![]() |
|
206 Lpg'li aracın Kelebeği Kirli Olsa? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Sedat Yıldırım ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 87 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sedat Yıldırım
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2012 Saat 18:49 |
206 Lpg'li aracın Kelebeği Kirli Olsa?
Esselamunaleykum ve Rahmetullah. Bayramınız mübarek olsun değerli arkadaşlar. 2002 model,206 otomatik benzin ve lpg'li aracımı alalı 2,yıl oldu. Aracı aldım alalı kelebek temizliği yapılmadı,gerekli mi değil mide bilemiyorum. Araca 2 yıl oldu Atiker lpg takdırdım ve hiç şikayetim olmadı,ustam çok iyi ustaydı. Bu üç defadır aracım acaip gaz yakmaya başladı.Ustama götürdüm,bilgisayara taktı, her defasında da ayarlar normal dedi.Acaba diyorum bu kelebek diye bahsedilen şeyi temizletsem yararı olur mu? Araç gazlıya o bakımdan soruyorum.Kelebeğin gazda da etkisi oluyor mu? Araca 3 ay önce uzun yol bakımı yaptırmıştım. Şanzuman,motor yağı deği.şti.Yağ filitresi,hava filitresi,bujiler değişti. Acaba kelebek temizliği yaptırsam gaz tüketiminde düşma olur mu? Olursa bunu karbiratörcüler mi yapar? Normal her hangi bir oto tamircisi yapabilir mi? Kaç para masrafı olur? Kimler yapabilir bunu? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Rab'Bime emanet olun. Selam ve Dua ile.. |
|
( 2002-206 XR-Otomatik Peugeot )
O' ne derse o olur. O' ne derse o odur. Eğ başını ey gönül. Gerçek dost ancak O'dur... Sedat Yıldırım |
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Benim aracınkini 11 - 12 yaşlarında bir çırak temizledi. Abi bozuğun var mı, tiner alcam dedi 3 lira verdim. işi bitince de bi on lira verdim temizledi.
Benimkinde sorun araba stop ediyordu sürekli boğaz kelebeğindenmiş düzeldi :) |
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kelebegin kirliliginden dolayi fazla yakma sansi var. Ancak onun oncesinde, bakimda degistirdiginiz parcalarin orjinalligi hakkinda bilgi verir misiniz? Kac numara yag kullanildi?
|
|
![]() |
|
phoenix.1905 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 07 - Aralık - 1987 Kayıt Tarihi: 12 Ağustos 2011 Konum: Sultangazi -İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 130 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı phoenix.1905
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kelebek temizliğini 30TL'ye yapanda var, 50TL'ye yapanda.. Ancak sprey sıkmakla geçiren ustalarda var.. Boğaz kelebeğini söküp iyice tinerle fırçalayarak temizlemesi gerekir.
|
|
Peugeot 306 xr platinium (2001)
|
|
![]() |
|
Sedat Yıldırım ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 87 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sedat Yıldırım
Kelebeği rastgele bir tamircide söküp temizleyebilir sanırım.
Araca kaç numara şanzuman yağ konduğunu bilmiyorum.Yağı değiştiren usta zaten şanzumancı. Peki kelebeği ben söküp temizleyebilirmiyim? |
|
O' ne derse o olur. O' ne derse o odur. Eğ başını ey gönül. Gerçek dost ancak O'dur... Sedat Yıldırım |
|
![]() |
|
phoenix.1905 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 07 - Aralık - 1987 Kayıt Tarihi: 12 Ağustos 2011 Konum: Sultangazi -İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 130 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı phoenix.1905
Elinden o tür işler geliyorsa yapabilirsin bence.. Hatta daha önce resimli temizleme şeklini forumumuzda paylaşılmıştı.. Buradan bakarak sende sırasıyla yapabilirsin.. Linkini paylaşıyorum..
|
|
Peugeot 306 xr platinium (2001)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sedat Yıldırım
Allah (Azze ve Celle) razı olsun değerli kardeşim. Evet ben bunu yapabilirim,mesleğimde elektronik olduğu için, bu tür şeylere elim yatkındır.Çok teşekkür ederim sağolun. |
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sedat Yıldırım
Yardımcı olan arkadaşlarım hepinizden Rab'bim razı olsun.
Hayırlı bayramlar. Selam ve Dua ile... |
|
|
![]() |
|
caglarertas06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Kasım 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı caglarertas06
SA ARACINIZ KM NE KADAR YAKIOR ACABA BENDE YENİ 206 ALDIM OTOMATİK 99 MODEL 1.4 XR 20 TL LİK GAZ İLE 56 KM GİTTİ 1000 KM AYARI YAPILMADI TÜP YENİ ATİKER SİZİN ARAÇ NE YAKIOR ACABA
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sedat Yıldırım
Ve Aleykumselamu ve Rahmetullah... Şu an şehir içi,trafiği sık olan,dur kalkı ve ışıkları çok olan bir yoldan, her gün 15 Km yol yapıyorum işe gidip gelirken. 9 ve 10. ayda,28-30 Kuruş arası yakıyordu.Memlekete gittim 1000 Km yolda 214 TL yaktı.Şimdi ise yukarıda bahsettiğim trafik durumunda,bu son zamlarla 35-40 kuruş arası yakıyor fakat,ben trafikte biraz sabırsız olanlardanım. Eğer sakin araba kullanıyorsanız ki doğrusuda bu,o zaman km'de 30 kuruş civarı yakarsınız. Hayırlısı olsun İnşaAllah. Selam ve Dua ile.. |
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |