![]() |
|
pasta cila kullanımı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
ömer_tarsus ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2012 Konum: Tarsus Durum: Aktif Değil Mesajlar: 216 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ömer_tarsus
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2012 Saat 18:18 |
|
Arkadaşlar aracımda minik çizikler oluyor ve pasta ile temizlemek istiyorum fakat hiç kullanmadığım için hangi markayı ve nasıl kullanacağımı bilmiyorum. Pasta veya cilada hangi markayı nasıl kullanıyorsunuz?
|
||
206 XT HDİ 2004 model(o artık yok)
Citro Yeni C3 2011 1,6 vti confort triptonik |
||
![]() |
||
fatihgg ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 857 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Piyasada onlarca pasta ve cıla markası var.Herkes sonxxx markasını ve megurxxx onerır.Bende kullandım.Gercekten saglam urunler.Fakat onemlı olan nasıl yapacagın.Cunku cok hassas bır el ıscılıgı ısteyen dıkkat ısteyen bır ıs.Cunku aynı oranda pastayı ve cılayı bolgeler vuramazsan vay halıne boyaya zarar verırsın.Bence ufak bır bolumden basla ufak bır parcadan basla.İlk once arabanı guzelce yıka temızle kurusun.Sımdı kımısı bır kat pasta sonrasında bır kat cıla atar.kımısı kat kat farklı markalarla kat kat ozel cılalar ve pastalar kullanır kaportacılar.Sen ılk once pastalarsın pamuk veya usluple ovarak o bolumu sonrasında kurumasına 10 dk beklersın zaten rengınden kurudugunu anlarsın.sonrasında guzelce hafıff ovarak yaparsın pamukla vs.. acılır cıkar renk arkasına da cılayı aynı sekılde uygularsın..(marka vermıyorum yanlıs anlasılmasın)
|
||
2003 307 1.4
2008 Leon |
||
![]() |
||
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
|
valla pasta cıla ısı proluk ısterk boyayı yakmadan yapmak lazım bence artık pasta cıla donemı bıraz eskıde kaldı gıbı onun yerıne boya koruma yaptırın once sonra zaten cılasını atıyolar ben her 2 yıkamada bı cıla yaptırıyorum bu yaz 2 kere boya korumaya soktum
|
||
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
||
![]() |
||
fatihgg ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 857 |
|
Bende araca haftaya yaptıracagım.Soyle anlatayım basımda gecen olayı..
Gecen gun arkadasımın tamırhanede otururken oyle arabamın sagına soluna bakıyoruz yan tarafdada kaporta boyacı bı abımız var.Ben hep benım arac o.sıyah oldugundan pek parlatamamıyordum sureklı yakınıyordum.o sırada boyacı usta geldı hayırdır falan dedım bı parlatamadım aracı.Bana dedı kı sadece yolun karsısında bır tane a6 duruyordu,bak aracı goruyormusun dedı senın araba halındeydı bu aracda dedı pasta cıla yaptım boyle oldu dedı.Ben dedım kı benım aracda ımksansız yapamazsın dedım.Bak oyle bı yerıne yaparım dedı sonra begenırsın mecbur yaptırırsın dedı :) bende sen yap bende yaptırcam oyle olursa dedım.Sımdı dıkkat adam makıneyı getırdı 4-5 cıla ve pasta tuplerde ve makıneye aıt 3-4 kafa getırdı her bırı farklı.yarım saat gıbı bı surede sol camurlugu bır yaptı kat kat atarak kurutarak bır yaptı.Aklım uctu gıttı yuhh dedım ınanamadım sıfır gıbı cıktı parca yenı boya gıbı.Arabayı bırde a6 nın yanına cektı arkadas aynı sekılde parlıyor hayretle ızledım kaldım.Yoldan gelsın arac cok cuzı bır mıktara yaptırcam ıns..Ondan kardesım sıyah helekı aracda mukemmel elı ıyı usta lazım yoksa vay halıne..
|
||
2003 307 1.4
2008 Leon |
||
![]() |
||
|
Aynen katılıyorum kardesım.Egerkı ıst avrupada ısen seve seve yardımcı olurum.Ama ustanı yı sec.Gıdıpte kuafore dunyalar verme.Yada kendın deneme tavsıyem.
|
||
2003 307 1.4
2008 Leon |
||
![]() |
||
ömer_tarsus ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2012 Konum: Tarsus Durum: Aktif Değil Mesajlar: 216 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ömer_tarsus
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
çok teşekkürler arkadaşlar, bilmeyince kolay gibi görünüyordu ama ince bir iş olduğunu sayenizde öğrendim. İnternette öyle pasta türü şeylerin satıldığını görünce öyle düşünmüştüm. En iyisi iyi bir kaporta boya yapan usta bulmak.
|
||
206 XT HDİ 2004 model(o artık yok)
Citro Yeni C3 2011 1,6 vti confort triptonik |
||
![]() |
||
simurg ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 20 Haziran 2012 Konum: AYDIN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 264 |
|
En ıyısı Turtle Wax
|
||
![]() |
||
zgr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
|
arkadaşım bana da bir yardımcı olsan. avrupa yakasındayım ben. ustanın yerini adresini verirmisin?
|
||
2001 206xt 1.6
|
||
![]() |
||
fTh206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Haziran - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul/Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 652 |
|
![]() |
||
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC 2010 CVT OTOMATİK |
||
![]() |
||
KenBlockJR ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1013 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KenBlockJR
|
10TL'lik carpex çok iyi iş görüyor. carrefour gibi büyük marketlerden alabilirsin. değdiği anda çiziği yok ediyor. neredeyse silmeye gerek kalmıyor
|
||
206 Roland Garros 1,6 16V
|
||
![]() |
||
EErgul ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2012 Konum: Kıbrıs/Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
|
yıkama kil cila glaze işlerine gir ama pasta işine girme derim amatörlükle. ayrıca el ile uygulanan pastadan pek hayır gelmez ki bir de uzun süredir pasta görmemiş verniğe yapılıyorsa pek şansın yok derim. çünkü pastanın amacı boyanın üzerindeki verniği mikro ölçülerde aşındırmak ve daha canlı verniği göz önüne çıkarmak. bunu el ile yapman demek hem sana eziyet hemde aracın her yerinde aynı yeterlilikde yapamyacağın için başarısız sonuça ulaşmak demek. ellede yapılamaz mı tabiki yapılır ama biraz daha deneyimli ve aracın en azından çok fazla dairesel çiziklerle dolu olmaması gerekiyor bence.
diyeceğim şu ki gidin bir kil alın kendiniz aracınıza kil uygulaması yapın üzerindeki yapışkan pislikler gitsin ardından çekin bu işten anlayan birinin garajına parasıyla ve makinesiyle sağlam bir pasta atın gelin sonra cilanızı elinizle kendiniz uygulayın. eğer en azından ayda bir cila uygulaması yaparsanız uzun süre pastanın parlaklığı kalıcı olur. bu arada pasta işlemini düzgün bir yere yaptırın çok berbat pasta yapan insanlar var geçenlerde bu konuda bir üzücü tecrübem oldu da EDIT: pasta işlemi cila işlemine göre biraz daha ağır ve hata affetmez
Düzenleyen EErgul - 24 Ekim 2012 Saat 01:45 |
||
206 CC 1.6 16V 110 HP Roland Garros
2004 Model |
||
![]() |
||
EErgul ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2012 Konum: Kıbrıs/Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
|
carpexin hangi ürünü o ? denemek isterim
|
||
206 CC 1.6 16V 110 HP Roland Garros
2004 Model |
||
![]() |
||
impact ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() İZMİR İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1504 |
|
aynen pasta zaten çok ince zımparadır. eşit yapmak gerek her yer için bu da amatörler için biraz sıkıntılı olur özellikle araba koyu renkse.. profesyonele yaptırmak en mantıklısı özellikle ziebart veya sonax fiyatlar yüksek gibi ama çok başarılı işçilikleri var..
|
||
![]() |
||
KenBlockJR ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1013 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KenBlockJR
|
carpex çizik giderici pasta diye geçiyor
|
||
206 Roland Garros 1,6 16V
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |