Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yakıt
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

yakıt

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
farabi Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı farabi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: yakıt
    Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2012 Saat 08:36
arkadaşlar 2006 model x design var ben de benzinli 1,4 şehiriçi 50 kuruş yakıyor yani 100 tl.lik benzinli 200 km gidyorum. arabayada yeni balkı yaptırdım bir şey değişmedi
bu normal mi yoksa bir pronblem mi var. manisa da yaşıyorum bu arada

Yukarı Dön
farabi Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı farabi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2012 Saat 14:50

bence de fazla tahmini ne kadar yakması lazım veya neden yapar. 100 km 11 litre yakıyor varsa başka fikirleri olan yazsın lütfen.

Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2012 Saat 15:00
Hocam kısa mesafelerde kullanıyorsanız normal, atıyorum 2-3 km gidip stop ediyorsanız normal ama 10-20 km gidiyorsanız fazla yakıyor
Yukarı Dön
osman_bora Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı osman_bora Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2012 Saat 17:30
hava filitresinin kapağı tam oturmamış olabilir ,mazot filitresini kontrol ettir,yakıtı shell den al power gtl diesel olsun motor ısınmadan araca yüklenme birde aracında elektirim aksamıyla ilgili bir şeyler yaptıysan  ki önemli beyin hafızası karışıyor aracını bilgisayara bağlat hataları sildir ,siinmeyen hatalar için parçaları değiştir sorun kalmaz diye düşünüyorum
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2012 Saat 17:33
Orjinalini yazan: osman_bora osman_bora Yazdı:

hava filitresinin kapağı tam oturmamış olabilir ,mazot filitresini kontrol ettir,yakıtı shell den al power gtl diesel olsun motor ısınmadan araca yüklenme birde aracında elektirim aksamıyla ilgili bir şeyler yaptıysan  ki önemli beyin hafızası karışıyor aracını bilgisayara bağlat hataları sildir ,siinmeyen hatalar için parçaları değiştir sorun kalmaz diye düşünüyorum

Gözünüzden kaçmış sanırım araç benzinli
Yukarı Dön
MBozkurt Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı MBozkurt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2012 Saat 02:51
o kadar yakması çok anormal nihayetinde 1.4 motor.işin ehli bir ustaya gitmelisin bence bilende yazıyor bilmeyende ;)
Yukarı Dön
pierson Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pierson Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2012 Saat 19:33
merhaba arkadaşlar...pegueot 206 xr auto 1.4 araç aldım ve foruma kayıt oldum...2002 model araba...araba kullanmaya daha yeni başladım bu yüzden otomatik vites aldım...ama şu sorununm var ki ...YAKIT...bu araç şehir içinde çok yakıyor galiba...50 tl lik benzin aldım...70 km yol yaptım ve ışık yanmaya başladı...ne yapmam lazım...bir de araba bakımı ve kullanımı konusunda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim...
teşekküler
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2012 Saat 19:56
Orjinalini yazan: pierson pierson Yazdı:

merhaba arkadaşlar...pegueot 206 xr auto 1.4 araç aldım ve foruma kayıt oldum...2002 model araba...araba kullanmaya daha yeni başladım bu yüzden otomatik vites aldım...ama şu sorununm var ki ...YAKIT...bu araç şehir içinde çok yakıyor galiba...50 tl lik benzin aldım...70 km yol yaptım ve ışık yanmaya başladı...ne yapmam lazım...bir de araba bakımı ve kullanımı konusunda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim...
teşekküler

Hocam öncelikle aracınız hayırlı olsun, bakım geçmişini bilmiyorsanız hemen motor yağı, yağ,hava ve polen filtrelerini değiştirin.
Yukarı Dön
pierson Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pierson Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2012 Saat 20:14
teşekkür ederimm.bir de bu araba yakıt ışığı yanınca ne kadar yol gider...bu araç ile ilgili bilmem gereknler nelerdir...hangi yağı kullanmalıyım...filtreleri nerden nasıl bulabilirim..
Yukarı Dön
pierson Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pierson Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2012 Saat 22:10

teşekkür ederimm.bir de bu araba yakıt ışığı yanınca ne kadar yol gider...bu araç ile ilgili bilmem gereknler nelerdir...hangi yağı kullanmalıyım...filtreleri nerden nasıl bulabilirim..
BU YAKIT konusunda ne yapmalıyım?lpg mi taktırmalıyım acaba?şehir içi kullanıyorum genelde...2 km ya da 5 km bazen de 1km gidip park ediyorum arabayı...40 tl ile 70 km yol yaptım böyle kullanarak...bu normal mi?
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2012 Saat 22:19

BU YAKIT konusunda ne yapmalıyım?lpg mi taktırmalıyım acaba?şehir içi kullanıyorum genelde...2 km ya da 5 km bazen de 1km gidip park ediyorum arabayı...40 tl ile 70 km yol yaptım böyle kullanarak...bu normal mi?

Ortlama 7 lt yakıt kalınca ışık yanar gideceği mesafe araca göre değişir, 2-3 km gidip stop etmek yakıtı çok arttırır, özellikle soğuklarda 4-5 km sonra araç normal yakıt değerlerine ulaşır, lpg taktırırsanız kışın 1-2 km'yi benzinle gidersiniz zaten, araç ısınmadan lpg'ye geçmez, filtreleri forum sponsorumuz olan http://www.peugeotmarket.com/ dan temin edebilirsiniz
Yukarı Dön
engin Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı engin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2012 Saat 22:31
yakıt kış için gayet normal ist şehir içi trafik kısa mesafe falan bunlar büyük etken bende 2011 model var 1.4 kışın şehir içi 450 ile 500 arası şehir dışı 220 ile 250 arası değişiyor.Bence benzinli araç için ist şartlarında normal 5 yada 10 km lik yolu 20   30 dk alırsan araç ne yapsın benzin neyapsın
206+ 2011 alüminyum gri
1.4 benzin
Yukarı Dön
bjkamil Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bjkamil Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2012 Saat 19:11
benim araçta yol bilgisayarına göre 11,4/100 km diyor. km de 50 kuruşu geçiyor. servisi aradım. subap ayarı yapmak gerekebilir dedi. aracım 1.4 benzinli 206
206 1.4 feline 2006 model
Yukarı Dön
Peregrin Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Peregrin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2012 Saat 09:33
Merhaba arkadaşlar,

İmzamdaki aracı şubat ayından beri kullanıyoruz. 50 kuruş civarı bu araçlar için maalesef normal. Hele şehir içi olunca. Vergi zammından önce 50'nin altındaydı, şimdi üstüne çıktı. Gidilen yol 10km gidiş, 10km geliş E-5 trafiği. 10.000 bakımı da yeni yapıldı bu arada.

Düzenleyen Peregrin - 15 Aralık 2012 Saat 09:53
2005 206XT 1.4 Benzin Otomatik Cam Tavan Sunroof Siyah
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 7407 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 494 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 623 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 379 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5183 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 614 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 403 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 697 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 271 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 568 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 769 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2311 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1034 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5665 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4911 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2091 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 524 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2236 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37440 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English