![]() |
|
XENON FAR YASAĞI HAKKINDA |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
umut_25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Aralık 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2012 Saat 11:11 |
Günaydın arkadaşlar. Bugün aracıma xenon fark taktırmak istedim. Servisteki usta xenon farın kesinlikle yasak olduğunu bu konu hakkında ciddi bir uygulama olduğunu söyledi. Önceden yasak olduğu biliniyordu ama ciddi bir yaptırım yoktu diye biliyorum. Bu konu hakkında bilgisi olan varmı.
|
|
![]() |
|
Ali Aydoğdu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Aralık 2012 Konum: Bilecik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 18 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ali Aydoğdu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Xenon ampül taktıracaksan farlarının mercekli olması gerekir zira merceksiz fara xenon taktığında karşıdan gelenler kulaklarını çınlatabilir.Farlarında mercek yoksa gerçekten insanlara zulüm etmiş olursun. Yasaklanması konusuda da TÜVTÜRK'de Xenon far; otomatik far yükseklik ayarı olmadığı sürece orjinal de olsa muayeneden geçmiyor. Bu durumda mercekli olması da birşey ifade etmemiş oluyor.
|
|
2008 Model 1.6 HDI 90HP İnci Siyah
|
|
![]() |
|
umut_25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Aralık 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Farlarlar mercekli o konuda trafikte ki diğer insanları rahatsız etmez diye düşünüyorum. Ve sadece kısalara taktırmak istiyorum. Ayrıca çok yüksek güçlü olanı da değil..
|
|
![]() |
|
aknard ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mayıs 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 289 |
mercekli ama otomatik far yükseklik ayarı olmayan arkadaşların muayeneden geçtiğini duymuştum belki bu konuya tekrar göz atarlar
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Muayene kesinlikle insiyatife bağlı bir oluşumdur. Geçmişte de böyleydi şimdi de böyle.
Eğerki tam anlamıyla kurallara uyulsa ankara da ki araçların yarısı trafikten çıkmış olurdu. Benim anlamadığım nokta hadi çalışanlar ya eşantiyon yada dosta hatrına veya uğraşmamak için geçiriyorlar da insanlarımız trafiği ve başka insanları geçtimde kendi canları için alınan önlemlere neden değer vermiyorlar. Xenon ben de kullandım merceksiz olarak hatta önümde araba durmuyordu ama sonradan düşününce hata olduğunu anladım şimdi tam sarı ampül kullanıyorum. Hem kendi görüş açım hemde çevreye etkisi pozitif yönde arttı. Xenonla her ay ampül derdi yaşarken 7 aydır tık yok ampüllerde |
|
![]() |
|
DS002 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Aralık 2012 Konum: üsküdar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 128 |
ben 7 aydır kullanıyorum zenon far bi çokta trafik çevirmesine girdim ama ceza falan yazmadılar fara.
|
|
![]() |
|
aknard ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mayıs 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 289 |
doğru insiyatife, bakan adamın o günkü moraline, hoşuna gidip gitmeyen araç modellerine kadar bağlı desek yeridir. muayene sırasında önümde yer alan nice ilk yardım çantasız bmw ler, tubi eksoz lu ferrariler bağıra bağıra onay alıp geçti :)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |