![]() |
|
rolanti hakkında |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
DeRyCK ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 362 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2012 Saat 03:04 |
Gaz kelebeğini söküp temizledim bir kaç kez. Sanırım kelebeğin kalibrasyonu bozuldu. Çok fazla dalgalanma olmasa da rolantide oynama oluyor. Kalibrasyonu kendim yapabilir miyim acaba? ELM 327 bağlantı aparatı ve scanmaster gibi programlar var bunlarla verilerde oynama yapabilir miyim? Şimdiden teşekkürler.
|
|
![]() |
|
halowman ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 23 Kasım 2011 Konum: ????? Durum: Aktif Değil Mesajlar: 41 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oynama derken motormu titriyo
![]() ![]() |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
O cihazlarla olacagina pek ihtimal vermiyorum ama emin de degilim. PP2000 ile yapabilirsiniz.
|
|
![]() |
|
DeRyCK ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 362 |
scanmaster programında pid kofigürasyonu diye bir bölüm var oradan ayar yapılıyor mu diye baktım ama yapılmıyor galiba. en iyisi servise gidip yaptırmak herhalde.
oynama derken, devir saati sabit değil oynama yapıyor ama çok fazla değil. devir düştüğü zaman normal olarak motor titriyor. gaz verip bırakınca da 2bine kadar devir normal iniyor sonra biraz daha yavaş iniyor.
|
|
![]() |
|
falan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 280 |
büyük ihtimal rolanti motoru bozulmuştur.. onu istediğiniz kadar temizleyin fayda etmez.. direk onu değiştirmenizi tavsiye ederim.. orijinali 200 civari.. yan sanayi 70-80
|
|
2000 mod 206xr 1.4 8 valf 140000km benzin+lpg manuel
|
|
![]() |
|
servisten çıkma almıştım kelebekle beraber komple değiştirdim ama yine de düzelmedi. orjinal rolanti motorunu 135 e buldum ama sorunun ne olduğundan emin olmadan almak istemiyorum :) |
|
![]() |
|
MEREN ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 01 Kasım 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
|
|
![]() |
|
MEREN ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 01 Kasım 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
Selamlar arkadaşlar 96 model 306 S16 da da aynı rolanti sorununu yaşıyorum ustam rolenti sensörü nü değiştirmemiz gerektiğini söyledi 382 tlye sıfır aldım ve özel servise götürüp değiştirdim ama sıkıntının boğaz kelebeğinde olduğnu söylediler orjinali 1.000 Tl olduğnunu ve piyasda olmadığını öğrendim uzun lafın kısası bu işin üstesinden nasıl gelinir bu sıkıntı yaşayan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlerse çok sevinirim
Bu arada boğaz kelebeğinide ilk başta temizletmiştim |
|
![]() |
|
mmuussaa ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Nisan 2011 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 33 |
Arkadaşlar bujilere de baktırın derim. Bujilerden de kaynaklanabiliyor.
|
|
2001 Pug206 1.4
Atiker LPG |
|
![]() |
|
iridyum buji taktırmış ben ama sorun ben kelebeği temizlemek için söktüğümde rolanti motorunu bozduğumda başladı. bujilerden olacağını zannetmiyorum yani.
|
|
![]() |
|
herdemo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
Merhaba benzer bir sorun bende de oldu, özellikle rolantideyken devir saati sürekli bir oynama içindeydi. Servise götürdüm,servis sebebi bulamadı bir gün bilgisayara bağlı kaldı araç, Fransadan bağlanıp sorunu bulacaklarını söylediler. Ertesi gün yazılımda bir değişiklik yaptıklarını durumun düzeltiğini söyleyip arabayı teslim ettiler. Ancak sorun devam ediyordu, tekrardan servise götürdüm bu sefer termostatı ve ona bağlı bir kaç kabloyu değiştirdiler. Şimdilik bir sıkıntım yok. Araç motor ısısını yanlış ölçüp gaz veriyormuş.
|
|
![]() |
|
sabrig ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Kasım 2012 Konum: afyon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Geçmiş olsun benimde rolanti motoru sorunum var orjinali nerede 135 e buldunuz öğrenebilirmiyim? benim aracım stop ediyordu gazdan çektiğimde şu anda usta fişini çıkardı rolanti motorunun sadece soğukken biraz rolanti düşük kalıyor.
|
|
![]() |
|
caster21 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ekim 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
Araba lpg li ise boşa çözüm aramayın lpg dendir aynısı oldu hatta biraz daha ileri gitti boştayken stop ediyordu bazen rölanti motorunu değiştirdik boğaz kelebeğini değiştirdik hiçbir işe yaramadı.Daha sonra arabayı 100 150 km benzinde kullandım hiçbir sorun olmadı.Aracım şu anda şehir dışında geldiğinde ilk işim lpg belasından kurtulmak olacak.Araç 2000 model 206 XR 1.4 Ramses LPG takılı(Lanet Marka Kısaca)
|
|
![]() |
|
benim aracım tüplü değil, en kısa zamanda servise gösterececeğim ben de.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |