![]() |
|
rolantideki alçalma ve yükselme |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2012 Saat 17:26 |
Öncelikle herkese merhaba foruma yeni katıldım... Artık uzun süredir hayalini kurduğum 206 GTI ım var...
Aracımı yeni aldım ve rolanti vites boştayken artıyor aynı zmanda tekrar azalıyor! sanki ben ayagımla gaza basıp çekiyormusum gibi ama bu yüksek devirlere varmıyor ve her zamanda olmuyor! (0.8 ve 2.0 devir arası alçalıp yükselme).... Eksoz manifoltunda çatlak var hemen yapptıramadım acaba bu problem bu yüzden olabilirmi yada aracım lpg li gaz ayarı mı istiyor ? Yardımcı olursanız çok sevinirim herkese selam olsun..... |
|
![]() |
|
Ahmet_ach ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ahmet_ach
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
rolanti sensoründen gibi yapıyor sanki bence akünün kutup basını cıkart 5 dakika sonra tak kontağı birkaç sefer ac kapa çalıştır sorun düzelecektir
|
|
Peugeot Quik 2001 1.4 8v 75bg
|
|
![]() |
|
ERSOY-06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eylül 2012 Konum: ----- Durum: Aktif Değil Mesajlar: 187 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dostum daha önceki aracımda lpg vardı,bu bahsettiğin konu benimde başıma gelmişti,tamamen lpg ile ilgili bir sıkıntı.aracının hiçbir yerini elletmeden ilk önce lpg ye baktır derim.saygılar
|
|
![]() |
|
phoenix.1905 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 07 - Aralık - 1987 Kayıt Tarihi: 12 Ağustos 2011 Konum: Sultangazi -İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 130 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı phoenix.1905
Hem Lpg'de Hemde Benzinde kullanırken rolantide dalgalanma oluyorsa, İlk önce Boğaz kelebeğini temizletmeni öneririm.. Yine düzelmzse rolanti sensöründen olabir vs. İlk adım Boğaz kelebeği..
|
|
Peugeot 306 xr platinium (2001)
|
|
![]() |
|
halowman ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 23 Kasım 2011 Konum: ????? Durum: Aktif Değil Mesajlar: 41 |
Aynı sorunu bende yaşıyorum daha nedendir bulamadım,maf sensörü temizlendi biraz faydası oldu ayrıca hava klapesi ve rolanti sensörü(motoru) nuda temizletirsen bayağı faydası oluyo ama balanması enim arabada hala stop etmeve rolanti dalgalanması azalsada devam ediyo...
|
|
![]() |
|
hepinize teşekkür ederim birde başıma aracın konvektörünün olmadığı belası geldi !!! konvektör yokmuş eksozcu aynen bunu söyledi.... arac 4-5-6 bin devirlere kadar gaza basılı tuttu birden bıraktı ve konvektör olmadıgı içinmiş, eksoz cıkısından pat pat pat diye attı gazı ama bu düşük devirde olmuyor ! ne yapıcagmı sasroıdım acıkcası
|
|
![]() |
|
falan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 280 |
bende büyük ihtimal rolanti motorundan olduğunu düşünüyorumm. çünkü ayni sorun bendede varidi rolanti motoru değişti sorun çözüldü.. ayrica bu parçanin temizlenmesi çok kisa süreli çözüm olucaktir..
|
|
2000 mod 206xr 1.4 8 valf 140000km benzin+lpg manuel
|
|
![]() |
|
erden1978 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 07 - Ekim - 1978 Kayıt Tarihi: 16 Mart 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 27 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erden1978
Soğuk motordamı yapıyor.
Süreklimi yapıyor..
|
|
![]() |
|
tam tersi soğuk motorda yapmıyor ! sıcak motorda yapıyor...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |