![]() |
|
Selenoid Valf(Vana) arızası düz viteste? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kuantum ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2013 Saat 15:16 |
Aracım tiptonik vites. Aracım soğukken ve yokuş çıkarken falan son zamanlarda "Gearbox Faulty" hatası veriyor. Haftasonu selenoid vanaları değiştirmeyi planlıyorum, ama bu hatayı araba manuel viteste kullanırken de veriyor. Bu normal mi? Selenoid valfler araç manuelde kullanılırken de işlevi olan parçalar mı?
Düzenleyen kuantum - 03 Ocak 2013 Saat 15:17 |
|
![]() |
|
tolga35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ağustos - 1971 Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2011 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
selenoidler sürekli devrede olan parçalardır dostum.sen manueldede vitesi değiştirdiğin anda vites değişim işlemini selenoidler yapar,lakin senin sorunun farklı gibi geldi bana... |
|
2004 peugeot 307 XT BVA Tiptronic devilred zavoli lpg
|
|
![]() |
|
kuantum ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
neye göre farklı geldi? ne olabilir ki?
|
|
![]() |
|
tolga35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ağustos - 1971 Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2011 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
farklı derken selenoidlerden değil gibi geldi bana bildiğim kadarıyla selenoidler vites değiştirme işlemini yaparlar.bozuldukları zaman vites geçişlerinde vuruntu olur.bunun dişında herhangi bir vitesle sabit giderken arıza veriyorsa sebep başka olabilir diye düşünüyorum. yağ basıncı düşük olabilir bilgisayara bağlatmanda fayda var... |
|
2004 peugeot 307 XT BVA Tiptronic devilred zavoli lpg
|
|
![]() |
|
bilgisayara bağlattım; yağ basıncı düşük, ve zaten vites geçişlerinde vuruntu da var. ve "gearbox faulty" hatası da veriyor. bu üçü de selenoid arızalarının bir göstergesi. başka birşey olabilir denilince kafam karışıyor. o yüzden sordum. sizce hala başka bir sorun olabilir mi?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |