![]() |
|
anlaşılmayan hararet sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
efsanemurat ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Ağustos - 1980 Kayıt Tarihi: 24 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı efsanemurat
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2012 Saat 20:55 |
slm arkadaşlar bi sıkıntım var küçükmü büyükmü önemlimi değilmi bilmiyorum yazın benim araç 4 kişi içinde varken yokuş yukarı tırmandığımda hararet 110 hatta bazen kırmızıya dayanıyordu bi iki defada su kaynattı fanda devreye giriyordu şimdilerde ise hararet nerdeyse 80 ni bile görmüyor 70 in az üstünde duruyor bazende yağ lambası ve stop birlikte yanıyor ama araba hararet yapmıyor sordum yağ lambasının yanması yağ filtresinin orjinal olmamasından kaynaklandığı söylendi çünkü yağda eksilme yok ama hararete bi anlam veremedim müşürdenmi acaba yoksa termostattanmı yardımcı olursanız sevinirim.
|
|
2004 model 307 hdi xr 120000 km de
|
|
![]() |
|
Burak ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
benım aracımda aynı bu şekildeydi http://www.youtube.com/watch?v=kLVQWbWMDag buradaki videoyu izlerseniz yag lambası hararet lambası beraber yanıp sönüyordu gazdan ayagımı çektigimde yag eksikmiş bende yağ filtresinden şüphelenmiştim ama yag eksıklıgını giderince düzeldi bence yag sevıyenızı yag cubugundan iyi kontrol edin.
|
|
Zalım Quik Oyun Bozan ...
|
|
![]() |
|
efsanemurat ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Ağustos - 1980 Kayıt Tarihi: 24 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı efsanemurat
![]() ![]() ![]() ![]() |
güncel
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı efsanemurat
valla yağın eksik olduğunu düşünmüyorum zaten yağ değişiminden sonra olmaya başladı çubukta yağı tam gösteriyor ama gösterge bazen minimum bazen maksimun gösteriyor kafasına göre takılıyor :)
|
|
|
|
![]() |
|
Burak ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
Yag filtresinden ozaman orjinal olmasina ozen gosterin
|
|
Zalım Quik Oyun Bozan ...
|
|
![]() |
|
xMEGANx ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Konum: İstanbul AVRUPA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1641 |
Birde aracınızın ön tarafına tazzikli su vurdurarark bakın. bazen toz çamur pislik hararet yaptırabiliyor.
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Tipik termostat problemi. Hic baktirdiniz mi?
Hararetin 70 lere dusmesinin kis ayiyla bir ilgisi olmaz. Ideal durumda, disaridaki hava isterse -20 derece olsun, aracin motoru isidindiginda bir daha termostatin acildigi dereceden asagiya dusmemesi gerekir. Zaten termostatin var olusunun amaclarindan birisi de budur. Aracin isisini belirli bir derecenin uzerinde tutabilmek. Optimum degerler ancak bu sicakligin uzerinde elde edilir. Düzenleyen koliva - 24 Aralık 2012 Saat 09:09 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı efsanemurat
arkadaşlar cevaplar için saol ama daha net bir şey söyleyen olmadı nerden başlamam lazım tam kestiremedim |
|
|
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
termostatı bi değiştirin isterseni. belkiüzerindeki yazlıktır. kışlık termostat takın bi tane bi deneyin.
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
|
soldiermertefe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 29 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı soldiermertefe
aracınızın acilen yağ ve yağ filtresini değiştirin araç zaten size söylüyor lambayı yakarak benim yağım kalmadı diye (yağınızın seviyesi iyiyse özelliğini de kaybetmiş olabilir.)yoksa yatak sararsınız oda nerden bakarsanız 3000-4000 tutar.içiniz rahat olsun diye hararet müşürünü de değiştirin.
|
|
2008 206 sedan comfort
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı efsanemurat
arkadaşlar merak ettiğim bişi bu termostatın üzerinde hararet müşürü varmıdır yoksa hararet müşürü başka yerdemi
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı efsanemurat
güncel
|
|
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Termostatin uzeri neresidir? Termostat kutugu mu? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı efsanemurat
yani termostat aldığımda hararet müşürüyle birliktemi veriliyor tek parçamı yoksa hararet müşürü ayrımı |
|
|
|
![]() |
|
Tabii ki ayri bir parcadir. Termostati aldiginizda sadece termostati almis olursunuz ![]() Düzenleyen koliva - 25 Aralık 2012 Saat 21:57 |
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
müşür ile termostat bambaşka şeyler ayrı ayrı satılır. Müşür dışarıdadır termostat hortumun içinde yer alır.
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı efsanemurat
:)) peki koliva kardeşim ben sorunumu nasıl hallederim termostattanmı başlayım konuyu okudun zaten sence çözüm için ne yapmalıyım |
|
|
|
![]() |
|
Ben yukarida gayet guzel ve acik bir sekilde yazdim. Anlamadigin bir yer olursa sorabilirsin. |
|
![]() |
|
fexzi ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Temmuz 2011 Konum: Karaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1469 |
Benzeri problem bende de oldu normal seyir halinde iken 100-110 dereceye geliyordu,yağ su tüm mekanik bakım tam olmasına rağmen,yalnız üzerinde ki akü 2004 fabrikadan çıktığı aküydü,aküyü ölçtürüp değiştirme durumu gerçekleştikten sonra durum düzeldi,akünüze bi baktırın derim.
|
|
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı efsanemurat
valla akünün daha yılı dolmadı ha şunuda belirteyim yazın hararet ibresi çok oynuyordu araba sallandığında yada bazen normal seyir halinde rampa çıkarken hareret birden 100 oluyordu tekrar 90 na düşüyordu ama anlık oluyordu yani ibre oynuyordu buda termostattanmı yoksa hareret müşüründenmi ?
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |