![]() |
|
Lastik ebatları |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
jiyanxese ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Kasım 2011 Konum: antep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı jiyanxese
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2012 Saat 20:52 |
mrb arkadaşlar babamın aranası megane 2002 model orijinal lastik ölçüsü 185-60-15 bir çift lastik alması gerekiyor ama fiyatlar çok yüksek 180-200 arası en son micheell de lastik ölçüsü 185-65-15 de olur dedi bu arabalara fiyat ise 150 tl dedi. merak ettiğim şu arada fark ne zararı mı olur faydası mı olur. lastik konusunda bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim
|
|
peugeot 307,2003 XT
|
|
![]() |
|
BEYKOZLU ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mayıs 2012 Konum: İŞCİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 27 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
185\65\15 185\60\15 çap olarak daha büyük oldugundan kalkışlar yavaşlar yakıt tüketimi nispeten artar kilometre hızı oldugundan daha az gösterir lastik ebadlarınla oynacaksan uygun olanlar 175\65\15 veya 195\55\15 tir
|
|
Beyaz 1.4 hdi 307
|
|
![]() |
|
tilbe307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2011 Konum: Bartın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 344 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bencede çok farketmez ama hız serisi (T/H/V gibi) ve lastiğin üretim tarihi fiyatında önemli farklılıklara yol açabiliyor. bunlarada dikkat etmenizi tavsiye ederim.Örneğin 195-65-15 H serisiyle aynı lastiğin V serisi arasında mutlaka fiyat farkı olur.
|
|
2010 3008 1.6 VTİ 120 HP PRİNS LPG
|
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaşın dediklerine katılıyorum önerdiği ebatlar daha uygun olacaktır. Lastik dönüşüm tablolarından kontrol ederseniz değişim oranları bu ölçüler için daha düşüktür.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
jiyanxese ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Kasım 2011 Konum: antep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı jiyanxese
ama ben sadece ön lastikleri değiştireceğim bu şekilde önlerle arka lastikler arkasında fark olacaktır. zararı olmaz mı
|
|
peugeot 307,2003 XT
|
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Bir çift kelimesine hiç dikkat etmemişiz kusura bakmayın. Yalnız şöyle bir durum var lastikerin 4 lü şekilde değiştirilmesi daha uygun olur. Biliyorum maliyet farkediyor fakat sadece önlerde ya da sadece arkalarda farklı marka model bile kullanmak önerilmezken bir çiftte 65 yanak bir çiftte 60 yanak kullanmakta araç için zararlı olacaktır diye düşünüyorum. Ben şahsen önermem böyle bir işlem yapmanızı (eğer yanlış anlamadıysam).
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |