![]() |
|
307 rölantide yağ lambası ve mavi duman sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
smtt ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2012 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2012 Saat 19:02 |
Arkadaşlar merhaba, 2004 model, 107000 km, 307 1.4 XR aracımız var. henüz 2 ay oldu alalı ilk peugeot aracımız pek tecrübeli de değilim. Araçta rölantideyken stop + yağ ikaz ışıkları yanıp sönüyor ve kalkışlarda aşırı duman(mavimsi) ve koku geliyor. Bugünde yağ çubuğunu kontrol ettim yağ seviyesi normal. Çubukta benzin kokusu da var 2-3 kez kokladım emin olmak için. Nette araştırabildiğim kadarıyla zengin karışım, yağ yakıyor vs gibi şeylere rastladım ama tecrübeli arkadaşlara sormak istedim. Sebebi ne olabilir? Ayrıca çubuktaki yağın rengi için ideal bir şeyler söylenebilir mi? Ben baktığımda çok koyu bi kahverengiydi. Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için.
|
|
![]() |
|
serommm ![]() 1. Vites ![]() ![]() 21 - Aralık - 1985 Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 95 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mavimsi duman geliyorsa yağ yakıyordur.
Ama 107000 km.de bi araç yağ yakması pek normal bir durum değil.
|
|
![]() |
|
KenBlockJR ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1013 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KenBlockJR
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
anlattığınız durumdan yağ seviyesinin yüksek olduğunu anlıyorum. mavi duman atması yağ yakıyor anlamına gelir. çubukta hata olabilir. seviyeyi kontrol ettirin.
|
|
206 Roland Garros 1,6 16V
|
|
![]() |
|
smtt ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2012 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bi parçacıya dumanı sorduğumda yağa bakıp az olduğunu söyledi kapaktan 1 litre ilave ettik 15-20 gün önce. ilk eklediğimizde kokuda ışıklarda kesilmişti bir süre. eksik olabilir ama fazla olacağını hiç sanmıyorum aslında.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |