![]() |
|
Otomatik Şanzıman Acil Yardım |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
katipahmet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ağustos 2012 Konum: mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 85 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı katipahmet
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2012 Saat 18:48 |
Merhabalar arkadaşlar.
Geçtiğimiz hafta sonu cumartesi günü özel bir serviste aracımın iki adet elektro valfi değişti. Ancak herhangi bir program yüklemesi falan yapılmadı. Ustaya sorduğumda buna gerek olmadığını söyledi. Yine sağolsun forumdan arkadaşlar elektro valfler değiştikten sonra muhahkak programlama yapılması gerektiğini söylediler. Mersin yetkili servisi aradım, yine birkaç özel ustaya sorduk ama programlama yapılmaz dediler. Sonra bir başka özel servise sorduk hallederiz dediler. Aracı bilgisayara bağladı, yaklaşık 6-7 adet arıza vardı, orjinal teyp takılı değil onun hatası, lpg takılı onun hatası falan filan. Ondan sonra da komple bir programlama yaparız dedi. Sağolsun usta halletti programlama tamam. Bu akşam arabayı aldım. Eve giderken yolda araç D konumunda iken bir de tiptroniği deneyim dedim, ama araç tiptroniğe geçmiyor. Çektim sağa, kontağı kapattım, açtım hala aynı. Ustayı aradım gel bakalım dedi. Tekrardan bilgisayara bağladık ama herhangi bir arıza görünmüyor. Bu elektro valflerden olabilir dedi veya otomatik şanzımanlarda okuyucu diye birşey varmış ondan da olabilir dedi. (Akü zayıflamış olabileceği için ona da bakmıştı usta, yani akü kutup başını söküp takmış var mı bir ilgisi bilmiyorum ama onu da yazayım dedim.) Şimdi aracın gidişinde, çekişinde, vites geçişlerinde herhangi bir sıkıntı yok. Gayet güzel. Ama tiptroniğe geçmiyor araç. PC'ye bağlandı, algılanan herhangi bir sorun yok. Ben değiştirdiğimiz elektro valflerden olabilir mi dedim, "eğer öyle olsaydı vites geçişleri hiç olmazdı, bu okuyucudan olabilir dedi." Arkadaşlar engin bilgilerinize tecrübelerinize dayanarak yardımlarınızı bekliyorum.
|
|
2004 model 1.4 motor tiptronik vites 206 (LPG/benzin)
|
|
![]() |
|
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Eski tip valfler değiştikten sonra yetkili servis yeni valflerin çalışma sıcaklıklarını düzenleyen bir yamayı beyne tanıtıyor.Bu yamanın özel serviste olmasının mümkünatı yok,o arkadaş her neyi yüklediyse sistemsel olarak bir şeyleri berbat etmiş anladığım kadarıyla.
Ama eleştiriye açıksınızdır inşaallah, burada kabahatli ustanız değil sizsiniz.Otomatik şanzıman branşı apayrı bir branştır ve motor ustaları anlamaz.Bence daha fazla kurcalatmadan bir otomatik şanzımancıya götürün aracınızı.
|
|
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|
![]() |
|
katipahmet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ağustos 2012 Konum: mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 85 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı katipahmet
![]() ![]() ![]() ![]() |
Aracı zaten otomatik şanzımancıda yaptırdım, yetkili servis değil ama, özel bir otomatik şanzımancı. Ben bu valf değiştikten sonra ne yapılacağını bi türlü anlamadım. Yetkili servis diyorsunuz ama görüştüm ben yetkili servisle. Durumu anlattım, herhangi bir programlama yapılmasının söz konusu olmadığını söyledi.
Peki bu tiptroniğe geçmeme sorunu neyden kaynaklanmış olabilir. Bu sorunla ilgili bir fikriniz var mı ?
|
|
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
konum sensorunde olabılır sorun belkı o arızalanmıstır
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı katipahmet
Konum sensörü nedir, ne işe yarar, arıza nasıl tespit edilir, çözümü nedir. Biraz fazla oldu bekli ama hiçbir bilgim olmadığı için sormak zorunda kaldım kusura bakma.
|
|
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
bende verıyodu bazen d den n ye alırken okuma hatası yapıyodu fault hatası verıyodu usta bıseyler yaptı duzeldı gercı o yaptıgı zaman pp2000 de arıza kaydı dusuyodu hemen okuma hatası dıye
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı katipahmet
Belki bende de öyle bir sorun olabilir ama bende pc'de herhangi bir arıza görünmüyor. sorunun ne şekilde giderildiğini yani ustanın ne yaptığını öğrenebilir misin acaba
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı katipahmet
Lütfen yardım arkadaşlar. Başınıza hiç böyle birşey geldi mi ? Aracı tiptronikte kullanamıyorum, araç sadece D konumunda gidiyor. Tiptroniğe almak istiyorum ama olmuyor :(
|
|
|
|
![]() |
|
pekı selenoıdler degısmeden once trıptonıkte kullanabılıyomuydun
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı katipahmet
evet, hiçbir sorun yoktu
|
|
|
|
![]() |
|
ozaman atılan yazılımla alaklı olabılır yada selenoıdlerı gene eskı tip takıp programı guncelleyıncede olmus olabılır
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı katipahmet
güncel
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı katipahmet
Arkadaşlar vites tiptronik olarak kullanıma motok soğukken geçiyor ama motor ısınınca geçmiyor. Bunun nedeni nedir sizce. Yani vitesin tiptroniğe geçmesinin motor ısısı ile ilgisi ?
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |