![]() |
|
307 catalytic converter fault , antipulation fault |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
nurettin60 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nurettin60
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2012 Saat 21:13 |
Merhaba arkadaşlar ,
307 aracım bu giderken tam yokuşta çıkarkan titremeye başladı sağa yanaştım ve stop etti , tekrar çalıtştırdım titredi titredi benzine aldım yine devam etti titremeye stop ettim , tekrar gaz da çalıştırdım epeyce rolantide çalıştırdım ısınıp arıza nın durması için ama bir süre durmadı catalytic converter fault , antipulation fault hatası verdi arka arkada motor arıza lambası yanıp söndü sonra sabit yanmaya başladı birazda daha araba titreye titreye gittim sağa çektim ustaytı aradım akü yü sök 5 dk dedi söktüm taktım yine aynı titriyor ısıttım aracı biraz sonra arıza gitti yola devam ettim , bir kaç gün önce de yaptı arabayı çektim 2 saat sonra tekrar çalıştırdım yola çıktım birşey olmadı öyle arıza acaba bu ne arızasıdır bobin mi katalizor mü ? araç 124 bin km de tüpü geçen sene 65 bin km de taktım bir önceki hatadan sonra bilgisayar sokmuştum beyin güncellenmesi lazım dediler tüpe ayar yap dediler tüpçüye gttim atikere hiç ilgilenmiyorlar kablo bozuk sonra gel dediler gitmedim daha bu günde bu hatayı verdi işte , sizce arıza nedendir ?
|
|
![]() |
|
fatihgg ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 857 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gecenlerde benım basımada geldı antipulation fault hatası yakıttan kaynaklanıyordu bende.sureklı ceyrek depo kullanırdım.yakıtınız temız mı?guvenılır yermı.en son ne zaman yag mazot fıltrelerı degıstırdınız bakımı ne durumdador?
|
|
2003 307 1.4
2008 Leon |
|
![]() |
|
nurettin60 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nurettin60
![]() ![]() ![]() ![]() |
araç tüplü , yakıtı petrol ofisinden aldım çeyrek depo aldım 80 tl lik biraz benzinde kullandım , yağ bakıımı 8 bin km oldu bakımla ilgisi olacağını sanmıyorum ama yakıt olaiblir
|
|
![]() |
|
fatihgg ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 857 |
Bakımı genel amaclı olarak sordum.dedıgım gıbı daha bır hafta once basıma geldı,100tl daha aldım yola cıktım 10dk sonra kendılıgınden gectı.Bende cok kafama taktık fakat ppye bagladım sorunada rastlamadım.Aldıgımız yakıtlardan kaynaklanıyor bence.Bıde bızımkıler narın yakıt begenmıyor :) ceyregın altına dusmeyıp guvendıgınız yerlerden alın.Icınız rahat etmezse baglatın bır pp ye.
|
|
2003 307 1.4
2008 Leon |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nurettin60
ilk işim yarın onu denemek inşallah ondandır lpg ve benzinde de aynısını yapıyor sizinde mi araç lpgli ?
|
|
![]() |
|
hayır dızel aracım.Fakat lpg ve benzınlı araclar da bu problem cok oluyormus.Kımısı herseyı denemıs o hata ıkı gun sonra yone gelmıs,kımısı kendılıgınden sılıp tekrar gerı gelıyormus,kımındede gıtmıyormus.Forumda yıgınla konu mevcut dıyebılırım bu hatayla ılgılı ıstersen arastır farklı fıkırlerde mevcut. |
|
2003 307 1.4
2008 Leon |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nurettin60
valla ustat araştırdım her ağızdan bir ses çıkıyor şu koca ankarada işten anlayan pejocu da yok .
|
|
![]() |
|
Dedım ya bende senın gıbıyım.Yarın yakıt al bı 20dk falan gez gel bakalım olmazsa pp baglat konusalım sonra yıne..
|
|
2003 307 1.4
2008 Leon |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nurettin60
aldım benzin yine aynı sonuç yok arıza yanıp söndü titriyor araba tir tir
|
|
![]() |
|
Mami86 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2012 Konum: Üsküdar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 105 |
Katalatik convektör'ün içi dolmuş temizleyelim falan derlerse sakın müsade etme... Konverterin içindeki madde sanırım baya bi değerli o maddeyi alıyorlarmış internette okumuştum... |
|
Denemediğin herşeyi kaybetmişsin demektir...
206 1.4 hdi x-design (2006) |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nurettin60
biliyorum platinium maddesi var içini boşaltıp alıyorlar satıyorlar d eğerli
|
|
![]() |
|
mhakan71 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ekim - 1971 Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 89 |
aynı sorun bendede oldu ateşleme bobini değişti ve düzeldi
|
|
![]() |
|
swat_407 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 22 - Temmuz - 1975 Kayıt Tarihi: 13 Ağustos 2011 Konum: aNtAlYa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 33 |
bobin arızalı değiştir. sorun ortadan kalkacaktır.
|
|
Peugeot 1.6 XT Black 110 hp Benzinli ve Manuel
ATA'M İZİNDEYİZ. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nurettin60
bağırma sesi geliyor o nedendir ?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |