![]() |
|
307 yeni teyp taktırma |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
EnSoNiQ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Eylül 2012 Konum: Çankırı Durum: Aktif Değil Mesajlar: 512 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2012 Saat 03:09 |
Merhaba arkadaşlar 2 ay oldu 307 alalı ve daha önceki aracımın ses sistemi gayet iyiydi ama nedense cd changer çok kötü ve şuan transmistörle idare ediyor ve ses tatminkar değil 1 sene önce aldığım ses sistemini bu aracıma taktırcagım ama korkularım var öncelikle teybi değiştirdiğimde yol bilgisayarı iptal oluyor diye konular okudum bunun çözümü varmı teybim sony teybim var bunu aracıma yol bilgisayarını iptal etmeden nasıl bağlatabilirim
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Aracınızın modeline göre
2005 ve öncesi : http://www.ebay.com/itm/PEUGEOT-206-307-406-Steering-Stalk-Control-Adaptor-CTSPG006-for-Sony-Stereo-/350516871893?pt=UK_In_Car_Technology&hash=item519c6f02d5 2005 sonrası : http://www.ebay.com/itm/PEUGEOT-207-307-407-807-Steering-Wheel-Stalk-Control-Adaptor-Lead-CTSPG008-/270865691517?pt=UK_In_Car_Technology&hash=item3f10da737d kullanmanız gerekir. Kes biç yapıştır derdi yok. Soketleri uygun şekilde bağlanmız yeterli. Kumanda-yolbilgisayarı varsa park sensörü ve diğer teybe bağımlı CAN uygulamaları için destek ünitesi. |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Orjinal teybi yerinden çıkarma,alttaki varsa cd changeri yoksa ordaki boşluğu çıkart,ana üniteni oraya bağla.
Orjinal teybin elektiriğini kesmeden kendi taktığın ana üniteni kullanabilirsin.Oto ses işiyle uğraşanlar yapıyor bir aparat sayesinde.Böylelikle orjinal cd çaların ekeltiriğini kesmediğin için yol bilgisayarı devre dışı kalmaz.Şahsen ben yukarıda söylediklerimin aynısını yaptım ve yol bilgisayarım çalışıyor. |
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu durumda ikisi de kullanılabiliyor mu? 2 tane mi teyp oluyor araçta yoksa bir tanesi çalışıyor diğeri boşta mı duruyor hocam?
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Hayır orjinal artık çalışmaz yeni taktığınız çalışır.Sadece orjinalin elektirik bağlantısı kesilmez yani akşamları ışığı yanmaya devam eder ve yol bilgisayarı çalışmama riski ortadan kalkar.
|
|
![]() |
|
EnSoNiQ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Eylül 2012 Konum: Çankırı Durum: Aktif Değil Mesajlar: 512 |
changer söktüğümdede teyp kücük kalmazmı
|
|
![]() |
|
kardeşim http://www.ebay.com/itm/PEUGEOT-206-307-406-Steering-Stalk-Control-Adaptor-CTSPG006-for-Sony-Stereo-/350516871893?pt=UK_In_Car_Technology&hash=item519c6f02d5
bu linktekinde benim aracım 2004 model kesin yol bilgisayarı çalışırmı alacagım sonra çalışmaz ise geride gönderilmez :))
|
|
![]() |
|
gozem ![]() 2. Vites ![]() ![]() 07 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: GiresuN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 517 |
Arkadaşım,imzanda aracının modelinin belirtmemişsin ama, genel olarak ben sorun olduğunu hiç görmedim..kendi aracımın teybini söküp, pioneer teybimi kendim taktım,aparaf falanda yok üstelik..kesinlikle yol bilgisayarı çalışıyor.. istersen küçük bi video çeker atarım..
benim arac 307.hdi 2004 |
|
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel.. Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun |
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Direksiyondaki kontrolleriniz çalşıyor mu peki hocam? Bu arada teybin modeli nedir ve ayrıca cd changer'i çıkarttınız mı? Teşekkürler.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
Direksiyon kontrolü iptal olsun o benim için sorun değil fakat ben yol bigisayarından korkuyorum burda sorduğumda gidiyor istemiyorsanız değiştirmeyelim aparat alın dediler.
|
|
Peugeout 307 XT BVA Hatchback 2004 Model
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Merhaba
Şöyle bir aparat buldum sanırım forumda da arkadaşlardan biri daha önce bahsetmiş. Ama çok pahalı geldi, nerdeyse teyp kadar bir fiyat ![]() |
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Benim linkini attığım ürün. Kendi aracıma uygun olanı kullanıyorum. İçerisinde atmega chip var. yazılımsal olarak butonların işlevlerini atıyor. Ayrıca bir kablo sök tak derdi yok. Teyib bağlantısına köprü oluyor. Kes biç işlemi de yok. Fİyatıda o parça için normal. İçerisindeki çipin yazılımından geçtim kendisi 20-30 dolar. İŞlevsellik ve montaj açısından çok kullanışlı bir ürün. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Alicilik Hocam, ebay versiyonunu mu kullanıyorsunuz yoksa sahibinden versiyonumu? (ya da ikisi de aynı şey mi -görüntüleri farklı-). Ebay ile falan uğraşmak istemiyorum TR den halledeyim diyorum. Ayrıca 5 li Cd changer'ı sökeyim diyorum, tam olarak onun yerine koyabileceğim sıkıntı yaşatmayacak, boş göz olarak kullanabileceğim bir parçayı Ankara'dan nereden bulabilirim. Internettten aradım ama bulamadım.Teşekkürler.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
İsmim ali ![]() Dünya çapında bu tarz ürünleri üreten iki firma var ikisi de ingiliz. Dynamicsounds ve Icesound yanılmıyorsam. İkisi de bu konuda uzmanlar. Kendi siteleri üzerinden satış yapıyorlar orada bütün ürünlere ulaşabilirisniz. (bahsettiğiniz çerçevede olabilir) .Şöyle bişi var ürünün kendi siteisndeki fiyatlar pound üzerinden ve çok pahalı ebaydan almak istediğinizde kargo daha ucuz oluyor o yüzden ebayi seçtim her iki sitede de paypal kullanıyorsunuz. Ben ebay dan yıllarıdr alışveriş yapıyorum hiç bir sorun yaşamadım artık neyin nasıl olacağını bildiğim için (türkiye gümrüğü dahil) sorun yaşamıyorum. sahibinden de satılan üründe ebaydan alınıyor bundan adım kadar eminim. Satıcı ile irtibata geçtiğinizde eminimki isze 21 gün bir ulaşım süresi söyleyecek elinde hepsini barındırması biraz zor. Bahsettiğim gibi ürün basit gibi görünsede o kutu içinde mikro işlemcili çip var. Minimal bir bilgisayar gibi. O yüzden ayrıca kes biç yapmanıza gerek kalmıyor gerekli sinyaleri kendisi uyarlıyor. Aynı parça yapılabilir. atmega yerine daha kolay yazılabilen arduino kullanırsınız ama inanın daha masraflı olacaktır. Vakti zamanında çok araştırdım. Bu kol işini izmirli bir arkdaş da yaıyor ama bu kadar değil. O kolun kullanımını teybe adapte ediyor. Bu sistem ise aracın sinyallerini teybe uyarlıyor teknik olarak çok fark var. 2006 ve sonrası ikinci nesil 307lerde can-bus siseme geçildi. Bu da yol bilgisayarı-geri sensörü-alarm gibi sistemlerin teyp ile beraber tek şebekeden kontrolü demek oluyor. Olaki teyp iptalleirnde şebeke kendini kapatıyor ve fonksiyonları kullanamaz oluyorsunuz. Bu yüzden can-bus araçlara teyp değişiminde bu tazr parçalar şart oluyor . eski 307 ve 206ların 2002 sonrsı van-bus bu araçlarda teyp ve yol bilgisayarı bağımsız. tyep olmasaa bu bilgileri görebilirisiniz. Bizzat kendi aracımdan şahidim teybim yokken bile yol bilgisayarı verileri çıkıyor. Ankara da bu tazr parçaları ses sistemi yapan yerler temin ediyor. kazım karabekirdeki cancan ve pioneeermemete baktınız mı ? |
|
![]() |
|
lesath ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Kasım 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
Selam Ali Bey,
Bende de 2003 307 xt prem.um otm var. bu cd changer insanı deli ediyor. kamasonic' in filan uyumlu modelleri varmıs diye duydum fakat canbus istiyormus oda sanırım. Cehaletimi bağışlayın ilk kez araba sahibi oldum yani pek bilgili sayılmam. bi mp3 çalar taktırayım demiştim changerı söktürüp fakat bi arkadaş yukarda changer geniş arada boşluk kalıyor falan demiş tereddute düştüm. bu orjinal kasetçaları cıkarttığımızda 2003 model araçta yol bilgisayarı çalışmaya devam ediyor demişsiniz. şimdi ben kasetçaları iptal ettirip bi mp3 çalar taktırsam ilerde aracı satmam gerektiğinde tekrar sorunsuz şekilde eski orjinal kasetçaları taktırabilirmiyim yoksa gene serviste aktive falan mı etmek gerekir.. pek servisle uğraşmak istemiyorum da malumunuz..
|
|
![]() |
|
Merhaba hocam, Öncelikli foruma hoş geldiniz. Öncelikli olarak sizden site namına ricam BURAYA tıklayarak bilgileirniz eksiksiz doldurup yeni bir başlık altında yayınlamanız. Sonrasında BURAYA tıklayarak aracınızın fotoğraflarını sitede yayımlayabilirsiniz. Forum içerisinde soru sormak ve bilgi vermek konusunda rahat olun. Sonuçta herkes birbirine yardımcı olmaya çalışıyor burada. Ayrıca eklemeyi unutmadan aracınızı güle güle kullanın. Sorularınıza gelecek olursak; 2003 model aracınızın alt yapısı kesinlikle VAn-bus dur. Teyp soketleriniz ISO tipidir. Yol bilgisayarı ve teyp bağımsız diye biliyorum. ve yine duyduğum kadarı ile (yanlışım varsa düzeltin) 2006 se sonrası mk2 307lerde yol bilgisayarı teyp kumandası ile adapte oluyor. Sizin yapacağınız en güzel şey, -Hoşunuza giden bir teyp modeli seçip(pioneer-sony-kenwood-alpin) onu almanız -kendi teybinizi ve cdchangerı söküp yerine çerçeve alıp gereksiz bir görüntü kirliğini ortadan kaldırmanız. -Bağlantılar çok kolay siz teybi alın gelin benim vaktim olduğu zaman hem tanışmış olur hemde teybinizin bağlantılarını yapmış oluruz. Eğer kumanda kolumda çalışsın derseniz onuda iki türlü halledebiliyoruz. Ya yurt dışından parça alıyoruz(ben öyle yaptım yukarıda bahsettiğim gibi) Ya da izmirdeki bir arkadaş kolu teybe uyarlı hale getiriyor. Bilmiyorum diğer arkadaşların düşünceleri nedir ama görünüm ve kullanım açısından bana en mantıklısı bu geliyor. Eskiye dönmek istediğinizde bu yaptğınız işlemleri geri almak sadece 5dk sürer hiç bir sıkıntı yaşamazsınız. Düzenleyen Alicilik - 01 Kasım 2012 Saat 23:24 |
|
![]() |
|
lesath ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Kasım 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
Ali bey ilginiz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yeni başlıkla kendimi tanıttım :) Söylediklerinizin ışığında cesaretimi topladım eski teybi söktüm ve navitech 4070UR marka/model cihazın montajını ( pek kablo-renk ayrımı gözetmeden iso soketler heralde uyumludur diye düşünerek) gerçekleştirdim. Cihazı 89TL karşılığı Mediamarkt'tan aldım. Mevcut tesisatla bile ses benim için oldukça doyurucu oldu. Direksiyon kumandası takıntım olmadığı için bunu sorun etmiyorum zaten. Yalnız cihazın power düğmesi kontak kapalıyken bile cihaz çalışmadığı halde standby daymış gibi devamlı yanıyor ve basınca kontak kapalı haldeyken cihaz çalışıp bir kaç dakika sonra kendiliğinden tekrar kapanıyor. kontağı açınca cihaz da tekrar açılıp kaldığı yerden çalmaya devam ediyor. Tek bir power tuşunun yanması aküyü bitirmez heralde diye düşünsem de her ihtimale karşın cihazın kafasını çıkartayım diyorum. Bir de eski teypden çıkan anten soketi yeni cihaza uymadı. Yeni cihazın anten girişi bir hayli derinde nedense. şimdilik radyosuz idare ediyorum artık ama en azından istediğim mp3leri dinleyebiliyorum mutluyum :)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Merhaba,
Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Varsa fotoda koyarsanız benim gibi değiştirmeyi planlayanlara görsel olarakta yardımcı olmuş olursunuz. Altta 5 li CD changer varmıydı sizde? Onu mu değiştirdiniz sadece yoksa komple kaset çalar ve cd changer beraber mi? Eğer hepsini birden çıkardıysanız altta kalan boşluğa ne koydunuz? Bilgilendirseniz memnun olurum. |
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
Teşekkür ederim. Şu an için çekilmiş fotoğraf yok en kısa zamanda eklemeye çalışırım. Evet altta 5li CD changer vardı, hala da duruyor. sadece kasetçalar-radyo' yu söktüm. Cd changerın yerine takacak rafım yoktu elimde o nedenle sökmedim ama benim için sorun değil rafa ihtiyacım yok changerın görüntüsü de rahatsız etmiyor beni. Eklemeyi unutmuşum bu arada, yol bilgisayarı da çalışmaya devam ediyor kasetçalardan bağımsızmış. aslında double din bir cihaz almak istedim fakat çerçevesiz uymadığını okudum çoğu yerde. piyasada satılan çerçeveler hep 2007 sonrası 307 ler için. Bir de benim aracın göğsünde kasetçalar ile changer arasında maun kaplamanın bir uzantısı var. double din için onu kesmek istemedim.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Anladım hocam. Bilgi için teşekkürler. Bende arada herhangi bir parça olmadığı için çıkarırsam ya ikisini de çıkaracağım ya da hiç dokunmayacağım. Bu boş cep olayınıda sadece yurtdışında bulabildim. Vaktim olunca sipariş vereceğim. İnş sizinki gibi memnun edici bir sonuç alırım. İyi günler.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |