![]() |
|
şanzuman uğultusu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Mami86 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2012 Konum: Üsküdar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 105 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2012 Saat 23:56 |
Merhaba,
Aracımda bugün şanzımandan gelen uğultuyu farkettim. Boşta yokuş aşağı inerken ses yok fakat debriyaja basıp vitese taktığımda debriyajdan ayağımı çekmeden bir uğultu geliyor bir süre ayağım debriyajda sesi dinledim boşa aldığımda kesiliyor vitese taktığımda geliyor. Aynı şey motor freni yaptığımda belirli devirlerde de oluyor. Aracımı alırken sesten bahsettiler expertizde, şanzuman bilyesinin sebep olabileceğini söylediler fakat bakılması lazım dediler.Sizce neden kaynaklanıyor olabilir ve bu işin maliyeti ne tutar tahminen?
|
|
Denemediğin herşeyi kaybetmişsin demektir...
206 1.4 hdi x-design (2006) |
|
![]() |
|
Mami86 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2012 Konum: Üsküdar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 105 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
aracım 206 1.4hdi x-design(2006) bu arada...
|
|
|
![]() |
|
Güncel
|
|
|
![]() |
|
bysonic ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ekim 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 105 |
Aynı uğultu tarzı ses bende de var tanıma bire bir uyuyor. Servisine götürdüm şanzıman rulmanlarından yapıyor onların değişmesi lazım dedi 280 lira rulmanlara fiyat verdi 200 lirada işçilik istedi. Henüz yaptırmadım.
|
|
206 cc 1,6
|
|
![]() |
|
yaptırmasak bi zararı var mıdır acaba... işçilik neysede rulman fiyatıda çokmuş yaw... |
|
|
![]() |
|
bysonic ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ekim 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 105 |
ustaya sorsan atıyor tutuyorda benim arabanın çekişinde vs. bir şey yok canavar gibi ses rahatsız ediyor kafaya taktırıyor ama değiştirince çok çok iyi olacağınıda düşünmediğimden yaptırmadım. sen yinede sor ustana bence.
|
|
206 cc 1,6
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |