![]() |
|
100km de 7 lıtre |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
sert-aç ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 86 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2012 Saat 01:07 |
|
arkadaşlar merhaba gecen de aracımı fulledım ılk tıkda bıraktım devamını koydurtmadım 200 km yol gittim ve 60 tl ye doldu yanı 100 km de yaklasık 7 lıtre yaktım...izmirdeyım aracım duz vıtes ve kesınlıkle devırlı kullanan bırı degılımdır sakın kullanırım aracımın 120 bın bakımına yanı fıltre degısımlerıne 8000 km var yakıtımı shell v-power dan alıorum tekerlerım orjınal 205-55-16 ama uzatmaları oynuyor dıyebılırım sizce normalmı bu yakıt bana fazla gıbı geldı ama bılemedım
|
||
2006 307 HDI premıum 1.6 110bg
|
||
![]() |
||
106fb ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Kasım 2011 Konum: KONYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 301 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Aracınız dizel ise normal değil bence.ben benzimli aracımla 70 tl benzinle 190-200 km arası gidiyorum.
|
||
2003 307 XT PRE 1.6 110 HP
|
||
![]() |
||
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Trafiğe bağlı, dur kalk çok yaptıysa ve yokuş falan çıkıldıysa normaldir. Hayatımda ilk kez İzmir'e gittim bu yaz, kafamda deniz kenarı dümdüz yer hayal ediyorum (Çukurovalı biri olarak),Narlıdere diye bir yerdeydi akrabalar, bir Ankaralı ve Dikmenli olarak oradaki yokuşları görünce semtime şükretmiştim. Devirli kullanımdan çok, yolun ve trafiğin durumu ayrıca bu 200 ü tek seferdemi yoksa kısa kısa mesafelerdemi yaptınız o bile farkettirir. Yoğun trafikte ben 8 litreye kadar çıkıyorum (uzun bir yokuş var eve giderken) ama bilen bilir bizim 1.4 ler sizin 1.6 lar gibi değildir, dur kalklarda affedersiniz tabiri caizse bizimki kıçını kaldırmak için kullanır yakıtı
![]() Düzeltme: 8 küsür litreyi Shell V-power+GTL katkılı olan yakıt ile gördüm. Düzenleyen tellotello - 20 Kasım 2012 Saat 11:11 |
||
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
||
![]() |
||
106fb ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Kasım 2011 Konum: KONYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 301 |
|
Verilerde sizin aracın yakıt tüketimi normal şartlar altında 100 km de 4-6,1 lt arası gözüküyor.
|
||
2003 307 XT PRE 1.6 110 HP
|
||
![]() |
||
sert-aç ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 86 |
|
200 km yı tek sefer de yapmadım yaklasık olarak 2 haftada yaptım bol bol yokus cıktıgımda oldu en basıdınden aracı ılk calıstırdıgımda garajdan cıkarken dık bı yokustan cıkarak yola cıkıyorum arac 6.1 hesaplamıs bılgısayarı sıfırlamıstım ama benım hesaplarımda 7 cıktı
|
||
|
||
![]() |
||
|
ve ıcınde az da olsa depo fullken oncekınden kalan gtl katkılı olanıda vardı
|
||
|
||
![]() |
||
bahcekapili ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Haziran 2012 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 46 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bahcekapili
|
Bence çok anormal değil. Ankara Dikmende 1 hafta kullandım aracı. Balgata in çık, Panoraya İlkerden in çık. 10 lt.yi aşağı düşmedi. Şehir içi çok subjektif. Siz uzun yol yapın ve çıkan sonucu paylaşın.
|
||
İnandığı gibi yaşamayan, yaşadığına inanmaya başlar.
|
||
![]() |
||
|
10 gun sonra askerım bursa gemlık acemılık donusu yapıcam ınsallah gemlıkten gelırken o zaman hesaplıcam |
||
|
||
![]() |
||
caster21 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ekim 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
|
Aşırı fazla pejoların en önemli özelliğidir az yakmaları benim aracım 1.4 benzinli 206 daha az yakıyo nerdeyse dizel 308 i olan arkadaşım 1 depoyla 1200 km yapıyo.
|
||
![]() |
||
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
|
Şehir içi mi 1200?
|
||
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
||
![]() |
||
ercan tasbasi ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mart 2015 Konum: bahçelievler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 26 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ercan tasbasi
|
Benzinli icin gayet iyibir rakam.
|
||
![]() |
||
ercanayman ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2015 Konum: BEYLİKDÜZÜ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 48 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ercanayman
|
BENİM ARAÇ 2008 MODEL 1.6 120 BG OTOMATIK ŞEHİR İÇİ ORT.12LT GİBİ YAKIOYOR BENCE FAZLA..SİZCE? BİDE EKRANDA FULL DEPO İLE 480 KM YOL GÖSTERİYOR GİDECEK.ACABA BOYLEMİDİR.
|
||
PEUGEOT 308 1.6 VTİ 120 BG OTOMATİK
|
||
![]() |
||
trabzonlu207 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2015 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 161 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı trabzonlu207
|
Benim aracim 1.4 benzinli 207.
İstanbulda kullaniyorum arabam 50 kuruş yakiyo . istanbuldan trabzona 1100 km yolu 300 tl geldim 27 kuruş yakti .. Ve 3000 den aşagi dusmedi devir.. |
||
Mecnun bilseydi Peugeot sevgisini severmiydi Leyla zillisini
|
||
![]() |
||
Eric Cartman ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2014 Konum: İZMİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 74 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Eric Cartman
|
Şehir içi kullanımını düşündüğümüzde 7 litre çok değildir. İzmir'in mesai saatlerinde İstanbul'dan pek farkı kalmıyor.
1.4 HDI, 1.6 HDI(110), 1.5 DCI ile sabah Karşıyaka tünelleri, Aydın otoban kavşağı, akşamda Ankara asfaltı ve sahil yoluna girdiğim için benim yakıt oranlarım da hiç bir zaman 6 litrenin altına düşmüyor. |
||
Screw you Guys I'm Going Home
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |