Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Linkteki parça hakkında acil yardım lütfen
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Linkteki parça hakkında acil yardım lütfen

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
katipahmet Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı katipahmet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Linkteki parça hakkında acil yardım lütfen
    Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2012 Saat 19:04
http://www.peugeotmarket.com/206-14-HDI-VOLANT-KRANK-SENSORU,PR-517.html

iyi akşamlar arkadaşlar

Cuma günü aracımın sabahları geç çalışıyor olması nedeniyle arabayı ustaya bıraktım. Bana bi sensörden bahsetti, aracı pc'ye bağladığında bu parçanın arızalı olduğunu  ve arızanın geçici değil kalıcı olduğunu, parçanın değişmesi gerektiğini ve 160 TL olduğunu söyledi. bununla birlikte buji kablolarının da değişeceğini onun da 45 TL olduğunu söyledi. Velhasılı kelam cuma günü ustaya 200 TL verdik. Ustadan arabayı teslim almaya gittiğimde bana bu linkteki parçayı verdi. İşte arızalı parça bu, bunu değiştirdik dedib. Ertesi gün araç yine geç çalıştı. Hala da düzelmedi. Ustaya göre düzelmesi lazımdı, çünkü başka sorun yokmuş araçta. Geldim internetten araştırdım bu parça neyin nesi niye bu kadar pahalı diye. Elimdeki parça ile linkte görünen dizel araçların krank sensörü ile aynısı. 

Sizlerden ricam arkadaşlar bilgisi olanlar lütfen beni aydınlatsın. Bu parça benzinli olan benim aracımda da kullanılır mı ? Aracın çalışmasında etkisi olan bir parça mıdır ?

Eğer bu parçanın benim araçla bir ilgisi yoksaaaaa vay o ustanın halineeeee 
2004 model 1.4 motor tiptronik vites 206 (LPG/benzin)
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı katipahmet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2012 Saat 21:59
Konuyla ilgili bilgisi olan yokmu arkadaşlar?
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2012 Saat 08:51
Bu sensor krank milinin donus hizini tespit eder. Bu bilgi ECU tarafindan yorumlanarak atesleme zamanlamasinda kullanilir. Eskiden araclarda distributor vardi. Simdi o kaldirildi ve bu parca getirildi.

Bu parca arizalandiginda cogunlukla motor ariza isigi yanar. Mars basma sorunu yapar. Ustaniz bence dogru tespit yapmis.

Sorun duzelmedigine gore aracinizi tekrar bilgisayara baglatin bakalim yine ayni sorunu verecek mi? Bu arada usta hatayi silmeyi unutmus olabilir mi?
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı katipahmet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2012 Saat 10:04
Parça değiştikten sonra araçta arıza lambası yanmıyordu. Yani hata beyinden silinmişti.
Ancak şöyle bir durum var. araştırdığım kadarıyla bu parça dizel araçlarda olan bir parça. benim araç LPG/BENZİN'li. İnternetteki fiyatı da oldukça düşük usta bu parça için benden 160 TL aldı. Ayrıca aracın sabahları geç çalışması da bi türlü geçmedi.

Benim asıl merak ettiğim konu bu parça benzinli araçlarda da oluyor mu ?

Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2012 Saat 10:42
Orjinalini yazan: katipahmet katipahmet Yazdı:

Parça değiştikten sonra araçta arıza lambası yanmıyordu. Yani hata beyinden silinmişti.
Ancak şöyle bir durum var. araştırdığım kadarıyla bu parça dizel araçlarda olan bir parça. benim araç LPG/BENZİN'li. İnternetteki fiyatı da oldukça düşük usta bu parça için benden 160 TL aldı. Ayrıca aracın sabahları geç çalışması da bi türlü geçmedi.

Benim asıl merak ettiğim konu bu parça benzinli araçlarda da oluyor mu ?

Esas benzinli araclarda vardir bu parca. Dikkat ederseniz yukaridaki yazimda distributor yerine bu parca vardir dedim. Distributorun hangi tur araclarda oldugunu soylememe gerek yok saniyorum Wink
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı katipahmet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2012 Saat 10:49
Bilmeyince böyle oluyor malesef :D
ama şöyle de bir durum var, ben bu parçaya bakarken linkte de görebilirsiniz, dizel araçlar için. zaten asıl kafayı karıştıran da bu oldu. Neyse parça ve yapılan iş anlaşılan normal. ama ustanın bizden aldığı para fazla. Neyse gider isteriz iadesini çok da sorun değil.

Şimdi son olarak bu parça da değişti benim araçta. bujiler iyi durumda, buji kabloları değişti. akü ölçümü yapıldı, aküde de bir sorun yok. ama hala araç sabahları geç çalışıyor sorun ne aceba. buna dair bir yorum alabilir miyim ?
Yukarı Dön
outlaw Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı outlaw Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2012 Saat 13:17
Yakıt donuyor olabilirmi lpg demi çalışıyor ilk araç kış zamanlarında araçların sabah çalışması sıkıntılı olabilir.
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc
Laguna lip
omp kule gergisi
GTI jant
185/50/14 toyo proxes t1r

Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı katipahmet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2012 Saat 13:30
Ben aslen kayseriliyim ama mersin'de kalıyorum. burda öyle havalar çok da soğumaz. yani aracın çalışmamasını gerektirecek kadar soğuk olmaz. Şimdi bu dedikleriniz kayserideki hava şartları için doğrudur ama mersin için aracın sabahları geç çalışması pek de normal birşey değildir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 4482 1 efe24
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2282 1 peugeot301
konu icon İZMİR - SİNYAL KOLU TAMİRİ YARDIM son mesaja git 4625 7 Sorgum
konu icon Peugeot 206 Garip Sorun Lütfen Yardım son mesaja git 358 0 muratatalay
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 7764 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 593 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 735 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 471 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5325 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 669 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 463 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 753 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 304 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 575 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 771 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2357 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1046 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5715 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 5048 1 torekV
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Sorgum 1
peugeot301 1
efe24 1
muratatalay 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English