![]() |
|
Yağ kaçağı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
sarpedon ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2012 Konum: Çanakkale Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2012 Saat 13:29 |
Aracım 2001 206 1.4xr. Bu sabah fark ettiğim yağ kaçağını resimledim acaba sorun neden olabilir yardımcı olabilirseniz. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
conta patlamış, arada sarı sarı duruyo ya. o conta değiştimi kaçak yapmaz.
|
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
sarpedon ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2012 Konum: Çanakkale Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
çok ciddi bi sıkıntı yaratırmı acaba yağ da ciddi bir eksilme söz konusu değil maliyeti çok olursa bir süreliğine beni idare etmesi açısından soruyorum.birde kullanıcı hatası mı yoksa miadı dolduğu için mi patladı.
|
|
![]() |
|
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
kartel contası, omru dolmus zannedersem hocam.. 60-80tl yı gecmez bunun masrafı tahmınım
|
|
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Carterden contasından kaçırıyor hocam, hiçbir sıkıntı olmaz ben tam iki sene böyle gezdim, sürekli kaçırmaz zaten aracı stop ettikten sonra yağ kartere inenerken 3-5 damla kaçırır, biz ustamla beraber carteri söktük siyah silikonu güzelce sürdük geri taktık, 3 senerdir bir damla yağ kaçırmadı.
|
|
![]() |
|
cinar87 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Aralık 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 38 |
motorun üst kısmını da kontrol et yağ filtresinde de gelebilir (özellikle filtrede orjinal oring kullan)
|
|
![]() |
|
cgty86 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 80 |
karter contası kaçırıyor, arkadaşlar problem olmaz demiş ama bence büyük bir problem, zamanla daha çok akıtmaya baslar, sonra sen bi çukura girersin veya bi yere sürtersin karterin düşer motor yağsız kalır yatak sarar vs,vs
|
|
peugeot 206 panoromic 1.4 75pswith k&n highflow air filter, brc sequental lpg kit
|
|
![]() |
|
soneroo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 65 |
bende yukardaki arkadaşlara katılıyorum sıkıntı çıkarmaz zaten fazlada kaçırmaz ama yınede yağ seviyesini arada sırada kontrol etmeniz gerekir
|
|
Ford Focus 1.6 Trend Pk (2006)
|
|
![]() |
|
bugün maliyeti hesaplamak için fiyat sormaya gittiğimde karter contası olmadığını bunun yerine sıvı conta kullanıldığını belirtti parçacı doğru mudur bu özel bi contası yokmudur?
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Evet hocam yukardada yazdığım gibi siyah silikon gibi bi madde sürülüyor bende aynı maddeyi uyguladım.
|
|
![]() |
|
pierson ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2012 Konum: giresun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
arabayı park ettiğim yerde motorun alt kısmında az bişey siyah sıvı oluyor.bugün farkettim onu da...herhalde yağ kacagı var benim arabada..ne yapmam lzım
|
|
![]() |
|
plawert ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Haziran 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 164 |
Kontrol ettirip yag kacagini testip ettirip yaptirman lazim
|
|
206 x-desing 1.4 benzinli
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
arkadaşım senin sorunun aynısını ben perşembe günü hallettim.
kaçak aynı yerdendi.sorun karter sıvı contasından. artık miyadı dolmuş. bende 207 1.4 trendy var. 2008 model 33.000 km de. rot ayarına araç girdiğinde altına indim baktım. hemen iyi bir servisin yolunu tuttum. karter sökülüyor. söküldükten sonra bir oto yıkamacıya gidiyor ve mazotla temizleniyor.Karter temizlendikten sonra üzerindeki eski yıpranmış sıvı conta kazınıyor sonra motorlu zımpara ile karterin conta sürülen yerleri taşlanıyor. karter söküldükten sonra motorda yağlı bölgelere 500 ml'lik sprey sıkılıp temizleniyor.15 TL de spreyin kendisi. würth marka 250 C dayanıklı bir sıvı conta sürülüyor.2o TL tüpü. sonra karter tekrar monte ediliyor. eğer boşaltılan yağ da kötüyse onu da değiştir. ben öyle yaptım. 5w 30 magnetec 4 LT yağ-würth sıvı conta ve işçilik toplam 150 TL'ye mal oldu.
Düzenleyen maverick - 27 Nisan 2013 Saat 00:50 |
|
![]() |
|
pierson ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2012 Konum: giresun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
ustaya götürdüm arabayı bugun...usta sorun cıkarmaz dedi..bir iki damla kadar dedi..ama bana göre bir iki damla değil de 5 -6 damla akıtıyor...park ettiğim yere bakıyorum görüyorum..tamamen yapılması cok zahmetli bir iş dedi..bir günü alır -ve 500 tl ye mal olur dedi..sizin gibi silikon fala ya da yapıştırıcı sürülür demedi..
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
yağ kaçağı ıhmale gelmez falzla malıyetlı ışler değil bunlar benım aracımdada ust contadan kaçırıyodu 60 TL ye değiştirdik sıkıntı kalmadı kafam rahat arabam rahat çok fazla eksılme olursa zamanla yağ ılave etmek durumunda kalırsınız yağ fıyatlarıda ortada o parayı yağa vermektense tamıre vermek daha mantıklı hem sureklı kontrol yapmaktan aklınızın orda kalması durumundan kurtarırsınız kendınızı .
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
500 tl dedi usta bana...çok pahalı degil mi?her yıl yağ değiştiririm daha iyi 500 tl vereceğime
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Ne için 500 TL dedi ? |
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
komple yağ karteri mi ne açılacakmış?tam bir günlük işmiş?
|
|
![]() |
|
SDYMZ ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Şubat 2013 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1440 |
sanır alta çelik muhafaza yok. sen en kısa zamanda bi kaç yere göster fazla birşey tutmaz bide çıkmacıda falan motor muhafazası taktır çok faydası var
|
|
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi |
|
![]() |
|
rolandgarros ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1447 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rolandgarros
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
geçmiş olsun karter koruma yaptırmakta fayda var ben de en kısa sürede aracıma yaptırmayı düşünüyorum 120 tl gibi bir fiyatı var sanırım.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |