![]() |
|
307 1.6 110 TURBO ÖTÜYORMUŞ?? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
bozkurtum ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kasım 2012 Konum: Erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 63 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bozkurtum
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2012 Saat 18:12 |
Selam arkadaşlar..307 1.6 110 hp premium aracımın turbosu ötüyormuş..!!Bu nasıl bir arıza ötme mötme:??Kuşmu bu turbo:)Usta bişeyler anlattı ama anlamadım..Bu arıza ile karşılaşan arkadaşlarım varsa beni aydınlatabilirmi??Herkese arızasız,kazasız,belasız günler dilerim....
|
|
![]() |
|
badcombatant ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Aralık - 1988 Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2010 Konum: İST-Sultanbeyli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 341 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı badcombatant
![]() ![]() ![]() ![]() |
Turboda ki balans sebebi ile ses gelebilir. Benim araçta aynı sorun vardı turbo taze hava emiş kısmında hasarlar olduğundan ıslık sesine benzer ses çıkartıyodu son zamanlarda biraz daha çoğaldı. Dikkat et ses yapıyorsa yağ kaçağıda olabilir yağını kontrol etmeyi ihmal etme.
Maddi durumun müsaitse yeni turbo al değiştir sesten ve dertten kurtul ya da güvenebileceğin bir yerde turbonun tamirini yaptır aynı şekilde sesten ve dertten kurtul.
|
|
2004 1.4 hdi 307 xr
|
|
![]() |
|
_semihk_ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ocak 2011 Konum: afyon/konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 518 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
o değilde 0 araba alındığında bile ses gelir ztn turbodan.. ıslık sesi gibi hoş bi ses.. ztn turbo ötmesse sorun var demektir
|
|
2005 Pg 206 hdi van
+CoilOver |
|
![]() |
|
bozkurtum ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kasım 2012 Konum: Erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 63 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bozkurtum
Şimdilik turboyu değişemem,tamirini ancak yaptırabilirim..ıslık sesinin gelmes zaten problem..şimdilik bi sorun yaratmaz inşallah:((
|
|
![]() |
|
xMEGANx ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Konum: İstanbul AVRUPA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1641 |
Eğer turbonuz ötmüyorsa sorun vardır,yani şöyle hoş tatlı bir ıslık sesi gelmesi gerekir,eğer borazan gibi bir ses geliyorsa o problemdir tabiki. Sizdeki nasıl birşey ? =) Turbo öter,Ötmek için yaradılmıştır,Ötmelidir,Ötmesi gerekir,Ötmeliler.... Tüm turbolar ötsün, bununla ilgili atasözü bile var. Turbosu ötmeyenin,motoru arıza ışığı yakarmış :)
|
|
![]() |
|
istanbullu_3886 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
turbo hafif bi sekilde ötmesi normal özellikle motor sogukken öter ama ısındıktan sonra fazla ötmesi turboda sorun var demektir
|
|
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bozkurtum
gaz verdiğin zaman ıslık sesi geliyor..ustalar arızalı dedi.ben onların yalancısıyım valla..ötmesi lazımsa o zaman problem yok..peki arıza varsa ne gibi bir sorun yaratır..
|
|
![]() |
|
EnSoNiQ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Eylül 2012 Konum: Çankırı Durum: Aktif Değil Mesajlar: 512 |
abi benim direksiyonun orda vınn diye bir ses geliyor bu turbonun sesimi acaba :D:D konuyu kirlettim açan arkadaştan özür dilerim :D
|
|
Peugeout 307 XT BVA Hatchback 2004 Model
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bozkurtum
Yok o vın sesi turbo değildir..Başka bir sestir ama ne sesi dersen tabiki dinlemek lazım:))
|
|
![]() |
|
SZKR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 27 - Mayıs - 1984 Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2011 Konum: İZMİT Durum: Aktif Değil Mesajlar: 250 |
Ya arkadaşlar turbonun ıslık sesi çıkartması o bahsettiğinlz gibi hoş birşey değildir: )
Sıfır bir aracın turbosunun ötmesi gerçek bir parça hatasıdır. Bu sorun renault'nun 1.5dci larında bariz şekilde vardı, yeni serilerde fazlasıyla çözmüşler. Turbo neden öter; Temiz hava emiş ve egzoz gazı tarafında birbirine bir şaftla bağlı iki farklı pervane şeklinde kanatlar vardır. Bu şaft oldukça hassas bir toleransla işlenmiştir ve bir boru içersinde boru içine değmeden en yakın mesafede çalışırlar. Zamanla şaft hassaisyetini giderdikçe salınıma başlar ve boru içine çarparak döner, çok yüksek hızda döndüğü için tiz bir ıslık sesi çıkarır. Daha kirli yağ kullanımından kaynaklanır bu sorun. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |