![]() |
|
El Freni Arka Tekerleri Kitledi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ciha_n ![]() 1. Vites ![]() ![]() 23 - Mart - 1990 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 29 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2012 Saat 02:17 |
Normalde dikkat ederim soğukta el frenini çekmem özellikle ıslanınca lastikler ancak bugün bir yere misafirliğe gittim ve dalgınlık ile el frenini çektim bir de arabaya tekrar bindim ki aman Allah' ım araç yerinden oynamıyor sağ arka teker kitlendi kaldı ne ileri ne geri hiç olmuyor. Hava da altı üstü 0 derece gösteriyordu mecburen araba orada kaldı. :) Sabaha açılır mı? Açılmaz ise eğer ne yapmam lazım şimdi sabah otobüse binip akrabanın evine gideceğim arabamı almaya. :)
|
|
Peugeot 307 2005 1.6 HDİ Look Alüminyum Gri
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
0 (sıfır) derecede el frenin donacağını sanmam donsa bile biraz zorlayınca hareket eder, başka bi sıkıntı olabilir.
|
|
![]() |
|
ciha_n ![]() 1. Vites ![]() ![]() 23 - Mart - 1990 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 29 |
ancak çok belli bu şekilde olduğu el frenini tekrar çekiyorum falan boşta tamamen yani el freni teli tamamen yapışmış veya balata bilmiyorum birinden biri ancak çok çok az dönüyor kalıyor
|
|
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Donma olayı bi kere benim broadwayda başıma gelmişti hava -14 -15 civarıydı ile geri biraz zorlayınca bırakmıştı, ben İstanbulda el frenini hep çekili bırakıyorum -7 -8 derecelerde bile donmadı, hatta geçen sene silecek suyu dondu 3-4 gün çalışmadı el freninde yine donma olmadı.
|
|
![]() |
|
muhtemelen teker ıslandı nasıl ıslandı hatırlamıyorum ama bu yüzden dondu sıcak su falan da döktük bırakmadı bakalım yarın artık kendiliğinden mi açılır altına girip tellemi oynarım bilmiyorum ancak o tel olayını araştırma yaptım ve yeni öğrendim teli oynatınca bırakırmış yarın açılmaz ise öyle yaparım.
Sizin muhtemelen ıslanma olmadığından donma olmamıştır. Çünkü bende bunu daha önce kartalda yaşadım ve geçen yıl yine bu araçta yaşadım ama hemen açılmıştı kendiliğinden.
|
|
|
|
![]() |
|
İnşallah uğraştırmaz sabah, ben hep unutuyorum el frenini inik bırakmayı, sokağa girerken bile aklımda oluyor, çekmeyim diyorum park edince el otomatik çekiyor.
|
|
![]() |
|
blinddark ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ağustos 2012 Konum: Aşkaabat - Ank. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 448 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı blinddark
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
sende ankaralısın bende ankaralıyım ama ben son bir haftadır ankarada gündüz bile sıfır dereceyi görnedim hem eksilerde geziyor iki gün önce benimkide donmuş yaklaşık eksi 7 derecede felan 15 dk zorladım arabayı sonra hareket ettirdim sonrada ısındı sıkıntı kalmadı şimdi çekmiyorum
|
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Ben hep çekiyorum hem el alışkanlığı hem de yokuşta oturduğumuzdan otoparkta bile eğim var
![]() |
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
fatihgg ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 857 |
zorlamanı tavsıye etmıyorum,benımde basıma gelmıstı.haıfı bır sıcaklık artısında bırakıyor.
|
|
2003 307 1.4
2008 Leon |
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
tekere bi taş bırakıp el firenini indirseydin sabaha kadar bırakırdı zaten o kendini.
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
|
muratoner ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ocak 2011 Konum: Nevşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 253 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muratoner
Arabanın arkasına eğil ve elinle bıraktır.Çok basit cok az bi güç uygulaman yeterli .
|
|
PEUGEOT 307 1.6 HDİ 110HP PREMİUM
|
|
![]() |
|
eray307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2011 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 190 |
Benimde malesef ilk defa dün başıma geldi.Hava da -1 derece idi
![]() Sıcak su döktüm arka diskin oralara hemen bıraktı.Tahminen en son park etmeden önce ıslanıp donmuştur diye düşünüyorum.Kendim o fren teli bölgesine muhafaza yapacam yoksa böyle olmaz ki yarın -10 -20lerde hepten donacak o zaman
|
|
2005 1.6HDI PREMIUM 112HP ŞEYTAN KIRMIZI
|
|
![]() |
|
Gittim almaya ve gerçekten bir arkadaşın dediği gibi çokta basit bir yöntemi varmış meğer o teli biraz zorlayınca oluyormuş veya oraya bir su dökünce neyse biraz uğraştırdı iyi tutmuş ama oldu ve benim tel biraz sanki özelliğinide yitirmiş gibi değişmesi lazım en güzeli kesinlikle soğuksa el freni çekmemek viteste dursun araç dik bir yer ise bir de taş eski usul tamam işte :)
Düzenleyen ciha_n - 17 Aralık 2012 Saat 03:35 |
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |