![]() |
|
otomatik vites geçişleri |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
secur73 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Mart 2012 Konum: MANİSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 206 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2012 Saat 16:23 |
arkadaşlar otomatik olan aracımda 1 ve 2 vitesler 2000 ve 2500 lerde geçiyor ama 3 vites sık sık 3000_3300 lerde geçiyor.herhangibir arıza göstergesi yanmıyor.
|
|
2003 peugeot 307 xt premium
|
|
![]() |
|
secur73 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Mart 2012 Konum: MANİSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 206 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
arkadaşlar bu konuda görüşü olan yokmu...yardımcı olursanız sevinicem...
|
|
|
|
![]() |
|
cinar87 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Aralık 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 38 |
al 4 şanzımansa göstermekte fayda var
|
|
![]() |
|
foresteng. ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Nisan 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 217 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı foresteng.
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
sizin yine iyiymiş.. benim bazen 1 den 2 ye 3500 d/d; 2 den 3 e 4000 e doğru; 3 den 4 ede 4500 d/d arası geçiyor. ama hiç bir yazı çıkmıyor, ayrıca servise gittim.. Bilgisayarda da hata falan çıkmadı ama canımı sıkıyor arabanın bağırarak vites atması.. Bende manuel de kullanıyorum...
|
|
2006/206 Feline OV 1,4 (benzinli)
Kapkara |
|
![]() |
|
Peregrin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
AL4 otomatik viteste kullanımına bağlı olarak vites geçiş devirleri farklılık gösterebiliyor biliyorsunuz. Agresif kullanımda daha yüksek devirlerde atıyor.
Vites yükseltmesi için bir ince nokta; gaza basarken belirli bir devire gelince ayağınızı gazdan hafif kestiğinizde vites yükseltebiliyor. Ancak, zaman zaman ben de vites geçişini manuel yaptığımı itiraf edeyim.
Düzenleyen Peregrin - 21 Aralık 2012 Saat 12:53 |
|
2005 206XT 1.4 Benzin Otomatik Cam Tavan Sunroof Siyah
|
|
![]() |
|
evet haklısın agresif kullanımda yüksek devirde atıyo.ozaman normal diyebiliriz yani.bugün yetkili servisle görüştüm şanzuman yağından olurmu diye çünkü arabayı ben şubatta aldım yağın değişip değişmediğini bilmiyorum ama servis vites geçişlerinde sorun yaşanmadığı sürece yağ değişmez dedi şanzuman yağı kolay kolay bozulmaz dedi.
|
|
|
|
![]() |
|
tolga35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ağustos - 1971 Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2011 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
onu söyleyen servis halt yemiş!!!yağın bozulmaması eşyanın tabiatına aykırı yağ da zananla viskozitesini(akışkanlık değerini) kaybeder ve vites geçişle rinde vuruntu olur.yağ değişimi için önerilen km 40000 dir ve çıkan yağı da bir görseniz zaten değiştirmediğinize pişman olursunuz... |
|
2004 peugeot 307 XT BVA Tiptronic devilred zavoli lpg
|
|
![]() |
|
foresteng. ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Nisan 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 217 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı foresteng.
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu bir gerçek.. ama nasıl kullanırsan kullan benimki bildiğini okuyor.. işin entresanı hata vermemesi ..
|
|
2006/206 Feline OV 1,4 (benzinli)
Kapkara |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |