![]() |
|
Aracım sabahları geç çalışıyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
katipahmet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ağustos 2012 Konum: mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 85 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı katipahmet
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2012 Saat 21:38 |
İyi akşamlar arkadaşlar.
Son iki haftadır aracım zaman zaman sabahları çok geç çalışıyor. Hava soğuk olduğu zamanlarda dördüncü beşinci denememde çalışıyor araç. Akü ölçümü yapıldı ama sorun aküde değilmiş. Araç sanki çalışırken benzin yokmuş gibi oluyor. yani marş basıyor, akü de iyi dediler, araçta benzin olmaz da boşa basarsınız ya aynı öyle oluyor. sonra da biraz zorlayınca araç çalışıyor. Şimdi sorun ne olabilir arkadaşlar. yardımlarınızı bekliyorum.
|
|
2004 model 1.4 motor tiptronik vites 206 (LPG/benzin)
|
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kış gelince başlıyorsa aküden olma ihtimali çok yüksek.
|
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bana da aküyle ilgili bir sıkıntı gibi geldi, ölçümleri soğuk olduğu zaman yapmadıysanız imkanınız varsa başka bir aküyle deneyin. Gökhan Bey'in dediği gibi normalde sıkıntı çıkarmayan aküler soğuk havayı gördüğünde sıkıntı çıkarabiliiyor. Önceki aküm dolaşıp eve geldikten sonra hiç sıkıntı çıkarmıyordu ama hava çok soğuk olduğunda sabahları bazen bir iki kerede çalışıyordu (ama akü ilk aküsüydü aracın ve eski olduğunu biliyordum, sizin akünüzün durumunu bilemem).
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
katipahmet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ağustos 2012 Konum: mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 85 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı katipahmet
Akü ölçümü ne şekilde yapıldı onu bilemiyorum. Çünkü aracı ustaya verdim. Ben işe gittim, dönüşte aldım arabayı. Ama bana aküden gibi gelmiyor, dediğim gibi araba aslında çalışacak ama benzini alamıyor gibi. Neyse ben akü değişikliği yapıp tekrardan deneyim bakalım sonuç ne olacak.
|
|
|
|
![]() |
|
AydinBeyol ![]() P.T. TEAM ![]() ![]() GALERİ SORUMLUSU Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2008 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı AydinBeyol
bence benzini dibine kadar bitirip araca yeni benzin alıp öyle deneyin. uzun zaman depoda bekleyen benzin sabahları aracın geç çalışmasına neden oluyor. benim başıma geldiği için söylüyorum.şimdi sıkıntı yok arabamda.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
murat20021978 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı murat20021978
Akü ölçümünde voltajın 10,5 volt un altına düşmemesi gerekir. İlk çalıştırmada araç 400 ampere kadar yük çekebilir. Sorunun kaynağı muhtemelen aküdür. Denemende fayda var. İkinci olasılık bujilerin. Eğer uzun zaman olduysa bujilerini hemen değiştirmeni tavsiye ederim. Benzin sıcak havalarda kolay ateşlenir. En son olasılık olarak (başıma geldiği için söylüyorum) benzin filtresi onuda kontrol ettir. Eh ondan başkada benzin pompası kalıyor geriye:)
|
|
2006-206 X-Design 1.4 Benzinli
|
|
![]() |
|
soneroo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 65 |
özellikle kış aylarında sıkça rastlanan bir problemdir geç çalışma zor çalışma gibi aracınıza kış a girmeden mutlaka kış bakımını yaptırmanızı öneririm eğerki aracınız benzinliyse hava yakıt karışımını ayarlıyamıyor olabilir bu nedenlede geç çalışma gibi yada zor çalışma gibi sorunlar çıkarabilir bide aracınızı çalıştırıp ısıtın sonra stop edip tekrar marşa basın sorun devam edeckmi ?
|
|
Ford Focus 1.6 Trend Pk (2006)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı katipahmet
Araçta antifiriz var. Araç geç çalışınca benim de aklıma ilk olarak akü gelmişti. Ama araç çalışmadığı zaman 3-5 kez marşa bastığımda marş gerçekten iyi bir şekilde basıyor. Yani marşta ve aküde bir anormallik yok gibi. Bujileri değiştireli daha 3 ay oldu. bence iyi durumda. aracım tptronik vites. Vitesi boşa aldığım zaman benzindeyken rolantide düşme oluyor. Sanırım sorun ilk çalışmada aracın benzini iyi alamaması. Aslında aküyü değiştirmeyi denedim ama kimse bana akü vermedi. yani ikinci bir aküyü deneyemedim.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı katipahmet
Arkadaşlar aracımın kloriferini açtığım zaman aracın içinde aşırı bir buğlanma oluyor. tüm camlar buharla kaplanıyor. klorifer sıcaklığını ön cama veriyorum ön cam tamam açılıyor ama. yan camlar olduğu gibi kalıyor. kalorifer peteği deliktir içeriye su damlatıyordur ondandır dediler. Ama dikkat ediyorum araçta su eksikliği olmadı. yani olduysa bile fark edilmeyecek derecede az. Şimdi bu radyatörler için delik tıkayıcı şeyler var. işe yarar mı aceba ? Bi de bu kalorifer peteği için ayrı bi yer yok dimi su koyacak, yani suyun azalıp azalmadığını takip edecek. Bildiğimiz motor suyunu koyduğumuz yer
|
|
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() |
|
_ali_ ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
Benim geç çalışma sorunu benzin deposunun boş olmasından ve benzinin eski olmasından kaynaklanıyormuş, biraz benzin alıp 1 gün benzinde kullandım artık en fazla iki marşta çalışıyor.
|
|
206 1.4 + LPG
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |