![]() |
|
Sürtme sesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
bysonic ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ekim 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 105 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2012 Saat 18:51 |
Arkadaşlar araçta giderkene camlar kapalı olsun yani sadece motor sesini duyun sanki bir şey sürtüyormuş gibi sadece gaza bastığımda o şekilde oluyor. Bir kayışmı sürtüyor başka bir şey mi anlamış değilim fikri olan kimse var mı ? Bide sağ cam krikosu tam kaldırmıyor açsam kendim yapabileceğim bir şey mi ? Bundan öncesinde direksiyon pompası bozuktu aracın onun sesinden farkedilmiyordu sanırım gelen ses.
|
|
206 cc 1,6
|
|
![]() |
|
msertkol ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bende ilk marşı basarken var. Birdaha olmuyor. Sıcakken de olmuyor. Kayış sesi gibi...
|
|
307
2005 Model XR Otomatik 204500km - BRC Sıralı Sistem |
|
![]() |
|
bysonic ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ekim 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 105 |
bende araba viteste giderkene oluyor bugün dikkat ettim. normal rölantide çalıştığında gelmiyor o ses sadece viteste giderken triger mi diye düşünmeye başladım açıkcası ?
|
|
206 cc 1,6
|
|
![]() |
|
MagicPerformance ![]() 2. Vites ![]() ![]() 24 - Temmuz - 1978 Kayıt Tarihi: 09 Haziran 2011 Konum: Büyükçekmece Durum: Aktif Değil Mesajlar: 867 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MagicPerformance
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
ses devire bağımlı olarak artıp azalıyormu daha açık anlatmalısın
|
|
![]() |
|
evet devir yükseldikçe sesde yükseliyor giderkene boşa attım mı ses kesiliyor ama viteste hızlanırkene yapıyor
|
|
206 cc 1,6
|
|
![]() |
|
MagicPerformance ![]() 2. Vites ![]() ![]() 24 - Temmuz - 1978 Kayıt Tarihi: 09 Haziran 2011 Konum: Büyükçekmece Durum: Aktif Değil Mesajlar: 867 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MagicPerformance
kayıştan olsa boştaykende ses yapar
|
|
![]() |
|
Acikcasi triger tam olarak ne islemi yapiyor bilmiyorum aracimin yeni direksiyon pompasi degisti. Ustune klima komprosoru arizali tamir oldu denildi aracimin basinda degildim guvendigim birisi vermek zorunda kaldim isimden dolayi oda tanidigi yerlere goturdu. Sesin sebebi ne olabilir kayis surtmesi gibi ses sanzimanda kayis yok sanirim ordan geliyor desem gaza bastim mi ses yapiyor olmasi motor aksamini bilmedigimden fikir yurutmeme engel oluyor ama direksiyon pompasinin orda bide trigger kayisi var diye biliyorum acikcasi.
|
|
206 cc 1,6
|
|
![]() |
|
EmSul ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mart 2012 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 874 |
Eğer vitesteyken oluyorsa boşta kesiliyorsa akslardandır bi an önce aksları kontrol ettir muhtemelen iç aks kafaları dağılmıştır şanzuman takozu falan bitmiştir direksiyon pompası klima falan v kayışına bağlı v kayışı değişmediyse o da yapıyo olabilir
|
|
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v" "1998 Ford Mondeo 2.0 glx" "2005 Peugeot Partner 2.0hdi" "2004 Peugeot 307 1.6 bva" |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MagicPerformance
triger kayışı ses yapmaz arabanın en hayati elamanıdır allah muhafaza koparsa motor yaptırmak zorunda kalırsın sesten ziyade aracını aldığında değiştirmediysen mutlaka değiştir. o sesin nedeni herhangi bir kayış değil.
uğultuyu teker bilyaları yapar ama boştaykende yapar seninki bu değil şanzumandan geliyosa ayna mahrutiden olabilir. pompa yada klima kompresöründen şüpheleniyosan sokaetlerini çıkar dene |
|
![]() |
|
Aks demişin başka forumlarda aks lere yağ basılması lazım filan şeklinde yazmışlar o şekilde ses kesildi diyen olmuş doğruluğu varmıdır acep. Boşa attığımda dediğim araba hareket halindeykende boşa attığımda kesiyor sesi vitese takayım motor freni girsin veya gaza basayım ses başlıyor aracı alalı çok olmadı bu gibi sebeblerden bir türlü ısınamadım daha araca net bir fikri önerisi olan var mı ? klima kompresörü yada pompa sokettlerini nasıl çıkarabilirim ? bide onların kayışı araba rölantide çalışırkende dönüyor sanırım ?
|
|
206 cc 1,6
|
|
![]() |
|
Birde trigeri arabayı aldığımda değiştirmedim ne kadara patlar bana ? izmir'de bildiğiniz iyi bir usta var mıdır ?
|
|
206 cc 1,6
|
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Triger kayışı görünmez o nedenle ses olayı da anlaşılmaz, arkadaşın dediği gibi trigerden ses geliyor olması mümkün değil. Triger değişimi araçtan araca değişebilir ben de fikir vermesi açısından aktarırsam triger, devirdaim pompası, V kayışı (ses belki sizde de buradan geliyor olabilir -sadece fikrim-) ve ufak tefek küçük değişimlerle beraber 4-5 ay önce 800 liraya mal olmuştu. Yalnız araçlarımız farklı onu mutlaka belirteyim. Trigerin değişimi için aracınızın km sini falan belirtirseniz arkadaşlar daha iyi yorum yapabilecektir. Zira benzinli ve dizel araçlar için faklı değişim km leri söz konusudur. Umarım kolayca halledilecebilecek bir sorununuz vardır.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
Sanayide bir ustaya gösterdim. Pejo servisinden çıkmaymış adam şanzıman rulmanlarında dedi sorun 500 tl masraf cıkardı 280 parça tutar dedi 200 işcilik dedi. Onun yanı sıra yağ buji değişimi içinde 200 lira istedi 168 binde aracım 158 binde bakımlarını yaptırmış aldığım kişi. Fiyatlar normalmidir tavsiye bir usta var mıdır.
Düzenleyen bysonic - 28 Ekim 2012 Saat 14:12 |
|
206 cc 1,6
|
|
![]() |
|
Güncel
|
|
206 cc 1,6
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |