![]() |
|
Linkteki parça hakkında acil yardım lütfen |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
katipahmet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ağustos 2012 Konum: mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 85 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı katipahmet
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2012 Saat 19:04 |
http://www.peugeotmarket.com/206-14-HDI-VOLANT-KRANK-SENSORU,PR-517.html
iyi akşamlar arkadaşlar Cuma günü aracımın sabahları geç çalışıyor olması nedeniyle arabayı ustaya bıraktım. Bana bi sensörden bahsetti, aracı pc'ye bağladığında bu parçanın arızalı olduğunu ve arızanın geçici değil kalıcı olduğunu, parçanın değişmesi gerektiğini ve 160 TL olduğunu söyledi. bununla birlikte buji kablolarının da değişeceğini onun da 45 TL olduğunu söyledi. Velhasılı kelam cuma günü ustaya 200 TL verdik. Ustadan arabayı teslim almaya gittiğimde bana bu linkteki parçayı verdi. İşte arızalı parça bu, bunu değiştirdik dedib. Ertesi gün araç yine geç çalıştı. Hala da düzelmedi. Ustaya göre düzelmesi lazımdı, çünkü başka sorun yokmuş araçta. Geldim internetten araştırdım bu parça neyin nesi niye bu kadar pahalı diye. Elimdeki parça ile linkte görünen dizel araçların krank sensörü ile aynısı. Sizlerden ricam arkadaşlar bilgisi olanlar lütfen beni aydınlatsın. Bu parça benzinli olan benim aracımda da kullanılır mı ? Aracın çalışmasında etkisi olan bir parça mıdır ? Eğer bu parçanın benim araçla bir ilgisi yoksaaaaa vay o ustanın halineeeee
|
|
2004 model 1.4 motor tiptronik vites 206 (LPG/benzin)
|
|
![]() |
|
katipahmet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ağustos 2012 Konum: mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 85 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı katipahmet
![]() ![]() ![]() ![]() |
Konuyla ilgili bilgisi olan yokmu arkadaşlar?
|
|
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu sensor krank milinin donus hizini tespit eder. Bu bilgi ECU tarafindan yorumlanarak atesleme zamanlamasinda kullanilir. Eskiden araclarda distributor vardi. Simdi o kaldirildi ve bu parca getirildi.
Bu parca arizalandiginda cogunlukla motor ariza isigi yanar. Mars basma sorunu yapar. Ustaniz bence dogru tespit yapmis. Sorun duzelmedigine gore aracinizi tekrar bilgisayara baglatin bakalim yine ayni sorunu verecek mi? Bu arada usta hatayi silmeyi unutmus olabilir mi? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı katipahmet
Parça değiştikten sonra araçta arıza lambası yanmıyordu. Yani hata beyinden silinmişti.
Ancak şöyle bir durum var. araştırdığım kadarıyla bu parça dizel araçlarda olan bir parça. benim araç LPG/BENZİN'li. İnternetteki fiyatı da oldukça düşük usta bu parça için benden 160 TL aldı. Ayrıca aracın sabahları geç çalışması da bi türlü geçmedi.
Benim asıl merak ettiğim konu bu parça benzinli araçlarda da oluyor mu ?
|
|
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Esas benzinli araclarda vardir bu parca. Dikkat ederseniz yukaridaki yazimda distributor yerine bu parca vardir dedim. Distributorun hangi tur araclarda oldugunu soylememe gerek yok saniyorum ![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı katipahmet
Bilmeyince böyle oluyor malesef :D
ama şöyle de bir durum var, ben bu parçaya bakarken linkte de görebilirsiniz, dizel araçlar için. zaten asıl kafayı karıştıran da bu oldu. Neyse parça ve yapılan iş anlaşılan normal. ama ustanın bizden aldığı para fazla. Neyse gider isteriz iadesini çok da sorun değil.
Şimdi son olarak bu parça da değişti benim araçta. bujiler iyi durumda, buji kabloları değişti. akü ölçümü yapıldı, aküde de bir sorun yok. ama hala araç sabahları geç çalışıyor sorun ne aceba. buna dair bir yorum alabilir miyim ?
|
|
|
|
![]() |
|
outlaw ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2010 |
Yakıt donuyor olabilirmi lpg demi çalışıyor ilk araç kış zamanlarında araçların sabah çalışması sıkıntılı olabilir.
|
|
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc Laguna lip omp kule gergisi GTI jant 185/50/14 toyo proxes t1r |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı katipahmet
Ben aslen kayseriliyim ama mersin'de kalıyorum. burda öyle havalar çok da soğumaz. yani aracın çalışmamasını gerektirecek kadar soğuk olmaz. Şimdi bu dedikleriniz kayserideki hava şartları için doğrudur ama mersin için aracın sabahları geç çalışması pek de normal birşey değildir.
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |