||
umut_25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Aralık 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
|
RG lerin ne kadar donanımlı bir araç olduğunu hepimiz biliyoruz. Bende olsam aracımın modelini veya markasını değiştirmek istemezdim. Madem aracının temizlik boyasına ihtiyacı var ve seninde içinde siyah renk ukte kalmış, o zaman boyat gitsin. Yukarıda arkadaşlarında belirttiği gibi kaput altını boyatmazsan bence daha sağlıklı olur. Çünkü ben motorun kaldırılmasına sıcak bakmıyorum. RG lerde koltuk döşemesi 2 çeşit oluyor sanırım. Biri bej rengi diğeri deri kahve rengi diye hatırlıyorum. Aracı siyaha boyatırsın içi de eğer kahve rengi ise camlara da 2 numara film koydun mu çok yakışıklı bir hal alır. Aracı boyatmadan önce boya atölyesinde fotograflarını çekersin. Olur da ilerde satmak istersen alıcının aklına şüphe düşmesin. Komple boyalı diye satmakta zorlanacağını hiç sanmıyorum hatta daha bile kolay satacağını düşünüyorum. Çünkü tavan boyanmayacak cam olduğundan geri kalan alan da zaten hangı arabayı alırsan al boyalı olcak. Şahsen ben RG alacak olsam aynı temizlikte 2 arac bulsam biri siyah olsa diğeri yeşil olsa siyahı alırım. Ha bu benim fikrim katılmayabilirsiniz. İşin ruhsat kısmına gelince şöyle özetleyeyim. 2 şekilde halledebilirsin. 1. Seçenek : Aracı boyatırsın. Muayene istasyonundan randevu alırsın. Boya faturan ile birlikte muayene istasyonuna gidersin ve tespite girersin. Tespitten aldığın raporla birlikte emniyete gidersin renk değişikliğini yaptırısın. Tespite para vermiyorsun sanırım. Ama renk değişikliği için 85 TL alıyorlar. Bu şekilde yaparsan biraz uğraşman koşturman lazım. 2. Seçenek : Bir trafik müşavirliğine gidersin 200 TL verirsin 10 dk da halleder. aracı boyadan alırsın evine gidersin. Karar senin. Ama unutma dünyaya 1 kere geliyoruz. Hiç bir şey içinde kalmasın :)
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |