![]() |
|
HARARET Sorunu ! |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
nurkann ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Kasım 2012 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 30 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2012 Saat 20:33 |
Arkadaşlar Merhaba,
Daha önceki bir yazımda belirttiğim rolanti sorunum, rolanti motoru değiştirilerek giderildi, asıl sorunum ise bundan sonra başladı. Arabayı çalıştırıp hareket ettikten sonra yaklaşık 10 dakikada hararet 90 a geliyor. Bundan sonra ne şekilde kullanırsam kullanayım hararet 100-120 ye dayanıp fan çalışıp 90 a kadar tekrar düşüyor ancak bu seyir halindeyken yolculuk boyunca bu şekilde devam ediyor yani hiç 90 da sabit kalmıyor.Havaların çok soğuk olduğu şu günlerde bu şekilde ise yazın sıcağında sürekli problem yaşayacağımı düşünüyorum. Pego özel servise götürdüm, hiç bir yol denemeden araba 4-5 gün kalacak bir parça varmış ( hatırlayamadım) biyere gönderilecekmiş sorun varmı yokmu bakılacakmış sorun yoksa 700-800 liraya varsa 1500-2000 liraya çözülür diyolar. Ne yapmaya çalıştıklarını anlamadım açıkcası basit yöntemleri olduğunu okuyorum, termostat, radyatör, devirdaim vs bana yardımcı olup akıl verin lütfen nerden başlayacağımı bilemiyorum Şimdiden teşekkürler.
|
|
![]() |
|
nurkann ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Kasım 2012 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 30 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu konuda hiç sorun yaşayan olmadımı ?
Kimseden yanıt alamadım ?
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Şahin peugeot kendi servisini açtı arkadaşlar diğer sponsorumuz olan Garage Türk, Şahin Peugeot ortaklığındadır.
|
|
![]() |
|
Burak ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
bizim ustalarımızla bir görüş derim bende her ustayım diyene arabayı elletmemek gerek.
|
|
Zalım Quik Oyun Bozan ...
|
|
![]() |
|
soneroo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 65 |
peugeot larda hararet genelde 90 da sabit kalmaz 100-110 arası arası oynar fakat 110 gectiğinde fan 2. kademeye geçerek 90-100 civarına düşürür yani endişelenecek birşey yok.ama yinede takip etmektefayda var.
|
|
Ford Focus 1.6 Trend Pk (2006)
|
|
![]() |
|
EErgul ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2012 Konum: Kıbrıs/Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
gösterge kırmızı bölgeye gelip stop uyarı ışığı yanıp sönüyorsa ciddi bir sorun var demektir. 1-2 ay öcne forumda bir bayan arkadaşımız aynı saorundan bahsediyordu .yanlış yönlendirmek istemem ama bayağı uğraşmıştı sorunu bulmak için. yetkili servise de pek güvenme derim çünkü o arkadaş çok sorun yaşamıştı servisde. bir kaç parça değiştirdikten sonra sorun çözülmedi en son yanlış hatırlamıyorsam beyni değiştirmişti ve sorun çözülmüştü .
ama eğer stop uyarısı vermiyorsa aracın ciddi bir sorun yok bence çünkü peugeot zaten sıcak çalışan bir motor. bir çoğumuzun arabasının motor sıcaklığı çok hızlı yükseliyor zaten. kırmızıya gelmediği sürece dert yok. bir gün sıcak bir havada bir rampada test sürüşü yapabilirsin. olağan şekilde arabayı kullanarak
|
|
206 CC 1.6 16V 110 HP Roland Garros
2004 Model |
|
![]() |
|
yanıtlar için teşekkür ederim, normal kullanımımda 90-110 arası sürekli gidip geliyor kırmızı çizgiye hiç dayanmadı. Ama özel servisteki ustayla deneme yaparken arabayı aşırı derece zorladı ve ilk defa stop ışığını gördüm ama rampada hararet zaten 110 civarıyken aşırı zorlama yaptı bu normaldir diye düşünüyorum. Birde kaloriferi açtığımda baya düşürüyor harareti kendi çözümüm oldu buda :)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |