![]() |
|
peugeot bir tutkudu(!) lütfen okuyun... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
sinimma ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2012 Saat 23:44 |
2011 model peuget 308 sahibiyim. aracımı 0 km olarak ankara abc peugeot tan aldım. aracımın bakımlarını düzenli olarak yaptırdım. en son geçen ay 28000 km zaman aşımından bakımı geldi. aracı servise bakıma bıraktım. 2 saat sonra bir telefon geldi. aracımın fren balatları ve disklerinin
4000- 5000km sonra değişmesi gerektiğini söylediler. bende balatalar neyse de disklere ne olmuş dedim. kullanılmayacak derecede aşındığını söylediler. ben de neden aşındığını sordum. kullanımdan kaynaklı dediler. peki nasıl kullanılırsa aşınır dedim. çok frene basarsanız aşınır dediler. ben de sadece diskler mi aşınıyor balatalar aşınmıyor mu dedim. aracımın balataları ve diskleri fabrika parçalarıdır daha önce değiştirmedim dedim. balatayla diskin ömrü aynı mı dedim... tabiii cevap yok... efendim garanti dışı bişey yapamıyoruz dediler. genel müdürlüğü arayıp şikayet ettim. güya ilgilenmiş gibi gözüktüler. iki gün sonra cevap vereceklerini söylediler. on gün sonra aradılar. ve daha konuyu bile bilmediklerini anladım. işte peugeot farkı....28000 diskler bitti balataları söktürdüm baktılar daha kullanılabilir durumda buna rağmen diskleri değiştirmediler...mahkemeye başvurdum... makina mühendisleri odasından bilirkişi istediler bakalım sonuç ne olacak... peugeot bu duruma ne diyecekk..
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2010 model 308'imiz var 35.000 km'de bizde Abc otomotivden aldık polsan kampanyasından, bugün bakımını yaptırdık, hatta parçaları forum sponsorumuz şahin peugeotdan aldık, fren diskleri ve balatalar kontrol edildi daha yarıdaymış, sizinki 28.000 km'de nasıl bitmiş şaşırdım
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Sorun kesinlikle Peugeot Fransa değil. Sorun Peugeot Türkiye (forum değil yanlış anlaşılmasın
![]() İşlerinin arkasında durmuyorlar ve ciddi derecede para bazlı iş yapıyorlar. İş için değil mesai için çalışıyorlar. Servis elemanları deneyimli değil. İşçilik rezalet. Samimi olduğum yetkili servis elemanları ile muhabbete giriyoruz birinde bile pejo yok. Sat kardeşim diyor. Yakıt tüketimi düşük-parçası ucuz birde yavurun temiz olunca görüntüsü harika satamıyoruz :D |
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Bu arada hangi serviste bakım yaptırdınız bilmiyorum ama ben de aracı aynı yerden kasım 2010da aldım. Almaz olaydım. Bir daha o firma mı yok kalsın.
satış sonrası ilgi - 0, servis kalitesi - 0, Garanti doldu geçen ay inanın korkmaya başladım. Bişi olursa naapcam diye. |
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Aynen Ali iyi bir usta bulup servisin önünden bile geçmemek lazım adamların araçlardan haberi yok geçen 301 test sürüşüne gittiğimde cruise konusu açıldı 2004 206'ya taktık diyorum inanmıyor adam kolu gördü ama eminim inanmadı çalışmadığını sanmıştır kesin
|
|
![]() |
|
peugeotttt ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2012 Konum: TEKİRDAĞ/SARAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 849 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotttt
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
valla ben servis nervis tanımam arkadaslar tam bir para tuzagı.benim ustam var araclarımın hepsini ona götürdü şimdiye kadar bundan sonrada ona götürürüm.biraz pahalı ama servis kadar da değil yani.arıza neyse sorun neyse o nu söyler.servisler gibi para kaldırsınlar diye orası burası şurası değişcek demiyor.ondan baska ustaya gitmem içimde kafam da rahat olur herzaman ustaya götürdügüm zaman aracı.servisler boş işler para tuzagı hepsi.
|
|
Millet Şu Topukluyu Giysem Kaç Cm Uzarım Derdindeyken,Biz 3 Cm Daha Bassak Sürtermi Derdindeyiz.
|
|
![]() |
|
Sıfır araçlarda garantiyi bozmamak adına yetkili servise bakım yaptırma zorunluluğu var. O yüzden bu tarz sıkıntılar ilk başta boy gösteriyor.
|
|
![]() |
|
Abi garanti olayını tam ben de çözemedim. Ama 2 yıl içerisinde 15000km ya da her yıl bakım yaptırmazsan motor garantisi ölüyor. Zaten yürüyen aksam garanti kapsamında değil Benim aldığımda 2500 bakımı dedikleri olay var o da yağ eksiltmeleri için konmuş. Eksik yağın ücretini verip koyduruyoruz. euro5lerde bu sorun çözülmüş dendi. Antenden su aldı yaptılar Şamandıranın kalibrasyonu bozuldu yaptılar Akü zayıfladığı için göstergeler kilitlendi onu çözdüler. Bunlar dışında seristen kaynaklı bir sıkıntım oldu onu da iyiki servise bırakmamışım. Şans eseri bir dükkana uğradım. Adam 1 günlük olayı 1dk da çözdü. |
|
![]() |
|
sinimma ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
arkadaşlar onu bunu bilmem de bir daha pejonun kapısının önünden geçmem...kimseye de tavsiye etmem...
|
|
![]() |
|
drakman ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1976 Kayıt Tarihi: 17 Ekim 2011 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 154 |
Ben 2010 model 308 Auto6R Dizel sahibiyim aracım 71 binde. Bakımlarını düzenli olarak serviste yaptırıyorum. Bugüne kadar en küçük bir sorunla dahi karşılaşmadım. Yıllarca Peugeot kullandım. Bugüne kadar 206, 207, 307 ve şimdide 1 yıldır 308 kullanıyorum. Kullandığım Peugeot'larla ilgili ciddi bir sorun veya canımı sıkacak bir durum yaşamadım. Performansından, kalitesinden ve yakıtından da çok memnunum.
Arkadaşın birisi eleştiri olarak az yakıyor, parçası ucuz diyerek karalamaya çalışmış. Az yakması karalanacak bir durum değil övülecek bir durumdur, ayrıca Peugeot'un parçasının ucuz olduğunu söylemek hakikaten komiktir. Peugeot'un parçası pahalıdır, bu yüzden kaskosu en pahalı araçlardandır, parçasının pahalı olması sadece ithal geldiğinden değil kaliteli olduğundandır. Peugeot'un parça ömürleri kısa değil, aksine bir sürü markadan uzundur. Peugeot Euro-NCap çarpışma testlerinden 5 yıldız alan bir markadır. Motor kalitesi tartışılmazdır, 6 yıldır en iyi motor ödülü almaktadır, çevreyi en az kirleten markadır. BMW & Peugeot ortaklığıyla kurulan motor fabrikasında 8 serisinde BMW motor teknolojisi kullanılmaktadır. 200 yılı aşkın tecrübesi ile bir dünya otomobil devidir. İnternet üzerinden her otomobil markası ile ilgili hoş olmayan bazı durumlar anlatıla gelmektedir. İnsanlar yaşadıkları veya çevresinde bizzat gördüklerine göre hareket ederler. Benim Peugeot tutkum hiç bir zaman bitmeyecektir. Bir çok otomobil markasına göre Peugeot'u kaliteli buluyorum ve tarz olarak ruhuma hitap ettiğini düşünüyorum. Burasıda Peugeot'a tutku ile bağlananların forumudur. Otomobil markaları ile ilgili şikayetçi olanlar için başka bir sürü platform olduğunu düşünüyorum.
|
|
PEUGEOT 3008 ALLURE ETG6(FULL) DİZEL+OTOM.
|
|
![]() |
|
furkanyakar ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Aralık 2012 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 566 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkanyakar
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |