|
YENİ BAĞLANAN TEYP SORUNU |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
mahmutbasaran
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Aralık 2012 Konum: KOCAELİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 341 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mahmutbasaran
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2012 Saat 23:35 |
Arkadaşlar Merhaba;
Yeşil çıtırıma geçenlerde sony marka usb aux girişli bir teyp aldım markasını DSX A30 diye biliyorum yanlız bu teyp konusunda biraz problemim var öncelikle teybin kutu içerisinden orjinal bizim araçlarımıza uygun İSO diye bildiğim giriş jakı çıktı bende direk arabama bağladım ve çalıştırdım ancak arabayı stop ettiğim zaman tekrar çalıştırınca teyp hafızası siliniyor biraz incelediğim zaman kabloların mavi olanı tek olarak jak haricinde duruyor sanırım hafıza ile ilgili bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim nereye bağlayabilirim nasıl çözebilirim bu sorunu ? Şimdiden çok teşekkürler iyi forumlar ....
|
|
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Aracinizin soketlerinin ve teybin soketinin fotolari varsa yardimci olabilirim. Teyp calistigina gore +larda ters baglanti olmus
|
|
mahmutbasaran
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Aralık 2012 Konum: KOCAELİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 341 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mahmutbasaran
|
Yarın ilk işim foto çekmek olacak arkadaşım...
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
kırmızı kablo hafıza kablosu direk 12V verilmesi gerekli aksi halde ayarların silinir.
teyp kapalı iken demo çıkar ve fabrika ayarı 60sn sonra tüm ışıklar söner açık kaldı diye sorun etme ses açma seçme düğmesine uzunca basılı tut ayarlara girersin ordan bu zamanı kısaltabilirsin yanlışlıkla mavi yazmışım olur öyle doğru söyledin ali
Düzenleyen ibrahim.kut - 25 Aralık 2012 Saat 00:15 |
|
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Abi mavi genelde remote dediğimiz amfi için çalıştırma kablosudur. Aşağıdaki resimdeki gibi ise sizin kablo demetiniz; Kırmızı ve sarı kalın kabolar birbirinden arılabilir durumdadır. Bunun sebebi bazı araçlarda aküden direk gelen ve kontaktan gelen akımların farklı bağlanmış olmasıdır. Bunların yerini değiştirerek deneyebilirisniz.(kırmızı sürekli akım hafıza olan- sarı kontağa bağlanması gereken tetik) Yalnız birşey daha dikkatimi çekti. Benim araçta siyah şasenin yanındaki direk aküden gelen + şasenin hemen altındaki de kontaktan gelen +. Burda SArı olan bir alt kısma takılmış. Kendi aracınızdaki soketin şeması ile benim aracımınki farklı olabilir küçük bir ihtimal kesin bişi diyemiyorum. Elektrik ölçer veya led varsa elinizde bir deneyin derim |
|
Alicilik
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Benim güç soketinin fotoğrafı bu;
Dediğim gibi ; -SArı-yeşil kalın kablo şase -Yanındaki kalın mavi aküden direk gelen (+) -Şasenin altındaki ince sarı kontak dediğimiz tetik (+) |
|
mahmutbasaran
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mahmutbasaran
|
Arkadaşlar resimlerini çektim
|
|
mahmutbasaran
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mahmutbasaran
|
Arkadaşlar ilke resimde soketin kabloları mevcut 2. resimdeyse dediğiniz gibi yaptım ancak sorun yine devam ediyordu bende merak üzerinde kırmızıyı ve sarıyı birleştirdim bu sefer teyp çalıştı ama göstergede akü işareti yanıyordu kontaktan anahtarı çıkardım yanmaya devam etti bende dayanamayıp en son resimdeki gibi ilk taktığım hale getirdim ne yapalım artık her arabaya bindiğimde radyoyu sesi ayarlıycaz ....
|
|
Alicilik
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hocam teybin içinde çıkan sokette görüldüğü üzere kırmızı vesarılar ayrılabilir olmuş. Her ikiside sarı ya dolaysı ile de kontağa bağlanmış her araçtan inip bindiğinizde teyp sıfırlanır.
Orada kırmızı olan soketi ayırıp kırmızıya takmanız gerekir bu şekidle sorununuz çözülür. Dİğer kısımlara donumnaıza gerek yok. |
|
mahmutbasaran
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mahmutbasaran
|
ilk takıldığında kırmızı kırmızıda sarı sarıdayken kontak kapalı olduğu zaman teypde komple kapanıyor sorun burada işte ben ilk taktığım zaman kırmızı kırmızıda sarı sarıdaydı o zamanda teyp kendisini sıfırlıyordu...
|
|
Alicilik
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
tam tersini deneyin hocam kırmızı sarıya sarı kırmızıya gitsin. Sonylerde ters olabilir.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |