![]() |
|
Cam rezistansı nasıl yapılır ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
furkanyakar ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Aralık 2012 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 566 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkanyakar
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2012 Saat 14:03 |
öncelikle merhaba arkadaşlar. ben aranıza yeni katıldım. Peugeot 206 rolland garros ile yaklaşık 3.5 yıllık bir birlikteliğim var ve bilgi sahibi olduğum birtakım şeyler var, güzel günlerde paylaşırız inşAllah.
şimdi gelelim mevzuma :D bir tane filmci camlara film çekmeden önce rezistansa bıçak attı ve bir kaç çizgi işlevini yerine getirmiyor. rezistans için ne kullanıyorlar nasıl tamir edebilirim ana maddesi nedir? bilgi sahibi olan var ise ben kendime güveniyorum onu yaparım. şimdi topu bilgi sahibi arkadaşlara atıyorum :)))
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bildiğim kadarı ile resistans onarılamıyor camın değişmesi gerek.
|
|
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
|
![]() |
|
furkanyakar ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Aralık 2012 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 566 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkanyakar
![]() ![]() ![]() ![]() |
evet onarımını yapan bir yer yok ama rezistans malzemesi nedir oraya az bir miktar kullandığımda onlar çalışmaya başlayacaktır.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Onarilma ihtimali var. Bunun icin kitler satiliyor.
http://www.amazon.com/Permatex-15067-Window-Defogger-Repair/dp/B000HBI9YQ Oje gibi bir tarz boya bu. Bu boyanin icerisinde bakir, gumus veya aluminyum parcaciklari var. Ilgili yeri bir kaliba alip bununla boyadiginizda ve kuruttugunuzda islem tamamlanmis oluyor. Birkac kac atarsaniz daha saglam oluyor. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkanyakar
işte bu süper :)) çok teşekkür ederim. camdaki çizgilerin altına ve üstüne kağıt bantlar yardımı ile şerit çeker rahatlıkla boyarım. bir sıkıntı olmaz sanırım o zaman
|
|
![]() |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Boya onemli ama. Bulundugum kurumda cift tarafli bant var ama bu cift tarafli bant plastik gibi yalitkan bir malzemeden degil iletken bir malzemeden yapilmis. Onun bile ise yarayacagini dusunuyorum ama denemek lazim tabi ![]() |
|
![]() |
|
KenBlockJR ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1013 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KenBlockJR
şu ürünlere bir bak.. http://www.hepsiburada.com/liste/electrofix-rezistansiletken-tamir-edici-set-841526/productDetails.aspx?productId=otm841526&categoryId=20035763&SKU=OTM841526&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dotm841526%26fh_lister_pos%3d1%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253dcam%255cu0020rezistans%26fh_eds%3d%25c3%259f%26fh_refview%3dsearch http://www.hepsiburada.com/liste/startime-rezistans-ve-iletken-tamir-edici-set/productDetails.aspx?productId=otbtc21547281&categoryId=20035763&SKU=OTBTC21547281&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dotbtc21547281%26fh_lister_pos%3d2%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253dcam%255cu0020rezistans%26fh_eds%3d%25c3%259f%26fh_refview%3dsearch
|
|
206 Roland Garros 1,6 16V
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkanyakar
bence de işe yarar ama bağlantı yaptığınız noktalarda rezistans görevi yapmaz bence. çünkü iletkendeki direnç ile ısınıp da etki ediyor olması gerekli. bu ürünü tr de bulamaz mıyım ?
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkanyakar
çok teşekkür ediyorum bugün siparişi vereceğim.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Babam eskiden bişiler kullanıyordu bunun için ama tam neydi hatırlamıyorum.
Önce Bir el aleti ile hassas bölgeleri tespit ediyor. Sanki direç ölçer gibi bir aletti kalem tarzında. Sonra kalemin uyarı verdiği yerleri işaretleyip başka bir kalem ile oraları boyardı. Aykut abininde dediği gibi alaşımlı bir madde gibiydi parlaktı rengi. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |