![]() |
|
TİTREŞİM LASTİKTEN Mİ ALT TAKIM ELAMANLARINDAN MI |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
gkn406 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2012 Saat 22:15 |
ARKADAŞLAR MERHABA...BİR FORUMA İLK DEFA ÜYE OLUYORUM KUSURLARIM OLUR İSE AFFOLA...
SİZLERE BİR SORUM OLACAK ; - ARACIM PUG 406 SV MANUEL 2.0 2000 MODEL - SORUM ŞU - LASTİKLERİ DEĞİŞTİRDİM DEĞİŞTİRMEZ OLAYDIM. HİÇ BİR BAKIMI ATLAMADIĞIM PARAYA KIYDIĞIM HALDE LASTİK KONUSUNDA PARAYA KIYAMADIK, PRESA MARKA 600 TL 225 45 17 LASTİK TAKTIM. İLK BİR BİR BUÇUK AY SIKINTI YAŞAMADIM..FAKAT SONRA TİTREŞİMLER BAŞLADI ARACIMDA. AKABİNDE UĞULTU SESİ FARKETTİM. USTALAR SOL ÖN VE SAĞ ARKA BİLYALAR DEDİ. BU ŞEKİLDE 1000-1500 KM KADAR KULLANDIM. UĞULTU UĞULTUDAN İYİCE RAHATSIZ OLUNCA BİLYALARI DEĞİŞTİRDİM 250-300 KM SONRA BALANSA GİRDİM. UĞULTULAR TAMAMEN KALKTI FAKAT TİTREŞİM DÜZELMEDİ. 500-600 KM KADAR KULLANDIKTAN SONRA BALANSA GİRDİM YİNE. BU KEZ JANT DOĞRULTMA DA YAPILDI FAKAT TİTREŞİM HİSSEDİLİR ŞEKİLDE YİNE KESİLMEDİ. BALANSCIYA SORDUĞUMDA BİLYALARI DEĞİŞTİRDİYSEN ONDAN YAPMAZ ARTIK DEDİ. AKS BAŞLARINDAN BAHSETTİ. BALANS BİTTİĞİNDE LASTİK MEKANİZMADA DÖNERKEN HAFİF BİR ÇALKALANMA GÖRDÜM USTAYA SORUM LASTİĞİNDEN DEDİ. KALİTELİ LASTİKTE BÖYLE OLMAZ DEDİ. - YA BU KADAR MI DANDİK OLUR SIFIR 7 MM DİŞLİ LASTİK. 2000 KM YOL YAPINCA BİTER Mİ? - BU TİTREŞİMİ NASIL KESİCEM NEDEN OLABİLİR? AKS BAŞINDAN OLMA İHTİMALİ NEDİR LASTİKTEN KAYNAKLNMA İHTİMALİ NEDİR? AKS BAŞINDAN OLSA ARACA YÜK BİNİNCE TİTREŞİM ARTMAZ MI? OYSA Kİ BEN GAZA YÜKLENSEM DE BOŞA ATSAM DA VİRAJA GİRSEM DE GİRMESEM DE 75-90 KM HIZLARDA HİSSETMEYE BAŞLIYORUM BU TİTREŞİMİ. 150-160 YA DA 170-180 E ÇIKTIP BOŞA ATTIĞIMDA ARACI DİNLEDİĞİMDE DAHA AZ HİSSEDİYORUM (OTOBANDA TABİ) YORUMLARINIZI BEKLİYORUUMMMMMM....... |
|
I LOVE MY 406
|
|
![]() |
|
fatihgg ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 857 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Lastıklerın buyuk cogunluk balans tutmuyor buda bırcok arızayı akabınde getırıyor sanıyorum takımlar bılyalar vs..
|
|
2003 307 1.4
2008 Leon |
|
![]() |
|
gkn406 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
AMA ORİJİNAL BOYUTUN MUADİLİ TAKTIK + ARACI İLK ALDIĞIMDA TİTREŞİM SORUNUM YOKTU
|
|
I LOVE MY 406
|
|
![]() |
|
KenBlockJR ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1013 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KenBlockJR
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
arka lastikleri öne alıp denediniz mi?
|
|
206 Roland Garros 1,6 16V
|
|
![]() |
|
ONU BALANS USTASI DA SÖYLEDİ YAPALIM DEDİ AMA SONRA VAZGEÇTİ LASTİKLER YENİ DAHA DİYE..FAYDASI OLUR MU Kİ
|
|
I LOVE MY 406
|
|
![]() |
|
fatihgg ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 857 |
zaten sız araca yenı taktırdıgınızda aracta rot balans ayarlı sekılde yenı lastık verırler.Bellı bır kmden sonra degısmesı bu duruma gelmesı tamamıyle lastık kalıtesı ıle alakaı oldugu kanısındayım cunku yasadım ve tabıkıde bu benım goruslerımdır. |
|
2003 307 1.4
2008 Leon |
|
![]() |
|
KenBlockJR ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1013 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KenBlockJR
olabilir. eski aracımda başıma gelmişti. 120km'de direksiyonda titreşim oluyordu. jantta da lastikte de hiçbirşey yoktu ama ön-arka yapınca düzelmişti.
|
|
206 Roland Garros 1,6 16V
|
|
![]() |
|
LASTİK KALİTESİ GİBİ DÜŞÜNÜYORUM BEN DE AMA...AKS BAŞLARI DA KAFAMI KURCALAMIYOR DEĞİL..LASTİKLERİ ÖN ARKA YAPMAYI BEN DE Bİ DENEYEYİM BARİ |
|
I LOVE MY 406
|
|
![]() |
|
bahcekapili ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Haziran 2012 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 46 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bahcekapili
Büyük ihtimalle lastiklerden. Bende geçen yıl 2 tane Sumo Firenza lastik aldım. Bırakın 1000 - 2000 km.yi daha 500 km geçmeden başladı problemleri. Bir defa kesinlikle balans tutmuyor. Yapıyorsun yola çıkıyorsun ve olay bitiyor. Aynı bahsettiğiniz gibi titreşimler.
Sonra gittim Good Year üretimi Sava lastik aldım. Mayıs 2012.den beri arabaya daha balans yaptığım yok. Neredeyse tüm alt takımı değiştirecektim sinirden ama böyle bir şey başınıza geliyorsa ilk değişeceğiniz lastikler olsun. En kötü ihtimalle ön arka yapın.
|
|
İnandığı gibi yaşamayan, yaşadığına inanmaya başlar.
|
|
![]() |
|
pt206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mart 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 265 |
2.5 senedir GT Radial lastik kullanıyorum.dediğiniz gibi ilk başlarda herşey iyiydi.bir müddet sonra 110 km hızdan sonra titreşim yapmaya başladı.hiç arka ön yapmadım ama yakın zamanda yaptırmayı düşünüyordum zaten.110 dan 130 km ye kadar titreşim yapıyor,130'la 190 arası yapmıyor:)bende lastiklerden yaptığı kanısındayım.bu durumu tecrübe ettikten sonra bir daha ucuz lastik almayacağımı söyleyebilirim:)
|
|
2005 206 1.4 HDİ XT
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |