![]() |
|
Faulty gearbox ve Selenoid vana değişimi hakkında? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kuantum ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2012 Saat 06:23 |
Aracımın selenoid vanası yeni tip vanadır. Fakat son zamanlarda (2-3 aydır) soğuk havalarda özellikle rampa çıkışlarında aracım "faulty gearbox" hatası veriyor ve çekişi düşüyor. KEnara çekip aracı tekrar çalıştırarak arıza lambasını söndürebiliyorum. Bu hata kodu ile ilgili epey araştırma yaptım. Genel olarak elektro vanaların değiştirilmesi gerektiği söyleniyor. Fakat benim aracım makyajlı kasa ve elektro vanalarım da yeni tip vanalar, merak ettiğim şey şu: Yeni tip vana da olsa, elektro vanalarım bozulmuş olup yağ basıncını ayarlayamıyor olabilir mi? Yeni tip-eski tip farketmez, benim vanalar da bozulabilir mi? bunu sormamın nedeni vana değişimini tavsiye edenlerin "vanalarınız eski tiptir, yeni tip taktırıp yazılımla araca tanıttırın" demeleri. Benimkisi zaten yeni tip, yine de bozulmuş olabilir mi?
Araç imzamdadır. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |