![]() |
|
307 Airbag Fault İkazı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
MadLyMadD ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mayıs 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MadLyMadD
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2012 Saat 19:35 |
Selamın Aleyküm;
Arkadaşlar kullanmış olduğum 307 1.4 HDI XR modelinde araç ilk çalıştığında normal göstergeler yanıyor ve zamanla sönmesi gerekenler sönüyor. Taki direksiyonu çevirmeye başladığımda ''Airbag Fault'' yazısı çıkana kadar. Koltuğun alt kısmında bulunan bir soket bulunuyor. Soketi söküp yeniden yerine taktığımda hata ile ilgili bir düzelme olmuyor. Acaba bu arızayı yaşayan çözümleyen oldu mu? Arıza ile ilgili bilir kişiden (Servis Değil) arızanın airbag sargısından olduğunu değişiminin olabileceğini, çıkma parçasının 200-250 TL. Civarı olduğunu iletti. Bu sorunla alakalı nasıl bir yol izlemeyelim. |
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam o kişinin söylediği büyük ihtimalle doğrudur, direksiyonu çevirince uyarı veriyorsa doğruluğu dahada artıyor, aynısı benimde başıma gelmişti direksiyonun altında com2000 ünitesinde airbagin soketi gevşemiş söküp tekrar takınca düzelmişti inşallah sizinkide öyle basit bişeydir
Alttaki konuya göz atın belki faydası olur http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=25629&title=206-airbag-zdm |
|
![]() |
|
MadLyMadD ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mayıs 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MadLyMadD
![]() ![]() ![]() ![]() |
Evet, faydalı bir başlık fakat biraz cesaret gerektiriyor değil mi? Zira yapılacak yanlış bir hareketin dönüşü olmayabilir. Aracı satmaya düşünüyorum yaptırır ya da farklı bir bilgi edinirsem. Buradan diğer sorunu yaşayan arkadaşlar için paylaşırım. Şimdilik böyle devam gibi duruyor. Sağol yinede Serco
|
|
Peugeot 307 1.4 HDI XR
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Aslında çok basit direksiyon ve airbagi sökmüyorsunuz altındaki kapağı söküyorsunuz sadece, iki vida tutuyor zaten, sonra soketler görünüyor kontrol edip geri takıyorsunuz, ama sorunlarımız arasında şöyle bi fark var benimki direk uyarı veriyordu sizin direksiyonu çevirince veriyormuş muhtemelen soket değildir sargıyla alakalıdır diye düşünüyorum
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MadLyMadD
![]() ![]() ![]() ![]() |
Evet, marşa bastığımda belirli zamanlarda direkt hata veriyor ya da direksiyonu çevirdiğimde hatayı veriyordu vaziyet son hali buydu ki bugün aracımı başka bir operasyon için bakıma götürdüm şimdi sorun şu halde aracı çalıştırıyorum ve direksiyonu tam sağ tam sola çeviriyorum hatayı vermiyor.
Ama araç çalıştırılıp seyir haldeyken bir süre sonra babam kullanırken vermiş.
|
|
Peugeot 307 1.4 HDI XR
|
|
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |