Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU >Nasıl Yapılır ? >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ayak aydınlatması için bsi dan çıkış almak ?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ayak aydınlatması için bsi dan çıkış almak ?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ayak aydınlatması için bsi dan çıkış almak ?
    Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2012 Saat 22:51
Merhaba arkadaşlar,

Lüks araçlarda ayak aydınlatması dediğimiz olay vardır forumdada bir çok arkadaş bunu gerçekleştirdi. Ben de aracın aydınlatmalarını ekndim warm white diye anılan gün ışığı sarısı renginde donattım. Ayakllıklara ve kapı kenarlarına yapmayı düşünüyorum.

Akımı alacağım yer konusunda tavan lambasını düşündüm ayrıca bir buton koymak mantıksız. Bu yüzden tavandan kablo çekene kadar BSİ dan çıkışını bulup daha az zahmete katlanmayı düşünüyorum.  Bu konuda bilgisi olan duyarlı arkadaşları yardımları için bekliyorum(bayramda sevindirin şu garibi zaten Cruise olmadı )

Aydınlatma için 5050 smd ledli suya dayanıklı led şerit kullanacağım.
Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
spearo Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
06 - Temmuz - 1979

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı spearo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2012 Saat 09:14
alicim az sabredersen, sorunu yanıtlıycam, torpido lambası işine giriyorum, ufaktan torpidoyu sökücegim. ve benzer ayak aydnlatmayı ön kapı altlarına düşünuyorum.nerde elektrik voltaj var bsi de ne var çözünce msjlarım seni. ufaktan sedre dökümanları içinde kaybolmus durumdayım :)

bence tavan aydınlatmadanda cekebilirsin hat, kabloları sol direkten yukarı cıkıyor, pug 6263 bagaj aydınlatma lambasını 2 adet ayak alydınlatma olarak torpido altına sag sol uygulamıslar bir belçika forumunda gördüm ...
206+ hdi
Yukarı Dön
blinddark Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı blinddark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2012 Saat 10:37
bence BSİ felan ugrasma ben 307 ye yaptım ön ve arkalar için hıc bıyerde kablo göremezsin arkaların taban doşemesi uğraştırdı biraz ama tavandan aşağıya kablo indirmek 10 dakikamı bile almadı arabamı bir haftalığına babama verdim memlekete gittiler araba olsaydı sana resimlerini çekip atardım yaptığım iş çok hoşuma gitti
"" 2003 307 1.4 hdi xr 1998 opel vectra 2.0 16v gls
Yukarı Dön
ahmetismet Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ahmetismet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2012 Saat 11:30
BSI falan uğraşmayın, ön konsolun altından çakmak girişinden kablo çekin, şerit ledleri bağlayın. Ben yaptım 2-3 aydır kullanıyorum sıkıntı yok. Yalnız tavsiyem ışık ayarlı bir sistem kurun zira çok parlak olunca güzel durmuyor, Loş ışık daha güzel...
neverThere
Yeni Astra HB 1.4 Turbo 140hp Active Select Sport 2013
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2012 Saat 20:17
Elektriği almak istedikten sonra yer çok.

Benim amacım kapının açılmasına adapte etmek. Ayrıca bir kontrol ünitesi ekleyene kadar arduino koyarım :D

BSi dan almak istiyorum çünkü sonradan çekilen kablolar 5-10 yıl sonra sıkıntı yaratacak ne bana ne de başkasına sıkıntı çıkmasın.

Ayrıca BSi çıkışlarını detaylı öğrenirsem teybin çıkışına gündüz farı yapacağım. Aracımda kapıları açtığımda teyp çalışmaya başlıyor ve kilitledikten 50sn sonra teyp kapanıyor.

DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
blinddark Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı blinddark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2012 Saat 22:19
Orjinalini yazan: Alicilik Alicilik Yazdı:

Benim amacım kapının açılmasına adapte etmek. Ayrıca bir kontrol ünitesi ekleyene kadar arduino koyarım :D

BSi dan almak istiyorum çünkü sonradan çekilen kablolar 5-10 yıl sonra sıkıntı yaratacak ne bana ne de başkasına sıkıntı çıkmasın.

Ayrıca BSi çıkışlarını detaylı öğrenirsem teybin çıkışına gündüz farı yapacağım. Aracımda kapıları açtığımda teyp çalışmaya başlıyor ve kilitledikten 50sn sonra teyp kapanıyor.

dediğin şekildeki elektriği ben buldum benim aracta tv var onun cıkısından aldım bende gunduz farı bağlıcaktım hatta gundüz farınıda aldım işe koyuldum ama ön tarafa kablo gecıremedım bende sinirlendim gunduz farlarını bagaja taktım Big smile  şimdiki ilk hedefim benim aracın sisleri far yandıktan sonra yanıyor onu ya parklardan sonra yanacak sekılde baglatmak yada direk role ve düğme yardımıyla yakabılmek bı kac ustaya götürdüm yapamadı ben ankaradayım tanıdığın bildiğin bi elektrikçi varmı bunu yapabilecek yardımcı olurmusun
"" 2003 307 1.4 hdi xr 1998 opel vectra 2.0 16v gls
Yukarı Dön
spearo Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
06 - Temmuz - 1979

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı spearo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2012 Saat 10:26

ali teybin elektrigini nerden aldında kapı acınca teyp calısıyor.

teybin cıkısına gündüz farı nedir ali ?
206+ hdi
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2012 Saat 16:00
Orjinalini yazan: spearo spearo Yazdı:

ali teybin elektrigini nerden aldında kapı acınca teyp calısıyor.

teybin cıkısına gündüz farı nedir ali ?

Aracın teyp soketinden alıyo abi başka bir yerden almıyor.

Şİmdi gündüz ledi projem var. 3wlık yuvarlak suya dayanıklı ledler var. Bunlardan 6 tane alıp ızgaraya yapacağım. Bunun elektriğini düğme ile çalıştırmak yerine teypten alıyım diyorum. Çünkü teybe gelen elektrik(aküden değil BSI(kontak) dan) ile iliştirebilirsem harika olacak. ÇÜnkü ben arabayı kitlediğimde teyp çalışıyor 50sn sonra kapanıyor. Yine arabayı açar açmaz teypte açılıyor. Bu şekilde bağlarsam açık unutma ihtimalide ortadan kalkıyor.

Düzenleyen Alicilik - 01 Kasım 2012 Saat 16:04
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
halilefe Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı halilefe Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2012 Saat 22:58
Arkadaşlar ben aracı yeni aldım ama orjinal teyp üzerindedeğildi 50 TL lik dandik bir teyp var ama kumanda kolum çalışmıyor sorun teypten mi yoksa kumanda kolum mu arızalıdır .Yardımlarınızı bekliyorum. 
halilefe
Yukarı Dön
fTh206 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
15 - Haziran - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fTh206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2012 Saat 23:07
Orjinalini yazan: halilefe halilefe Yazdı:

Arkadaşlar ben aracı yeni aldım ama orjinal teyp üzerindedeğildi 50 TL lik dandik bir teyp var ama kumanda kolum çalışmıyor sorun teypten mi yoksa kumanda kolum mu arızalıdır .Yardımlarınızı bekliyorum. 
Araca başka teyp takarsanız kol iptal olur yani devre dışı olmuş oluyo onun için kolun çalışması için orjinal kendi teybini takmanız gerek
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK
Yukarı Dön
tellotello Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tellotello Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2012 Saat 00:21
Orjinalini yazan: halilefe halilefe Yazdı:

Aracınız ne model olarak söylerseniz daha çok yardımcı olunabilir. Kumanda kolunun çalışmaması çok normaldir. Tahmin ediyorum değiştiren kişi sadece teybi çıkarıp yeni bir teyp takmıştır. Teyp üzerinde eğer W/R dedikleri çıkıştan mevcut ise ara aparatlar satılıyor ebayde falan alıp takabilirsiniz o zaman kumanda kolunuz aktif hale gelir. 

Örnek aparat link:

2005 307 1.4 HDI XR 70bg
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2012 Saat 01:04
Orjinalini yazan: tellotello tellotello Yazdı:

Aracınız ne model olarak söylerseniz daha çok yardımcı olunabilir. Kumanda kolunun çalışmaması çok normaldir. Tahmin ediyorum değiştiren kişi sadece teybi çıkarıp yeni bir teyp takmıştır. Teyp üzerinde eğer W/R dedikleri çıkıştan mevcut ise ara aparatlar satılıyor ebayde falan alıp takabilirsiniz o zaman kumanda kolunuz aktif hale gelir. 

Örnek aparat link:

Mahmut hocam döktürmüş yine Big smile ellerine sağlık

Az kaldı şu led yazısını tamamlayım sonra bu teyp için bir başlıkta bütün bilgileri paylaşacağım. Hatta mümkünse sabit başlık olmasını rica edecem LOL Ama midtermler başladı biraz aradan sonra
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tellotello Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2012 Saat 01:16

Örnek aparat link:

Mahmut hocam döktürmüş yine Big smile ellerine sağlık

Az kaldı şu led yazısını tamamlayım sonra bu teyp için bir başlıkta bütün bilgileri paylaşacağım. Hatta mümkünse sabit başlık olmasını rica edecem LOL Ama midtermler başladı biraz aradan sonra

Kaptım senden bir şeyler her yere yazıp duruyorum valla napayım LOL. Benim teybi değiştirirken video çekeriz onuda koyarsın sayfaya çorbada benim de tuzum olur Big smile.
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2012 Saat 01:18

Kaptım senden bir şeyler her yere yazıp duruyorum valla napayım LOL. Benim teybi değiştirirken video çekeriz onuda koyarsın sayfaya çorbada benim de tuzum olur Big smile.

Ben de böyle böyle öğrendim Big smile Parçalar gelsinde yapıcaz güzel şeyler.
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tellotello Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2012 Saat 01:22

Ben de böyle böyle öğrendim Big smile Parçalar gelsinde yapıcaz güzel şeyler.

Bu postu kirletmeyeyim diyorum ama dayanamıyorum, Steering parça hazır kol için yani, evde yatıyor şu anda bayağı teferruatlı bir şeymiş ya Smile. Teyp zaten aklımda biliyorsun şu işim biter bitmez siparişi geçeceğim ama düşündüren şey alttaki 5 li changer ondan muhakkak kurtulmak istiyorum. Oraya koyacak kutu düşündürüyor sadece. Özel servisle konuştum orijinaline çok pahalı dediler ama son çare alacağım gibi görünüyor.
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2012 Saat 01:31

Bu postu kirletmeyeyim diyorum ama dayanamıyorum, Steering parça hazır kol için yani, evde yatıyor şu anda bayağı teferruatlı bir şeymiş ya Smile. Teyp zaten aklımda biliyorsun şu işim biter bitmez siparişi geçeceğim ama düşündüren şey alttaki 5 li changer ondan muhakkak kurtulmak istiyorum. Oraya koyacak kutu düşündürüyor sadece. Özel servisle konuştum orijinaline çok pahalı dediler ama son çare alacağım gibi görünüyor.

Yok yok ben olayı çözdüm. Ben de senin gibi parça bekliyorum hongkongdan gelsin nerden nasıl aldığımı paylaşacağım.

Teyp-stalk tmm diyelim. o çerçeve baya dert demekki. Mkineci tanıdık yok mu söylesek yapmaz mı oraya bişi LOL
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
ibrahim51 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ibrahim51 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2012 Saat 01:29
gerçekten tebrikler ses sistemi yaptırdığımda kime sorduysam kol iptal olur demişti siz başarmışsınız benim 2005 dizel 206 ım var ve pioneer mvh-1400ub cd çalar kullanıyorum aynı uygulamayı bende yapabilirmiyim ? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

2005 1.4 HDİ X-Design 206
2010 1.6 HDİ Auto 308
2010 1.6 Megane 3 Privilege
Yukarı Dön
metegorkem Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metegorkem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2012 Saat 01:44
Orjinalini yazan: spearo spearo Yazdı:

alicim az sabredersen, sorunu yanıtlıycam, torpido lambası işine giriyorum, ufaktan torpidoyu sökücegim. ve benzer ayak aydnlatmayı ön kapı altlarına düşünuyorum.nerde elektrik voltaj var bsi de ne var çözünce msjlarım seni. ufaktan sedre dökümanları içinde kaybolmus durumdayım :)

bence tavan aydınlatmadanda cekebilirsin hat, kabloları sol direkten yukarı cıkıyor, pug 6263 bagaj aydınlatma lambasını 2 adet ayak alydınlatma olarak torpido altına sag sol uygulamıslar bir belçika forumunda gördüm ...

sol direk derken ? tam olarak nerden geliyor bu tavan lambasının kablosu ? güzergahı neresi acaba ?
Yeşil Peugeot 307 XS 1.6 Benzin+LPG
Yukarı Dön
terziib Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı terziib Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 Saat 22:09
bende jvc r234 teyp var bunla kol çalışırmı araç 2001 model 206
Yukarı Dön
fexzi Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fexzi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 Saat 22:15
Konu biraz ses kontrol koluna dönmüş fakat,ayak aydınlatması için şunu diyebilirim,tepe lambasından hat alınarak ön ve arkalara yerleştirdim herhangi bir sıkıntı yok,sağ-sol direkten aşağı hat çektim aynı noktadan da arka koltuklara uzattım hem öne hemde arkaya işi sağlamlaştırmak için direnç attım,bu tip işleri sen daha iyi bilirsin.
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Ön göğüs kısmı açılması hk. son mesaja git 837 5 Oto Tamir Servisim
konu icon Selülozik tiner silinen yerleri matlaştırdı iz yap son mesaja git 6177 12 stayk
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1101 4 muratzengin
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 280 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3584 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49295 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 515 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 334 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 557 0 SerkanPinar
konu icon Yeni 106 GTI a Yeni Usta - İstanbul Anadolu Yakası son mesaja git 87 0 SerkanPinar
konu icon 206 otomatik vites sorunu son mesaja git 4379 15 MMYILMAZ
konu icon 208 şanzıman vuruntu son mesaja git 1802 2 208adem1
konu icon PEUGEOT PANORAMİK CAM TAVAN MAĞDURİYETİ son mesaja git 1025 0 Just for Justice
konu icon Acil Yardım! 1.4 quicksilver stop ediyor son mesaja git 765 0 ozcank
konu icon 307 1.6 xt yürüyünce gelen ses son mesaja git 1750 11 Pejo58
konu icon Peugeot 307 Otomatik Vites Arızası (ÇÖZÜLDÜ) son mesaja git 28823 22 Pejo58
konu icon 407 ÇEKMİYOR son mesaja git 3721 6 Oyk2147
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 26160 19 wolkan35
konu icon P0087 Hata kodu son mesaja git 2506 5 yigitmustafa
konu icon 1.4hdi / 1.4tdci rölanti arızası yardım edin lütfe son mesaja git 238 0 omersardogan
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 NOVEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kesim 4
Pejo58 3
muratzengin 3
yigitmustafa 2
ulamburias 2
Oyk2147 2
208adem1 2
SerkanPinar 2
wolkan35 2
yigit0060 2
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English