![]() |
|
cut off sistemi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
bilalbaloglu ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Kasım 2012 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bilalbaloglu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2012 Saat 14:17 |
meraba arkadaşlar , bildiğimiz üzere yeni enjeksiyonlu sistemlerde araç vitesteyken gaz pedalından ayak çekildiğinde yakıt akışı kesildiğinden " sıfır " yakıt harcanıyor.
Bu sistem tüm enjeksiyonlu sistemlerde geçerlimi ? mesala bende peug 2001 1.6 xt 8V 90 HP var bu modellerde bu sistem geçerlimi ? bi arkadaşın enjeksiyonlu aracında araç vitesteyken gaz pedalından ayağını çekmesine rağmen yol bilgisayarı 7.2 ltre yakıt gösteriyodu..
bu konuyla ilgili sizin arabalarınızdaki durum ne acaba ? bide benim arabadaki modellerde bu sistem varmı ? teşekkürler ...
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bütün enjeksiyonlu araçlarda var diye biliyorum, benim 1.4 HDi aracımda vitesde iken gazdan ayak çekince yol bilgisayarı anlık tüketimi 0 gösteriyor.
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
ECU kontrollü enjeksiyonlu araçların hepsinde var diye bliiyorum.
Cut-off 1500 devirden sonra çalışıyor sanırsam. Yokuş aşağı viteste inerken devir 1500e kadar 0 yakıt gösterirken 1500ün altına inince artıyor. Bazen de çok uzun süre 0 yakıt gösterirken birden çizgiye dönüşüyor. Yol bilgisayarı hemen 0 a düşmediği için ben de de yokuşun yarsında anca 0 a düşüyor belki ondn 7.2 olabilir. |
|
![]() |
|
bilalbaloglu ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Kasım 2012 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bilalbaloglu
![]() ![]() ![]() ![]() |
bu durumdan aracın yakıtı farketmiyo diimi.. araç lpg yle giderkende aynı sistem devam ediyormu ? sonuçta lpg sonradan takılıyo aracın beyni algılayamayabilir bu durumu ..
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
LPG MONTAJI YAPAN Bİ USTADAN ALINTIDIR
Sıralı Sistemlerde LPG enjektörleri benzin enjektörlerini takip etmektedir Araç Cut-Off'a girdiği noktada LPG enjektörleri de çalışmasını durdurmaktadır. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bilalbaloglu
güzel bi bilgi serco .. arabayı bilinçli kullanmak bir sanattır .. ama araba kullanmayı biliyorum diye geçinenlerin çoğunun durumu gaz - fren - şanzuman halim duman şeklinde ..
mesala kimi araçlarda 1700 kimilerinde ise 1300 devire kadar sistem geçerli.. peki pego larda genel bi durum varmı mesala 206 larda cut off un en alt devri kaç acaba ?
|
|
![]() |
|
O kunuda net bi bilgim yok ama akşam işe giderken unutmazsam denerim, sonucu buradan paylaşırım.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bilalbaloglu
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Karburatör zihniyle araç kullanan insana cut-offu anlatamazsınız ![]() Çok uğraştım 50 yıllık şöför büyükbabama anlatamadım. Ekranı gösteriyorum inanmıyor. |
|
![]() |
|
1800-1000 devir arası denedim cut-off devredeydi, yol bilgisayarı 0 (sıfır) gösterdi.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |