![]() |
|
açık hava filtresi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
dogukan_1987 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 79 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dogukan_1987
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2013 Saat 18:36 |
|
Arkadaşlar iyi forumlar aracım 106 1.4 xr egzos polisler tarafından çevrildiği için düşünmüyorum fakat açık hava filtresi taktırmak istiyorum önerirmisiniz ses çıkartırmı veya böyle sürekli ağır ses vermeyen çok zorladıkça ses çıkartan egzoslar hakkında bilgi verirmisiniz ve son olarak açık hava filtresi kış aylarında sorun çıkartırmı
|
||
Miniğimmm
|
||
![]() |
||
dogukan_1987 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 79 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dogukan_1987
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
kimsenin fikri yokmu
|
||
Miniğimmm
|
||
![]() |
||
_semihk_ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ocak 2011 Konum: afyon/konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 518 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
vanalı egzos taktır derim.. hava filtresi benim tarzım değil.. sürekli yakıtı arttırdığı söyleniyor:S
|
||
2005 Pg 206 hdi van
+CoilOver |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dogukan_1987
|
bende eksozun çok yaktığını duydum hocam ve vanalı bi süre sonra kaçırıyomuş
|
||
Miniğimmm
|
||
![]() |
||
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
|
kazanlı simota carbon hafa filtresi tak istedigin tok sesi alırsın bagırtmak senin elinde ben 2000 devirdede kükretebilirim, olay o ses yakalatabilmek illa bagırsın diye 4 5 binlere cıkmaya gerek yok
aksaraydan almıstım 120 tl ye gelmisti bana baglantı parcası dahil, sonra bi bakımda ustam orjinalini baglayınca arkadasa verdim, memnundum |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dogukan_1987
|
nerden alabilrm ankarada bilgisi olan varmı ben 3000 devirin üstüne çıkınca tok ses versin yeter diyorum polislerle sorunum olmasın
|
||
Miniğimmm
|
||
![]() |
||
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
|
dedigim gibi kullanmadan anlayamazsın anlatmak istedigimi 4 bin devirdede fazla bagırtmadan gitme imkanın var hava filtresinde, bu isin olayı gaza anlık yuklenmek o hava girisini yakalamakla alakalı. benim sana tavsiye ettigim filtre ses acısından en dolgunlardan ve kolay ısınmayanlardandır (kazan tipi oldugundan yanlı yapar ses cok cıkar ve yine karbon kaplı oldugundan kolay ısınmaz)
örnek resim koyayım sana, umarım yardımcı olur, almak icin internetten siparisle herangi bi siteden alabilirsin montajı gayet kolay sen de yapabilirsin herhangi bir oto tamircisi ya da aksesuarcısıda baglantıyı yapabilir.. http://www.lastiknoktasi.com/image/cache/data/simota%20hava%20filtresi-350x470.jpg |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dogukan_1987
|
tamam tşkkür edeirm hocam araştırıyorumm
|
||
Miniğimmm
|
||
![]() |
||
joraskimi ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Aralık 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı joraskimi
|
valla ben filtre kitini kendim yaptım. hemde pimaş yamur borusundan :) ilk aşta arkadaşlar gülmüştü pimaştan filtre kitimi olur diye ama işi bitirip gaza bastığımdaki o dolgun sesi duyunca hepsi şaşırdı. resimlerini yüklicem, biraz el becerin varsa sende kendin yaparsın. ayrıca maliyeti filtre hariç 10TL :)
|
||
el emeğinin gururu bambaşka...
|
||
![]() |
||
joraskimi ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Aralık 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı joraskimi
|
he bide egzoz taktıracağına katalizörle orta susturucuyu söktür, 51lik boru taktır, on numara ses.
|
||
el emeğinin gururu bambaşka...
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dogukan_1987
|
ya hoam ben şehir iç çok geziorum polisler sıkıntı hyapıyo o yüzden taktıramıyorm
|
||
Miniğimmm
|
||
![]() |
||
|
son muaynede katalizöre baktılar ve aynı zamanda aracın altından egsoz a da baktılar..
|
||
![]() |
||
fexzi ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Temmuz 2011 Konum: Karaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1469 |
|
Aracınızın silindir hacmine uygun filtre alırsanız,normal kullanım devirlerinde ses çıkmaz,ani hareketlenmelerde filtreden yoğun ve tok bir ses çıkar.
Hava filtresinin amacı fazla hava çekerek aracın yakıtı daha çabuk yakmasını sağlar,haliyle kış şartlarında daha fazla performans olur.
|
||
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dogukan_1987
|
fexzi hocma önerirmisiniz önermezmisiniz
|
||
Miniğimmm
|
||
![]() |
||
|
1,6 206 icin kac hacimli onerirsiniz? |
||
![]() |
||
silivriserdar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı silivriserdar
|
Ne gerek var hem polisler başına tebelleş olur. Hemde fazla yakıt tüketir. Ama tabi zevk meselesi karar senin. |
||
![]() |
||
fexzi ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Temmuz 2011 Konum: Karaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1469 |
|
1600 cc hacme en uygun filtreyi aradığın kriterlerde alırsın,aşırı yakıt diye bir şey olmaz 5 lt yakıyorsa 5.3lt olur.
|
||
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dogukan_1987
|
harbi iyice kararsız kaldım :) taktırsammmı taktırmasammı diye çok yakıyo diyolar bide
|
||
Miniğimmm
|
||
![]() |
||
|
bende vardı simota karbon memnundum, yaz aylarında cok ısındı diye ustam sokmustu ki kıs performansını begeniyordum. tavsiye ederim bu aylarda canar gibi olur. yakıs inan ki degismiyor ya tabi duran trafkte herkes bana baksın diye asılmayacaksan gaza.. maalesef ben arkadasa hediye ettim, simdi yeni bi tane almak istiyorum. fakat ölcüleri fln var 1,6 ya en uygunu hangisi onu arastıracam.. bir de bu sefer motordan uzatılan boru isini fln daha düzgün yapmak istiyorum.
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dogukan_1987
|
hocam bana 1.4 motor için uygun olanı söylemrisiniz ama ben bide yazında kullanmak çıkarmak istemiyorm kolay kolay ısınmıycak olanımı seçicez
|
||
Miniğimmm
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |