![]() |
|
Motor oto diyagnostik gösterge lambası neden yanar |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
offchu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Kasım 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2012 Saat 11:46 |
|
Merhaba arkadaşlar peugeot 206+ kullanıcısıyım (2012 nisan çıkışlı), 2 gündür aracın motor oto diyagnostik gösterge lambası sabit yanıyor, araç lpg li depoda çeyrek+ benzin mecut (4gün önce alındı).
Geçen günlerde Lpg bağlandıktan sonra rölantide titreme problemim ve stop etme sorunum vardı servis tarafından güncel yazılım yüklenerek, boğaz kelebeği temizliği yapılarak ve lpg yol ayarı yapılarak sorun çözüldü, ancak son 1 haftadır rölantide titreme problemim tekerrür etmekte şöyle ki bazen araç titreme yapıyor ve stop ediyor bazen sorunsuz çalışıyor, örnek verecek olursam bu sabah erken saatlerde araçtan resmen buz temizledim karbürator suyu oldukça soğuktu yani araç ne titredi ne stop etti, son 2 gündür de Motor oto diyagnostik gösterge lambam yanıyor aracı temizlerken egsozdan su v.b bir şey attığını gördüm bununla bağlantılı olduğu aklıma geldiği için sizlere de danışmak istedim, bilgilerinizi esirgemezseniz sevinirim herkese iyi forumlar. Düzenleyen offchu - 09 Aralık 2012 Saat 11:48 |
||
![]() |
||
mesutay20 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Haziran 2012 Konum: GAZİANTEP Durum: Aktif Değil Mesajlar: 65 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mesutay20
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
hocam şimdi aynı sorun bende de var. yardımcı olacak varsa memnun olurum..( 2002 307 1.6 16v xt premium)
|
||
307 HASTASI
|
||
![]() |
||
___KxL___ ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 08 Kasım 2010 Konum: AnkarA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 167 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ___KxL___
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Motor diyagnostik arızası genelde yakıtla alakalı sorunlarda baş gösterir. Araç egzozdan çiğ benzin atıyosa tam yanma olmuyodur. Öncelikle aracın gaz ayarı iyi yapılmalıdır.Rolantideki titreme ve stop etme gaz ayarından veya ateşleme sisteminden olabilir. Bence öncelikle güzel bir gaz ayarı yaptırın. boğaz kelebeği temizletilmiş zaten tek sorun bu gibi görünüyor.
|
||
2004 Peugeot 206 1.4 XT
|
||
![]() |
||
offchu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Kasım 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
İnşallah dediğiniz gibi sorun sadece saydığınız sebeblerdendir yarın müsait olursam servise uğrayacağım inşallah düzelir.
|
||
![]() |
||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
|
Sende 3 satır ekran yokmuydu var diye hatırlıyorum, varsa ikaz veriyomu ekranda? |
||
![]() |
||
|
Henüz yok hocam 3 satır ekran alıp yapacağım kısmetse |
||
![]() |
||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
|
Bir ara görüşelim ben de ki OBD tarayıcıya takıp bakalım belki orada ne hatası olduğu yazar. Pejo servisine gittin mi hiç ?
|
||
![]() |
||
|
Ali hocam mesajini yeni görüyorum foruma sürekli giremiyorum geç cevap için kusura bakma servise götürdüm aracı oksijen sondajı sensör hatası verdi değiştirdik düzeldi şimdilik bir sorun yok bakalım teşekkür ediyorum ilgin için . Bu arada su ekranı bir türlü alamadım Konya ya kadar gittim ancak fırsatım olmadı :( |
||
![]() |
||
ALLEX ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Mayıs 2015 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1307 |
|
Arkadaşlar herkese merhabalar... Bir arkadaşıma emaneten arabamı verdim. iki dün sonra getirdiğinde mazot almış olduğunu farkettim. ben hep Shell den alırım fakat arkadaşımın nerden aldığını sormak istemedim. bu sabah arabama bindim kontağı çevirdim marş bastı ama çalışmadı. bir daha basınca çalıştı. buraya kadar kuşkuya düşmedim. öğlene kadar bazı yerlere gidip geldim stop start falan herhangi bir sorun yoktu. 1 saat kadar önce forum avm otoparka arabayı bırakıp alışverişe gittim ve dönünce Sürpriiiiiz ... ![]() marş yine basıyor ama çalışmıyor kontrollerimi yaptım bişey yok..bir daha bastım çalıştı ama bu sefer motor arıza lambası yandı ve sönmüyor. en büyük kuşkum arkadaşımın aldığı mazot ancak emin olamamak ve daha büyük arızalara sebep olma ihtimali kafamı kurcaladı açıkçası.. konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar ne tavsiye edersiniz.. |
||
MORALİ AĞRIYOR....
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |