![]() |
|
hava filtresi hortumu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ufuk91 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 Saat 17:59 |
Arkadaşlar şu an filtrem motora yakın duruyor ve biraz sakat bi şekilde yaptım montajını silikonlu falan filtrenin de bağlantı yerinin de ağzı. Şimdi bir hortum alacağım düz, direk kelebekten değil de hortumun şu kutu gibi görünen, benim filtremin hemen arkasındaki kısmından bağlantu yapıcam ;
![]() silikon belli oluyor resimde, filtrenin bağlı olduğu o kısacık hortumu çıkarıcam yerine şunu alıcam ; http://urun.gittigidiyor.com/garaj/tum-araclara-uygun-hava-filtresi-hortumu-71221319 Sormak istediğim şu burada hortumun ağzının metalle birlikte 9,5 cm olduğu, o metali çıkarırsak da çapın 8cm olacağı söyleniyor. Benim filtrenin ağzı yanlış hatırlamıyorsam 7cm çapında idi. Bağlantıda bi sıkıntı olur mu? Yoksa kelepçe ile falan sıkılarak aşılacak bişey mi bu? Ya da başka tamamen farklı bi tavsiyeniz varsa bekliyorum :) Bu arada filtrem şu an böyle kırmızı değil simsiyah oldu, çıkarmışken de temizlyicem, su ile temizlikten sonra başka bir işleme gerek var mı yağ falan sürülüyor sanırım ama bende bakım kiti vs yok sadece temizleyip geri taksam? |
|
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg
|
|
![]() |
|
ufuk91 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ya da şunu mu alsam?
http://urun.gittigidiyor.com/garaj/jsv-ducting-hose-esnek-boru-77-mm-1-m-68731199 |
|
|
|
![]() |
|
fexzi ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Temmuz 2011 Konum: Karaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1469 |
Birincisi sahibinden.com da 20 TL ye kadar bu ürünlerden mevcut,39 TL çok fazla ki Ankara'da ikamet ediyorsunuz,Ankara sanayiden çok daha uyguna temin edebilirsiniz..
Bundan ziyade şahsi görüşüm ve uygulamam şu şekilde,70mm pimaş su borusunu düzgün izolasyon yapıp tampon ızgarasına kadar indirip silikon hortumla uygun kelepçe ile HKS Super Flow filtre kiti bağladım hem düz yüzey olduğundan hava akışı rahat ve düzgün oldu,bu tip bir malzemeye gerek yok.
|
|
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
|
![]() |
|
fotolarınız var mı hocam uygulamanızın? 20tl'ye göremedim hocam gördüğüm en ucuz hali buydu evet doğru diyosunuz aslında pahalı ama... su borusu ısıdan vs etkilenmiyor öyle değil mi, mazur görün çok bilmem boru işini. Hks'ye ne kadar ödediniz? Çok soru soruyorum ama güzel uygulama yapmış birini bulmuşken kaçırmayayım ![]() |
|
|
|
![]() |
|
fexzi ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Temmuz 2011 Konum: Karaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1469 |
Katmanlı izolasyon bandıyla sıkıntıyı halledersin,genelde şubat sonu tekrar monte ediyorum malum kış şartları,resim mevcut değil fakat her türlü sorunu yanıtlarım,HKS yi ebay üzerinden aldım 40$ + 17$ kargo ücretiyle,piyasa da ki gibi orjinal denilip replika ürünlerden değil.
Bununla birlikte aracın 8v olduğu için 1.4 hacmine yönelik filtre alırsan ses olarak etki alırsın şüphesiz ama performansa dair fikrim yok açıkçası.
|
|
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
|
![]() |
|
ses çok yüksek gelsin istemiyorum ya...
Hocam bir de ilk sorduğuma yönelik bir yorumunuz olacak mı, 70mm ağız genişliği var filtremin, 80mm boru sıkıntı yaratır mı aldığımı farzetsek? |
|
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar şu 2 hortum arasında bi karşılaştırma ya da öneri yapın da bugün alıcam bu 2sinden birini çok da uğraşmak istemiyorum
|
|
|
|
![]() |
|
Semih ÇAVDAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Aralık 2012 Konum: Izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Semih ÇAVDAR
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ufuk ben hortumsuz direk bağladım... Orjinal hava filtresinin olduğu yerde kesme biçme olmasın diye böyle denedim... şu anda bir sıkıntı yaşatmıyor bana... :)
|
|
Eski nick Gallardo...
2000 Model 206 1.6 Roland Garros... |
|
![]() |
|
serkan719 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 410 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan719
Ben peugeotun orginal hava filitre sistemini begenmiyorum.
Mesela benim dizelde cok sacma bisey onu kapali gibi bi yerden kaputun altindan hava aliyo nasil aliyosa Acaba diyorum dizele acik hava taksam ses icin degil rahat haca alsin diye ne dersiniz olurmu Kotu bi ses cikmasinda coksa gurultu istemiyorum Tampona koysam su cekme ihtimali var sanki bide kotu duruyo Yine motor icine turbonun agiz kismina hava kutle olcerden sonra baglasam olurmu Dieselde fazla havanin bi zarari varmi ? |
|
![]() |
|
benim de işte aynı yerde, sadece arada kısacık bi hortum var, ama filtre sıcak hava çekiyor işte ordan... ben 1mt hortum alıp aşağıya uzatmak istiyorum, bir de bağlantıları temiz yapmak tabi. sanırım 77mm yazan hortumdan alacağım bir tane, plastik bi hortuma da 35 lira çok ama napayım |
|
|
|
![]() |
|
serkan719 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 410 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan719
aşağıya büyük ihtimal tamponun oraya da su çekermi acaba ordan bilmiyorum ki..
peugeot bence bu işi yapamamış. aslında öndeki ablemin arkasına koymak lazım.
|
|
![]() |
|
Isıdan etkilenmiyor 10mm gibi bir genişliği de aliminyum işi yapan birisinde rahatlıkla halledebilirsin herhangi bir sıkıntı olmaz,ses olayında sen istemesen de olacak ondan dolayı orantılı bir filtre al derim.
|
|
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
|
![]() |
|
[QUOTE=307 bursa]bu açık filtre olayı dizel araçlarda oluyormu ?[/QUOTE
istersen takarsın da olmaz abi,sıkıştırmayla yakıtı yaktığı için işe yaramaz.
|
|
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |