Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 206 Şanzıman Problemi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

206 Şanzıman Problemi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
pecador Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pecador Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 206 Şanzıman Problemi
    Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2012 Saat 22:02
Herkese merhabalar,

2001 model 206 1.4 XR BVA model bir araç aldım geçen hafta. aracı yakın bi arkadaşımdan satın aldım. henüz 48000km de, mekaniği, kaporta durumu vs. gayet iyi. genel olarak vites geçişleri, motor tepkisi oldukça iyi. araçta atiker lpg kiti mevcut. Aracın bakımları hep Ankara Göral'da yapılmış, LPG kiti de orada takılmış.

İki gün önce sabah işe gitmek için araca binip çalıştırdım. yaklaşık 1 dk rolantide çalıştıktan sonra hareket ettim, yaklaşık 700-800m yol kattettikten sonra normal vites geçişi gibi olmayan bir vuruntu oldu, kar ve spor modu ışıkları yanıp sönmeye başladı, araç çekişten düştü. Hemen sağa çekip durdum, park moduna geçip aracı stop ettim, el firenini çekip ayağımı fren pedalından çektim. 2-3 saniye sonra tekrar frene basarak aracı çalıştırdım, el frenini indirip D moduna geçtikten sonra yoluma devam ettim. yaklaşık 17-18 km mesafe gittim, herhangi bir problem olmadı. saat gibi çalışmaya devam etti. Aynı şey akşam eve dönerken yine 700-800m mesafe gittikten sonra oldu, yine aynı şeyi yaptım yoluma sorunsuzca devam ettim.

Daha sonra eve geldiğimde biraz araştırma yaptım, bu forumda benzer sorunu yaşayanlar yazmış, 2009 ve 2011 yılından kalma girdileri okudum. Kimileri elektro valfler'i değiştirmiş, sorun çözüldü demiş, kimisi ilk başta çözüldü sandım ama bir kaç gün sonra araç daha beter oldu demiş, kimisi sadece şanzıman yağını değiştirerek çözdüğünü söylemiş vs.. ama ortada net bir çözüm yok gibi görünüyor. Birisi de motorun LPG yüzünden düzensiz çalışmasının olası bir durum olduğunu, bu durumunda tork konvertörünü etkileyeceğini dile getirmiş. Bunu dikkate alarak bu sabah LPG yi devre dışı bırakarak benzinde yaklaşık 2 km gittim, sonra benzin istasyonunda durup, LPG aldım ve LPG ile yola devam ettim, yine bir sorun olmadı. Bugün akşam dönerken benzine geçmeden yine LPG ile yola çıktım direkt ve bu sorun yine oldu. Alakası var mıdır yok mudur bilemiyorum ama bu sorunu daha fazla büyümeden çözmek istiyorum.

Bu sorunun çözümü noktasında Ankara'da başvurabileceğim, sorunun neden kaynaklandığını bilen ve doğru çözümü sunabilecek işini bilen bir servis var mı? Bu konuda yardımcı olur, bilgilerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.

Hem Peugeot hem de forum ortamında çok yeniyim yardımlarınızı bekliyorum.

Sevgiler.
Yukarı Dön
fTh206 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
15 - Haziran - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fTh206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2012 Saat 23:16
Malesef aracınızın selenoidlerini değiştirmeniz gerrekiyo kar ve mod ışıklarının yanmasının sebebi budur ve vuruntuya gelincede oda elektro vanaların değişmesi gerekiyo diye biliyorum.
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK
Yukarı Dön
pecador Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pecador Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2012 Saat 09:28
Tekrar Merhaba,

Aracımı Ankara Karpa Oto ya götürdüm bir arkadaşımın tavsiyesiyle. Hakan bey ve Muharrem usta ilgilendiler, sorunumu anlatınca elektro valf'lerin değişmesi gerektiğini onlarda söyledi. Aynı gün içerisinde elektro valfler ve şanzıman yağı değişimi yapıldı. 3-4 saat içerisinde teslim aldım aracımı. Şu an sorun görünmüyor. Vites geçişleri biraz daha yumuşadı , yakıta da etki edeceğini düşünüyorum az da olsa. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Otomobil Neden Hararet Yapar.? son mesaja git 18430 8 brs3393brs
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 5747 7 Serdar102
konu icon Atatürk'ün Gölgesi Yeter - Serdar Yıldırım son mesaja git 97 4 Serdar102
konu icon Külbütör yağ sızıntısı ve sesi yardım son mesaja git 429 1 Warcry
konu icon Kapı kilidi son mesaja git 12843 6 brs3393brs
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 1 0 brs3393brs
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 1 0 brs3393brs
konu icon Merhabalar son mesaja git 5 0 tunakrf
konu icon Peugeot 1.2 Puretech genel bakım ve değerlendirme son mesaja git 978 0 Dustero59
konu icon 2024 Model Yeni Peugeot 2008 Type-C Sorunu son mesaja git 585 0 ergunasaf
konu icon Peugeot 206 kilit unutma sorunu son mesaja git 1379 0 Sabri45
konu icon 2008 Turbo Hava Hortumu Yağlanması son mesaja git 2927 1 Peugeotturkey123
konu icon 2023 Model Peugeot 208 GT kablosuz şarj hk son mesaja git 865 0 mhakan71
konu icon 2008 Kedi Çiziği Kırmızı ELIXIR son mesaja git 1054 0 55adige1919
konu icon 2004 1.4 HDI Klima ile ilgili son mesaja git 1108 0 Samet1697
konu icon Lastik basınç sensörü son mesaja git 7 0 DVRM77
konu icon 3008 2022 Far yüksekliği ayarı ve motor titremesi son mesaja git 947 0 berter
konu icon Peugeot 208 GT yeni nesil yakıt tüketimi hk son mesaja git 1034 0 mhakan71
konu icon Adblue seviyesini Kaç litre nasıl öğrenirim artık son mesaja git 710 0 Lepromer
konu icon 208 Yağ Azaltma Problemi son mesaja git 6660 8 selahattnsahman
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 SEPTEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 9
brs3393brs 4
Warcry 2
tunakrf 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English