![]() |
|
Peugeot ? VW ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | ||
xMEGANx ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Konum: İstanbul AVRUPA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1641 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2012 Saat 00:02 |
|
Arkadaşlar bu yaza inş aracımı satıp yeni araba alıcam fakat kafama birşey takıldı şimdi Sedan bir araç istiyorum aklımda Peugeot 508 var fakat Peugeot lar çok pahalı gerçekten VW passatlar ise ucuz şimdi aklımda Dizel otomatik 308 Cam tavan var birde FSI Passat 1.6 2007 model araç var. fakat passat alırsam 2 yıl binip elden çıkartıp 508 almak istiyorum hemen. ama 308 alırsam 3-5 sene binerim çok rahat satmam da kolay kolay. çünkü Peugeot'a güveniyorum 210 la bile giderken yola yapışan bir araba ama vw nin süspansiyonları yumuşak olduğu için yüksek hızlarda güven vermiyor virajlarda ve hafif tepelikli olan yollardan yolu resmen terkediyor. buda çok can sıkıcı bir durum keşke süspansiyonları sert olsa binilecek arabada. ama asıl hedefimde 508 var. sizce ne diyorsunuz bu duruma ? sizlerin yaklaşımları nasıl olurdu ? nedenleriyle yazabilirmisiniz ?? fikirleriniz önemli çünkü. Teşekkür ederim herkese şimdiden.
|
||
![]() |
||
ufuk91 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Söylediğiniz modeller hakkında bir bilgim olmamakla birlikte, vw'i her zaman peugeot'a tercih ederim :D
bu da müslüman mahallesinde ateistim diye bağırmak gibi oldu ama kusuruma bakmayın arkadaşlar ![]() |
||
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg
|
||
![]() |
||
xMEGANx ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Konum: İstanbul AVRUPA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1641 |
|
peki sebep ? yani nedeniniz ne ? burası müslüman mahallesi değil dünya olarak düşünün :). ki müslüman mahallesinde ateistim diye bağırana tepki gösteren müslüman değildir ;)
|
||
![]() |
||
|
Niçün Salih bey :)
|
||
![]() |
||
|
Bencede öyle tabikide bu arabada Karakter var ruh var ağırlık var yol tutuş harika serilik harika aklım fikrim 508 de ya :) bayılıyorum resmen uzay manikesi ya
|
||
![]() |
||
ufuk91 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
|
vw tercih etmemin sebebi genel olarak alman araçlarının bir hayli kaliteli malzeme yapısı. Şöyle söyleyeyim o kadar çok vw kullanmadım ancak golf, bora, passat ve polo kullanma inceleme şansı buldum. Mesela hemen hemen aynı kulvarlarda olan polo ile 206 arasında malzeme kalitesi anlamında oldukça fark var. Golf4 ile 206yı karşılaştıramıyorum bile ki aralarında aynı senenin araçları için 4bin 5bin kadar fark oluyor zaten bu da onun farkı, ha değer mi bence değer. Çünkü diyorum ya bir kendi aracımı kullanıyorum, bir de yine 2000 golf4e biniyorum yol hissiyatı vs çok farklı. golf ile 206 arasında segment farkı var bu anlaşılabilir diyebilirsiniz.
Hani ben türk halkındaki "alman arabası alacaksın arkadaş" görüşünü desteklediğim için değil, kendi, gözlemlerimden dolayı böyle düşünüyorum :) eklemessem de olmaz, kendi 206'ıma da aşığım o çok ayrı, ne olursa olsun aracın duruşu ve gidişi diğer herşeyi unutturabiliyor :) |
||
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg
|
||
![]() |
||
EnSoNiQ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Eylül 2012 Konum: Çankırı Durum: Aktif Değil Mesajlar: 512 |
|
fsiyi aklınızdan çıkarın lütfen çok kötü bir tercih olur hem yakıt hem performans birebir inceledim arkadaşımın galerisi var aracı denedim gitmiyor resmen ve araç gerektiğinden fazla yakıyor tsi deseniz tamam ama fsi berbat bişey bana göre geri kalanı vw konforu tabikide ayrı bir süspansiyon tadı var
|
||
Peugeout 307 XT BVA Hatchback 2004 Model
|
||
![]() |
||
Burak ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
|
Yakit konusunda cok sikinti cekersin dizelden sonra bir fsi motor yakiti cok gelecektir daha sonrada satarken zorlanirsin fsi motorlar tutulmuyor bizde 2007 2,0 fsi passat dsg comfortline vardi satamadik takasa verip 2009 tsi 1,4 aldik hem performans olarak hem atiklik serilik ve yakit olarak cok iyi tekrar dusun bu yakit olayi i derim passatin benzinlisi cok zor satiliyor
|
||
Zalım Quik Oyun Bozan ...
|
||
![]() |
||
|
ben anlamadım zaten bu VW ni herkes süspansiyonuna aşık bu arabanın da galeriyle görüştüm geçen hafta iyi araba diyor ama bidaha almam diyor anlamadım şimdi herkes iyi diyor ama kimse tavsiye etmiyor birtek normal 1.6 motorlarını alırsan al diyorlar düz olan motorlarını. en sorunsuzu oymuş. Yeni 2012 passat ve Golf lerinde vites kutuları arzalıymış arkadaşlar haberiniz olsun 2012 Fuarında duydum.
|
||
![]() |
||
EnSoNiQ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Eylül 2012 Konum: Çankırı Durum: Aktif Değil Mesajlar: 512 |
|
yakıt ve performansta inceleyin bizim dediklerimizi dikkate almayın içinizde kalmasın fakat cidden performans desen yok yakıt desen tavanda
|
||
|
||
![]() |
||
|
almayın demelerinin sebebi ise ben daha önceki vwnimde en ufak bir sanayi yolunu tuttugumda 500 lira bayılmak zorunda kalmamla anlatayım yani araçlar sorunsuz değil elbette sorun veriyor ve vwnin parça ve işçilik konusunda biraz sıkıntıya düşürüyor
|
||
|
||
![]() |
||
|
VW zaten motor yapamıyor abicim orası kesin de benim VW ni tek tercih etme sebebim bizim Türk milletinin takıntılı beyninden faydalanıp elden çok daha kolay çıkarıp 508 alabilmek. yoksa VW ne karşı pek sempatim yok. Passat'ta biraz var işte. ama geri kalan arabaları hikaye yani. Passat'ta çok hantal ve yakıt öldürüyor insanı. o yüzden buda nakavt. yok ya Peugeot'a en iyi rakip yine PSA içinde Citroen oluyor =) aklımda birde C4 Dizel var. 2012 o nasıl sizce ?
|
||
![]() |
||
Burak ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
|
Ben uzun yoldada test ettim bir suspansiyon sikintisi yasamadim dsg otomatik sanzuman kullandim vites gecisleri cok iyiydi tek kotu yani satilmiyor iste benzinlisi gitmiyor bu arabalarin dizleride 45 50 den assagi yok 1,6 tsi duz oto farketmez sorunsuzdur yakitida iyidir alinabilir bence |
||
|
||
![]() |
||
|
citroen araçlar hakkında sadece c5i test ettim ve c5 gerçekten güzeldi ve hoşuma gitmişti bagaj hacmi ve iç hacim konusunda iyiydi bagaja fotokopi makinası koyarak 200 km yol yapmıştım araç dizeldi c4 hakkında bilgisi olan arkadaşlar bi el atın konuya :) tabiki bu araçları sürekli kullananlara sormamız gerekli çünkü arıza verme konusunda nasıllar onu görmek için
Düzenleyen EnSoNiQ - 28 Aralık 2012 Saat 00:58 |
||
|
||
![]() |
||
|
VW den iyice soğudum ya okadar para edecek araba değil açıkcası VW. onu geçelim ohalde C5 e de önümdeki 3 yıl gücüm yetmez. ama onlarında süspansiyonu harika araç arazi moduna geçince yükseltebiliyorsunuz aracı =) Fransız harikası tam :) zaten ilerisi için ya C5 yada 508 var. Şuanlık C4 ve 308 arasında karşılaştırma yapalım ohalde zaten aynı motorlar var üzerinde ama Citroenin süspansiyonları çok daha yumuşak. yol tutuşu hakkında bilgisi olan varmı ?
|
||
![]() |
||
|
birde ford mondeo lar da var aklımda arkadaşlar. bunlar hakkında düşünceleriniz ?
|
||
![]() |
||
|
Mondeoda cok hantal be kardesim bence vw den bu kadar cabuk vaz gecme jetta felan dusunebilirsin passat haricinde opel e de bak derim yada 206 larin sedanlarina :)
|
||
|
||
![]() |
||
|
Peugeot & Citroen'in Virajda devrilmediğini biliyoruz Salih be en iyi oldukları şeydir bu Uzun yol arabaları sonuçta VW gibi şehir içi araç üretmiyorlar =) o yüzden Şıklardan Vw ni silip Citroen ve Peugeot'a bakalım yine. Mondeo bencede hantal dır zaten kasa çok büyük en az 2.0 motor lazım ona onunda vergisini kaldıramam ben =) kaldırmak istemem açıkcası gereksiz :) Sağolu verin Salih beeyciğim :)
|
||
![]() |
||
blinddark ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ağustos 2012 Konum: Aşkaabat - Ank. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 448 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı blinddark
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
bizde bi laf vardır almandan şaşmayacan bence doğru bi laftır benim ilk arabam 98 vectraydı köpek gibi bi arabaydı ben virajlarda hızda yolda yada ani hızlanmada hıc sıkıntı yasamazdım sadece vites düşürmem yeterli olurdu ve ayriten vites aralıkları geniş olduğundan performansı gayet iyiydi şimdi sende 307 ye biniyon bende ama tekrar 98 vectra mı dersen tabiki ewt derim ben 307 ile 170 den sonra basmadım zaten rampayı görünce bayılıyo ama opelle 240 yaptım virajada girdim savrulmadı sıkıntıda yasamadım zaten uzun yolda anadolu otobanında ibre 180i nadir görürdü bilen vardır yenicağ bartın arası duble yolu yolun engebeli yapısını orda opelle 150 160 arasında korkmadan viraj iniş yada çıkış fark etmeden gidebiliyodum ama 307 ile en fazla 130 oluyo bu hız bence almandan korkma otomobil dünyasının liderleri taktir edersinki şuan 2004-2005 passat dizeller bile 35.000 - 40.000 civarı seyrediyo şimdi paran olsun VW bayisine git sıfır passat yada jetta almaya kalk parayı ver 3 ay sonra arac eline geciyor yoğunluktan dolayı bu passatların bi kötü huyu daha var başka arabaya binemezsin aynı A3 - GOLF ilişkisi gibi amcamdan biliyorum adam şimdiye kadar 97 - 04 - 08 vectraya bindi bunun peşinden insignia alacaktı fakat bi anca captiva aldı ve buna biniyor (malum opel tarafindan üretiliyor ve opel motoru var)....
|
||
![]() |
||
Zagorka ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kasım 2012 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1444 |
|
Usta Bende Peugeottan Sonra Passat Düşünüyorum Sebebi Yok . Peugeottun Bana Şu Ana Kadar Hiçbir Sorunu Çıkmadı Ama Passatları Beğeniyorum . He Ama Senin Araç Zaten 2007 Ben Aracımı Sadece Daha Yüksek Model İçin Değiştirim Sana Kalmış .
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |