![]() |
|
Vites geçiş problemleri |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
sercan5741 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ekim 2012 Konum: Gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sercan5741
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2012 Saat 09:46 |
Arkadaşlar öncelikle merhabalar... 2004 model 206 XT aracımı alalı iki hafta oldu. Çok şükür büyük bir sıkıntıyla karşılaşmadım henüz fakat 1, 3 ve geri vites geçişlerim çok zor. Özellikle 1 ve geri vites büyük dert bi kaç kere zorlamayla geçirebiliyorum nedir acaba sıkıntısı fikri olan varmı?
|
|
![]() |
|
sercan5741 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ekim 2012 Konum: Gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sercan5741
![]() ![]() ![]() ![]() |
güncel
|
|
![]() |
|
FeverDog ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Mayıs 2012 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 81 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
merhaba, benim aracımda da aynı sorun var hatta burdaki pekçok arkadaşta da. o yüzden artık bunu "sorun" olarak algılamıyoruz :)) sanırım pejolar için genel bir durum bu; ben de burdaki arkadaşlara sordugumda öyle demişlerdi. vitesler çok sert bazen seyir halindeyken özellikle 3.vitese geçerken zorlamam gerekiyor. geri vitese takmakta bazen epey zorlanıyorum; bu durumda hemen bir başka vitese takıp tekrar denemek faydalı olabiliyor. ancak seyir halindeyken kuvvet vermek dışında yapacak pek bişey yok; yani takılıp kalmıyorsa zamanla zaten alışıyorsunuz :) aracınız da hayırlı olsun bu arada.
|
|
Peugeot 206 Fever HDİ, 2006
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sercan5741
Teşekkürler.. Demekki bu da kronik yani genel bi sıkıntı. Direksiyon ağır, vites geçmez valla bu kadar küçük aracın sürüşü kamyondan farksız olacak.
![]() |
|
![]() |
|
zgr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
merhabalar epey vakit geçmiş konu üzerinden. ama yorumumu yapayım dedim. bahsettiğiniz vitesler benim aracımda da sorun çıkarıyor. yazın debriyaj seti değişti hala aynı şey devam.hareket etmezken 1. vitese kolay geçiyor. 3.vitese geçiş biraz kemikli oluyor. hatta bazen kırılacakmış gibi geliyor. geri viteste ise geçmezse boşa alıyorum debriyaja tekrar basıp bıraktığımda rahat geçiyor. sorun bence de kronik galiba.
|
|
2001 206xt 1.6
|
|
![]() |
|
jiyanxese ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Kasım 2011 Konum: antep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı jiyanxese
1. vites ve geri vites 307 lerde de sıkıntılı :) babam 1. vites sorunundan dolayı benim arabayı sürmüyor :)
|
|
peugeot 307,2003 XT
|
|
![]() |
|
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
geri vites sorunu her 206 da standart galiba
![]() |
|
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sercan5741
Allah belasını versin o zaman ne diyelim
![]() |
|
![]() |
|
bilalbaloglu ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Kasım 2012 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bilalbaloglu
arkadaşlar meraba sizlerin yorumu sayesinde arabamı daha iyi tanımaya başladım.direksiyon sertliği ve vites geçiş problemleri benim arbamdada var ( özellikle seyir halindeyken 3. vitese geçişi )... demekki kronik bi sorun üstünde durmaya değmezmiş tamire git baktır falan gereksiz demekki bu problemler için
|
|
![]() |
|
bahcekapili ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Haziran 2012 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 46 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bahcekapili
Havalar soğudu arkadaşlar. Eğer aracınız ısındıktan sonra da böyle vites geçişlerinde problem yaşatıyorsa sorun kroniktir diyebiliriz. Arada sırada vites kumandalarının şanzumana bağlandığı noktalara silikon sprey sıkın ya da sıvı greste olabilir.
|
|
İnandığı gibi yaşamayan, yaşadığına inanmaya başlar.
|
|
![]() |
|
aknard ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mayıs 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 289 |
o kadar alıştık ki geriye takarken "garç" diye ses gelmesine... o ses olmazsa olmazlardan :)
|
|
![]() |
|
elestern ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mayıs 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 165 |
vallah beyler bende de var aynı sorun hareket halindeyken 1 geçirmesi bider geriye takması ayrı bir der lakim 3 e geçer ken yamuk yapmıyo geçiyo rahat bende şimdi 1 den 2 ye atarken boş durduğu yer hizasında kolun yer yapmış takarken 2 ye bi yere takılıyo gibi hani topuz uzerinde vites yolları varya 1 le 2 arasındaki çizgiyi sola dayayınca takılıyo malum 1 den 2 ge geçerken de sola çekerek takıyoz sıkıntılı anlıcağınız varmıdır neden yaptığını bile yada başına gelipte bana çözüm yolunu söylicek biri yoksa bu gidişle benim zibidi 6 ileri olcak :P
|
|
2002 206 hb 1.4 bnz colorline
izmir |
|
![]() |
|
onkeskin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
arkadaşlar benim peugeottada var valla ne diyim bnede bi rahatladım yani..kronikse ama zor oluyor yaw.
|
|
![]() |
|
onkeskin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
arkadaşlar bu peugeot 306 xr aracım var başka kronik sorun varmı acaba boştan yere meraklanmıyalım
|
|
![]() |
|
ByHack ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2011 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 264 |
İmzamdaki aracımda 1. vites geçişi dışında bahsettiğiniz durumlarla karşılaşmıyorum. Hani özellikle arabayı ilk çalıştırdığınızda aceleci davranıyor, devirin rolantiye düşmesini beklemiyorsanız(1000 devirin hemen altına:) geri viteste gırç diye bir ses çıkıyor. Bu konuda evet biraz hassas şanzuman. Bunun dışında 1. vites olayı göreceli bir durum aslında. Birçok araçta birinci vites geçişi(özellikle hızınızı düşürmeye çalıştığınız durumlarda yani öndeki araçtan dolayı gibi) zor hatta imkansızdır. Bu 1.vitesin dişli farkından olsa gerek, çünkü 1.vitesin dişlisi biraz da moment dişlisidir. Motor ve şanzıman dişli deviri arasında fark fazla olduğundan geçmeyebilir. Debriyajı tazelediğinizde yada hafif gaza dokunup ayağınızı çektiğinizde daha kolay geçmesi muhtemeldir (ara gazı gibi)
![]() ![]() Düzenleyen ByHack - 27 Kasım 2012 Saat 00:04 |
|
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG
|
|
![]() |
|
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
şanzıman yağını değiştirdiğimde biraz yumuşadu geri vites geçişi
|
|
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |