![]() |
|
boğulma- bakımdan sonra- |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
msk_sansal ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Mart 2012 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı msk_sansal
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2013 Saat 03:09 |
merhaba
307 1.6 hdi sahibiyim geçen gün arabamın periyodik bakımını yaptırdım yağ + filtre grubu değişti fakat araçta o günden sonra bir farklılık var . sanki 2000 devir civarlarında bir isteksizlik gibi birşey bugun tekrar ustama gittim takılan hava filtresine falan bakıldı birşey yok aynı. hatta ama biraz önce bağajdan birşey alırken egzozu dinledim farklı bir sesi vardı. sanki boguk bir ses geliyor. sorunum ne olabilir yag total 10 40 koyuldu hanı ses bundan farklı dıyecem ama 2000 devirlerde şahlanması gereken araba sanki canı sıkkınmış gıbı :( çok oralı değil ve bi çözüm üretemedim. nedir sizce
|
|
2013 civic hb 1.4 sport milano red
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam kullandığınız filtreler orjinalmi?
|
|
![]() |
|
msk_sansal ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Mart 2012 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı msk_sansal
![]() ![]() ![]() ![]() |
dediğine göre orjinal ama kuşkulanıyorum.
|
|
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Bakımdan sonra sizinde bildiğiniz gibi aracın rahatlaması daha iyi tepkiler göstermesi lazım, turbo sıkıntısı gibide duruyor ama tam bişey söylemek zor olur, bundan sonraki bakımlar için size tavsiyem filtreleri kendiniz orjinal alıp ustaya sadece işçilik için gidin, yağıda 5/40 tam sentetik yağ kullanın.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı msk_sansal
usta kaç yıllık arkadaşım oldugu ıcın parca konusunda ıns dedıgı gıbı orj. kullanmıytır. dost kazıgı olmazın. bana da ilk hava filt. bide turbo geldi. turboya 2 usta baktı ikiside iyi dedi. zaten turbonun etkisi anlaşılıyor. servise sorucam ptesı gunu ama egzoz ne alaka hocam bogulma sesi bagajdan bsy alırken farkettım.
|
|
|
|
![]() |
|
Servis ne diyecek bakalım, sesi farkettiğinizde motor soğukmuydu
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı msk_sansal
Yok abim ort 75 80 civariydi yani hep oyle motor isisi
|
|
|
|
![]() |
|
Bakımdan sonra olması ilginç, tekrar gidince usta binip test ettimi test ettiyse durum normal dedimi
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı msk_sansal
Aynen normal dedi hatta hava fitresini falan soktu normal dedi. Yakittan olabilir dedi. Hatta herzamanki standart islemleri yaptim gardas bile dedi yani... servise danisiyim olmadi filtreleri bidaha degistiriyim. Egzost sesi degisti dedil ya ins egzost baglantili bi problem degildir kulfetli olur
|
|
|
|
![]() |
|
Hocam psikolojik olmasın, hani bakımdan sonra beklentin falan olmuştur, bende bazen araçta sorun olduğunu düşünürüm ama hiç bişe çıkmaz sonra unuturum gider, ailede veya yakın çevrende aracı tanıyan birileri varsa onlar biraz kullansın bakalım ne diyecekler.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı msk_sansal
Kullandilar hocam onlarda ayni tepkiyi verdi hatta ses degisimini arkadasimla farkettil noluyor yaa dedik
|
|
|
|
![]() |
|
Bakımla alakalı bişey olduğunu düşünmüyorum,bakalım servis ne diyecek, inşallah masraflı bişey yoktur.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı msk_sansal
İns burdan sonucu paylasirim yardimlarinizi alirim izninizle..
Tesekkurler |
|
|
|
![]() |
|
tuuncii ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2012 Konum: Burhaniye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 41 |
benim araç benzinli ben 10/40 yağ koyuyorum fakat siz 5/40 koyun demişsiniz ne farkı var bide istediğimiz yağı koyabiliyormuyuz bu şekilde?
|
|
Ege mavisi 307 ;)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı msk_sansal
Bugün Yetkili servise gittim ve problem ÇöZÜLDÜ. hava emiş-itiş ile ilgile bakmadıklerı yer hortum kalmadı sonrasında hava filtre kutusunun hortumunun gevşediğini söylediler onu hallettiler aldım denedim gerçekten çok şükür dedim.
ama sanki pskolojik mi ne sanki eski standartı gibi deil araba çok yakıyor ve ses cok cok az daha aynı bogulma sesi var gibi.. söyle söylüyüm problem varken boşta ufakça basarak 3000 devire cıkarken bir bogulma sesi aynı zamanda viteste yani yükteykende .... aynı şekilde boşta ve viteste rolantiye kadar düşerken de.. neyse %90 gitti gibi .. çok uzattım biliyorum ama :) pc leri bozuktu haftaya bi pc ye bağlıyalım gel de dediler . kısacası serco05 çok teşekkürler
|
|
|
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Geçmiş olsun hocam, hava almayla ilgili sıkıntısı olduğu belliymiş ve rahatlamak için götürür bilgisayarada bağlatırsınız ![]() Bu arada bakım sonrası bir süre biraz fazla yakması normaldir diye biliyorum merak etmeyin kendine gelecektir yakın zamanda yavrunuz
![]() |
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı msk_sansal
bişey diycem yakıt artar demiştim ya harbi baya baya arttı yakıt :( normal gaza basmamla onceden anlıkta 3.5 5.0 cıvarı seyreden tuketım sımdı 8 9 lara cıktı havalar cok soguk etkisi varmıdır
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |