![]() |
|
206 Şanzıman Problemi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
pecador ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Kasım 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2012 Saat 22:02 |
Herkese merhabalar,
2001 model 206 1.4 XR BVA model bir araç aldım geçen hafta. aracı yakın bi arkadaşımdan satın aldım. henüz 48000km de, mekaniği, kaporta durumu vs. gayet iyi. genel olarak vites geçişleri, motor tepkisi oldukça iyi. araçta atiker lpg kiti mevcut. Aracın bakımları hep Ankara Göral'da yapılmış, LPG kiti de orada takılmış. İki gün önce sabah işe gitmek için araca binip çalıştırdım. yaklaşık 1 dk rolantide çalıştıktan sonra hareket ettim, yaklaşık 700-800m yol kattettikten sonra normal vites geçişi gibi olmayan bir vuruntu oldu, kar ve spor modu ışıkları yanıp sönmeye başladı, araç çekişten düştü. Hemen sağa çekip durdum, park moduna geçip aracı stop ettim, el firenini çekip ayağımı fren pedalından çektim. 2-3 saniye sonra tekrar frene basarak aracı çalıştırdım, el frenini indirip D moduna geçtikten sonra yoluma devam ettim. yaklaşık 17-18 km mesafe gittim, herhangi bir problem olmadı. saat gibi çalışmaya devam etti. Aynı şey akşam eve dönerken yine 700-800m mesafe gittikten sonra oldu, yine aynı şeyi yaptım yoluma sorunsuzca devam ettim. Daha sonra eve geldiğimde biraz araştırma yaptım, bu forumda benzer sorunu yaşayanlar yazmış, 2009 ve 2011 yılından kalma girdileri okudum. Kimileri elektro valfler'i değiştirmiş, sorun çözüldü demiş, kimisi ilk başta çözüldü sandım ama bir kaç gün sonra araç daha beter oldu demiş, kimisi sadece şanzıman yağını değiştirerek çözdüğünü söylemiş vs.. ama ortada net bir çözüm yok gibi görünüyor. Birisi de motorun LPG yüzünden düzensiz çalışmasının olası bir durum olduğunu, bu durumunda tork konvertörünü etkileyeceğini dile getirmiş. Bunu dikkate alarak bu sabah LPG yi devre dışı bırakarak benzinde yaklaşık 2 km gittim, sonra benzin istasyonunda durup, LPG aldım ve LPG ile yola devam ettim, yine bir sorun olmadı. Bugün akşam dönerken benzine geçmeden yine LPG ile yola çıktım direkt ve bu sorun yine oldu. Alakası var mıdır yok mudur bilemiyorum ama bu sorunu daha fazla büyümeden çözmek istiyorum. Bu sorunun çözümü noktasında Ankara'da başvurabileceğim, sorunun neden kaynaklandığını bilen ve doğru çözümü sunabilecek işini bilen bir servis var mı? Bu konuda yardımcı olur, bilgilerinizi paylaşabilirseniz sevinirim. Hem Peugeot hem de forum ortamında çok yeniyim yardımlarınızı bekliyorum. Sevgiler. |
|
![]() |
|
fTh206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Haziran - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul/Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 652 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Malesef aracınızın selenoidlerini değiştirmeniz gerrekiyo kar ve mod ışıklarının yanmasının sebebi budur ve vuruntuya gelincede oda elektro vanaların değişmesi gerekiyo diye biliyorum.
|
|
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC 2010 CVT OTOMATİK |
|
![]() |
|
pecador ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Kasım 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tekrar Merhaba,
Aracımı Ankara Karpa Oto ya götürdüm bir arkadaşımın tavsiyesiyle. Hakan bey ve Muharrem usta ilgilendiler, sorunumu anlatınca elektro valf'lerin değişmesi gerektiğini onlarda söyledi. Aynı gün içerisinde elektro valfler ve şanzıman yağı değişimi yapıldı. 3-4 saat içerisinde teslim aldım aracımı. Şu an sorun görünmüyor. Vites geçişleri biraz daha yumuşadı , yakıta da etki edeceğini düşünüyorum az da olsa.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |