![]() |
|
206 HDİ VİRAJLARDA ARKA TEKER KAYMASI |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
impertore ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2012 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 106 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı impertore
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2012 Saat 00:53 |
Merhaba arakadaşlar;
Bende 206 hdi var. Lastiklerim pirelli cinturato 2000 km yaptım. araçta modifiye yok .Hava basınçları da 32 ps. Şimdi bundan 3 ay önce hafif bir virajda (50 km uyarısı var) 60 la girdim öğlen saat 13:00 falandı hava da 32 derece .Aracımın arkası kaymaya başladı ve firen yaptım azcık topladı sonra yeniden kaydı spin attım bariyere yandan hafif çarptım çamurluk ezildi . bugun de akşam eve gelirken araç virajda yeniden kaydı. artık korkudan 20 km ile dönmeye başladım virajları. lastiklerde mi bir sorun vr yoksa araçda mı? yarın servise gidicem yardım lütfen. |
|
308 T9 Allure 1.6 eHdi
|
|
![]() |
|
MagicPerformance ![]() 2. Vites ![]() ![]() 24 - Temmuz - 1978 Kayıt Tarihi: 09 Haziran 2011 Konum: Büyükçekmece Durum: Aktif Değil Mesajlar: 867 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MagicPerformance
![]() ![]() ![]() ![]() |
frenlerinizi kontrol ettirin. birbirinden farklı tutyor olabilir.
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nasıl bir viraj dönüyorsunuzki ?
giriş ve çıkış açılarınız çok önemli. Ben okul çıkışı 270derecelik bir viraja giriyorum. Hızım ne olursa olsun direksiyonu sabit tutar ve açıyı geniş alırsam sıkıntı olmuyor bir keresinde daha düşük hızda yamındaki araçtan sıyrılmak için açımı daralttım az ilerde düzeltirken arka aldı başını gitti. Virajı alırken hız kadar direksiyon hareketleri ve tekerlerin dönüş hızlarının da ayarlanması önemlidir. |
|
![]() |
|
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
15" zannedersem jantlarınız 32psi fazla bence konfor kalmaz aracınızda ve dedıgınız gıbı basınc fazla oldugundan lastıkler tam basmadıgından yere kayar arac.. 30psi denesen aracını bıraz daha esner aracın ve yere bıraz daha basar..
|
|
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
|
![]() |
|
bysonic ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ekim 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 105 |
15" Benim de jantlar 185/60/R15 lastikler sanırım hava 30 32 iken bende de çok kayma oluyordu. Sonra kapı kenarında 2,5 bar yazdığını farkettim 36 psi bastım şu anda hem fren mesafesi kısaldı aracın hemde yola tutuşu daha iyi. Tabi bunlar benim gözlemlerim 206 cc aracım. Bu arada viraja girerken direksiyonu hafif mi kıvırıyorsun tam mı döndürüyorsun oda önemli ?
Düzenleyen bysonic - 29 Ekim 2012 Saat 13:11 |
|
206 cc 1,6
|
|
![]() |
|
impertore ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2012 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 106 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı impertore
14" jantlar. Araç serviste suan arka denge cubuğunun ordaki bilyeler dağılmış yuvası da tornaya giricek değişiyorlar 400 tl ye birde triger (200 tl ) ve motor üst kulağı (30tl) 630 tl toplam.
|
|
308 T9 Allure 1.6 eHdi
|
|
![]() |
|
soner09 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Eylül 2012 Konum: aydın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 618 |
205 40 17 2hafta vırajda kaydım aracım perte cıktı bence kım nederse desın pejonu kıcı sağlam degıl arkadaslar
|
|
![]() |
|
impact ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() İZMİR İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1504 |
benim kuzende corsa var 185 tabanlı oda aynı sıkıntıları yaşıyormuş ben tabanı genişlet demiştim ona ama siz 205 tabanla kaydıysanız ya hızlı girdiniz yada dediğiniz gibi kıçta problem var.. |
|
![]() |
|
soner09 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Eylül 2012 Konum: aydın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 618 |
walla cozemedım pejoyu ben sahınım wardı olumune vırajlara gırıodum pejolan gırdık olumden donduk arkaları cok bos cunku bece o yuzden
|
|
![]() |
|
gngburak ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Şubat 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 636 |
size katılıyorum 206ların kıçı problemli
|
|
www.gngtasarim.com
|
|
![]() |
|
impact ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() İZMİR İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1504 |
hb arabalar zaten sıkıntılı hafif kalıyor arka taraf..
|
|
![]() |
|
spearo ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Temmuz - 1979 Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2011 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
pug 206 aracında arkada 32 psi hiç uygun bir basınc degildir zaten arka süspansiyon zıpzıp, 4 tekerede 29 psi derim türkiye sartlarında.
|
|
206+ hdi
|
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Peki ne yapmalıyız kapının oradaki değerleri mi basmalıyız yoksa genel birşey mi basmalıyız arkadaşlar? Bana usta lastikleri değiştirirken 32 bas hepsine dedi (benim 307) ben de onu basıyorum fakat kapı değerleri bambaşka hatta daha yüksek bas diyor. Önler bariz şekilde yere yapışmış (bazen inmişler mi ya diyorum) görünürken arkalarda o tip bir yere değme söz konusu değil. Virajlarda hiç zorlamıyorum bu nedenle araca güvenemiyorum resmen
![]() |
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
KURSUN DOKTURELIM BENCE ARKAYA:)
|
|
![]() |
|
hema123 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Kasım 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 83 |
temelde virajda arka kayması bütün araçlarda olabilir. bu eksiklik 206 hdi ye has değildir.
1- ön ve arka lastikleri yer değiştir. türkiyede dişleri daha iyi olan lastiği öne takma eğilimi vardır. iki yeni lastik alırsan, lastikci hemen o yeni olanları öne takar. oysa michelinin yayınladığı lastik kullanma kılavuzu tam tersinin yapılması gerektiğini yazıyor. mümkünse 4 lastiğin de iyi olsun. eski ama kullanım yılı ve diş derinliği uygunsa daha iyi durumda olanları mutlaka arka tekere tak. yıl ve diş yönünden ömrünü tamamlamış olan lastiği ise stepneye bile takma. aşağıdaki linkten 6. maddeye dikkat: 2- lastik değişimine rağmen kayma varsa arka amortisörler görev yapmıyor demektir. lastiğin yere basmasını amortisör sağlar. bozuk amortisörde lastikler zıplar ve yeterince yere basmaz. 3-ayrıca düşük basınçta lastiğin yere temas eden alanı artacaktır. bu durumda santimetrekare başına düşen yere temas ağırlığı azalacağı için kayma kolaylaşır. bizim amele ustalar, basit bir anlatımı olan lastik kullanım ilkelerini okumadıkları için karda lastik havasını düşürmeyi tavsiye ederler. oysa lastik üreticileri karlı havalarda lastik basınçlarını izin verilen en yüksek değere getirmeyi tavsiye ediyorlar. saygılarımla.
|
|
2006 206 hdi x-design beyaz
|
|
![]() |
|
cgty86 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 80 |
benim 206 ın viraja kaç ile girersem gireyim, arka savrulduğunu hiç görmedim. Bence en önemlisi bir viraja nasıl girilmesi gerektiğini bilmektir, 2. konu ise lastikler.
|
|
peugeot 206 panoromic 1.4 75pswith k&n highflow air filter, brc sequental lpg kit
|
|
![]() |
|
göktuğ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Eylül 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 661 |
bence de bunun en önemli sebebi sürüş tekniği...
|
|
2004 PEUGEOT 307 xr 1.4 hdı
|
|
![]() |
|
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
bende cok sert kullanirim virajlara sert girerim genelde hizliyimdir iyi bir sey degil ama yolda vakit kaybetmeyi pek sevmem simdiye kadar benim 206 nin arkasi hic kaymadi allaha sukur. lastiklerden galiba 205 45 16 michelin pilot sport var belki ESP ninde etkisi oluyordur.
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
alfa ![]() 1. Vites ![]() ![]() 30 - Temmuz - 1985 Kayıt Tarihi: 11 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 43 |
60 km hızla viraja girerken kayması çok zor viraj aşırı keskinse olabilir ... Fakat şu gerçek 206 ların tümü yüksek hızlarda malesef arkadan kontrolü kaybediyor virajlara girince bilhassa 206 gti ve 206 rc sahipleri bilirler bu durumu biraz denge sorunu var malesef .
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |