|
407 Klima Çift Yönlü Klima Sorunu |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
efe_60
1. Vites Kayıt Tarihi: 16 Kasım 2012 Konum: tokat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2012 Saat 12:31 |
Merhaba Arkadaşlar;
2008 Model Peg. 407 Exc. Black CD. Aracım var. Araçtan genel anlamda çok memnunum. Yalnız bir hafta önce bir sorunla karşılaştım. Aracın sorunsuz çalışan kliması biranda sıkıntı çıkardı. Aracın kliması normalde çalışıyor sıcaklık ayarı falan gayet sıkıntısız yalnız sol tarafa hiçbirşekilde müdahale edemiyorsunuz. Sıcakta yapsanız soğukta yapsanız hep soğuk üflüyor. Araştırdığım kadarı ile klima klapesinde sıkıntı var gibi ve 407 lerde çok karşılaşılıyormuş. Aracı servise götrüdüm durumu izah ettim ve fiyat bilgisi için beni arayacaklar ancak 3-4 günlük işi var diyorlar. Ön gövde falan hep sökülmesi gerekiyormuş. varsa bu sorun ile karşılaşan arakdaşlardan tecrübe ve bilgi paylaşımlarını bekliyorum. Ayrıca bu ön konsol sökülüp takıldıktan sonra ses falan yaparmı acaba sonuçta plastik aksam. Yardımlarınız için şimdiden. Teşekkürler. |
|
fTh206
2. Vites 15 - Haziran - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul/Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 652 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
O bölgenin rezistanslarıda bozulmuş olabilir
Düzenleyen fTh206 - 16 Kasım 2012 Saat 15:36 |
|
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC 2010 CVT OTOMATİK |
|
efe_60
1. Vites Kayıt Tarihi: 16 Kasım 2012 Konum: tokat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Klimayı soğuğa aldığım zaman iki tarafta aynı performansta çalışıyor. Sorun sıcak geçişte
|
|
bahcekapili
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Haziran 2012 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 46 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı bahcekapili
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Klape motoru dişli sıyırmıştır muhtemelen. Sadece 407.lere değil Citroenlerde ve özellikle C4 ve C5.lerde görülen bir problemdir. Özel servisler daha uygun halledebilir muhtemelen.
Ön göğüs mecburen komple sökülmesi gerekiyor. Başka türlü klima klapelerine ulaşmak mümkün değil. Zaten maliyetin çoğunu da bu işçilik oluşturuyor. Citroen yetkili servislerinde 600 - 700 arası bir ücretle komple klape motoru değişiyor. Bazı tip motorlarda dişli değişerek halloluyor ama yeni klimaların çoğunda komple değişiyor.
|
|
İnandığı gibi yaşamayan, yaşadığına inanmaya başlar.
|
|
efe_60
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ya sanırım komple değişmesi de daha mantıklı gibi. Çünkü tek dişliyi değiştirseniz dahi ısı değişiminden zaten yıpranmış olan diğer dişlilerin de heran bir sürpriz çıkarması işten bile değil. Yalnız bu işlemi sorunsuz bir şekilde yapacak aynı sorunu en az birkaç kez çözümlemiş ve makul bir fiyata neticelendirecek olan özel bir servis tavsiyesine ihtiyacım var.
|
|
bahcekapili
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Haziran 2012 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 46 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı bahcekapili
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Ankarada Karpa Otomotivi tavsiye edebilirim.
|
|
İnandığı gibi yaşamayan, yaşadığına inanmaya başlar.
|
|
efe_60
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Tavsiye için teşekkür ederim.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |