![]() |
|
307 xt premium motor sarsıntı sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
blue_606 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Aralık 2012 Konum: bodrum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2012 Saat 16:15 |
Arkadaşlar merhaba ; Forumda yeni olduğum için ve konu hakkında net bir bilgiye ulaşamadığım için buraya konu açmak zorunda kaldım. 2004 model 307 xt premium araç sahibiyim.Aracımmı yaklaşık 7 ay önce aldım.Soruna gelince araç rolanti de çalışırken motorda tuhaf bir sarsıntı var ve bu durum aracın içerisinde hissediliyor. Şuan 69.000 km de olan aracımda hiç lpg takılmamış ve hala benzin ile kullanmaktayım.Yetkili serviste aracın tüm bakımlarını yaptırdım.Triger seti, bujiler , motor yağı,filtreler vs. servis tarafından değiştirildi. Fakat çözüm bulunamadı.Sorunun bobinden kaynaklanacağı söylendi serviste yeni bir bobin ile deneme yaptık ama yine sonuç aynı idi.Yetkili serviste görevli bana sorunun katalik konvertörden olabileceğini aracın oksijen sensöründen gerekli veriyi alamadığı için rolantide sorun yaşadığını söyledi. Tanıdık bir egzoscu da katalizörü orjinali ile ( YENİ ) değiştirdik hatta olmuşken tam olsun deyip tüm egzos sistemini yeniledik. (ORJİNAL) Ama sorun yine aynı.Son susturucudan küçük bir patlama sesi geliyor ve yine motor sarsıntılı çalışıyor. Şuan syetkili servis dahil tam 5 ustaya araç gösterdim ama bir allahın kulu sorun bu diyemedi.Forumda takip ettiğim kadarıyla geriye kala ihtimaller ya sübapların kurum bağlaması , boğaz kelebeğinde oluşan pislik vs. yada oksijen sensörleri yenilenecek. Ayrıca Oksijen sensorunun soketlerini çektiğim halde arabada herhangi bir hata vermiyor. Konu hakkında bana lütfen yardımcı olun.Çaresiz durumdayım...
|
|
faydasız hayat bir erken ölüm gibidir...
|
|
![]() |
|
blue_606 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Aralık 2012 Konum: bodrum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yok mu çözüm üretebilecek değerli bir arkadaş ?
|
|
|
|
![]() |
|
muro_60 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2012 Konum: Tokat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 929 |
gecmiş olsun aracın cekişinde gıdışinde bı problem varmı?
|
|
peugeot 307 xt premium
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Rolantide dalgalanma var mı?Rolanti dengesizliği değil de motoda küçük bir titreme varsa motor kulaklarına ve şanzıman takozuna baktırın.
|
|
![]() |
|
Mami86 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2012 Konum: Üsküdar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 105 |
laedri benden önce söylemiş, motor kulaklarını ve takozları kontrol ettirin...
|
|
Denemediğin herşeyi kaybetmişsin demektir...
206 1.4 hdi x-design (2006) |
|
![]() |
|
serviste motor takozlarının deforme olmadığı bundan kaynaklanamayacağını söylemişlerdi.Hatta kendimde baktım gayet temizdi.Fakat motorun çalışma prensibi bana tuhaf geldi.Şöyleki standart ölçüde bir adım atarsın ardından ikinci adımda standarttır fakat 3. adım biraz uzun gibi oluyor.Yani motor 3 saniye normal 4. saniye silkeliyo ve sürekli bu prensipte çalışıyor.Ama bu sadece rolantide dk 1000 devir ve üzeri herhangi sorun ve çekmede görebildiği güç kaybı yok.Aksine aracın kataliğini değiiştirdim daha bir asılıyor sanki asfalta.Lütfen bi çözüm bulalım bunalımdayım.
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |