![]() |
|
Hangi Devirde Vites Artırmamız Gerekir? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
matrix506 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Mayıs 2012 Konum: tytyt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 122 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı matrix506
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2012 Saat 02:53 |
arabanızı hangi uygun devirde vites artırmalıyız? benim araç mazda 323 hb 6000 devirli araç ben 3500 de arttırıyorum vitesi 120 km yol gittim tüple 30 tl harcadım tüpe dönüşte 3000 devirde artırdım 33 tl yakıt tükettim ben normalde 3500 devirde arttırırım vitesi. ben şöyle hesap yaparak buldum uygun deviri... arkadaş senin araç 6000 devir mi evet... rolantide rtalama 1000 devirde çalışıyor mu evet... 1000 devir ile 6000 devirin tam ortası 3500 devir mi evet... uygun devirde vites arttırmayı bulmuşsunuz demektir. ben şehir içinde malum motoru yormamak için 3000 devirde arttırırım ama şehir dışında 3500 devir...
|
|
...fhygf..
|
|
![]() |
|
dukenukem82 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Aralık - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
![]() ![]() ![]() ![]() |
2500 devir sonrası vites değiştirebilirsin tabi düz yolda isen , yoksa 3000-3500 normal yada Araba bağırmaya başlayınca vites değiştir.
|
|
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg |
|
![]() |
|
ugurok06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ekim 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
DEĞERLİ PEUGEOT SEVERLER.DİZEL MOTORLA BENZİNLİ MOTORLARIN VİTES ATACAĞINIZ DEVİR SEÇENEĞİ HER ZAMAN FARKLIDIR.ŞUNU DA UNUTMAMAK GEREKİYOR Kİ SICAK VE SOĞUK HAVALARDA BİLE VİTES ATILACAK DEVİR FARKLILIK GÖSTERMEKTEDİR.SİZLERE ÖNERİM YAZ AYLARINDA BENZİNLİ MOTORA SAHİP OLAN ARAÇLARINIZI DÜZ YOLDA YADA SAKİN İLERLEYİŞTE ARACI FAZLA SIKIŞTIRMADAN VİTES ATTIRMANIZDIR.NİHAYETİNDE ARAÇ SOĞUK HAVALARDA YAKITI ÇİĞ YANİ HAVA EMİLSİYONU AZ BİR ŞEKİLDE YAKACAĞI İÇİN YAKITIN SARFİYATI ARTAR.DİZEL MOTORLAR DA İSE ARACIN MOTORU ISINMADAN HAREKET ETMEMENİZİ ÖNERİYORUM.HELE İSE KIŞ ŞARTLARIN DA BU DURUMA DAHA FAZLA DİKKAT ETMEK GEREKİYOR.
|
|
![]() |
|
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
ugurok06 Tavsiyelerine tesekkür ederim, bilgiler gerektiği gibi aktarılmış ve her zaman için 3000 en idealidir yakıt için, Denildi ki öyledir. Lakin ben her zaman 4000 deviri tercih ederim, Dizel benzin fark etmez, Yanlışsam düzeltin tabiki ama deneyimlerim bunu tercih ettiriyor hem seri olabiliyorum hemde motor gücünü daha iyi kullanıyormuş gibi hissediyorum. bu şekilde 0,33 krş yaktığımıda bilirim.(soğuk ve yağışlı havalarda hariç) nedeni ise bildiğiniz üzere 1nci viteste bile durmayı geciktirir vede kalkışlarda lastiklerde aşırı dönmeye neden olup aracı kontrol dışında bırakabilir.
Düzenleyen gowster - 12 Ekim 2012 Saat 11:54 |
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
![]() |
|
ugurok06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ekim 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
merhabalar...
Aracın motor hacmini, yakıt biçimini ve kullanılan bölgeyi düşünürsek vites geçişi 3000 devirde yada 4000 devirde atılması gerekir demek doğru olacağını düşünmüyorum.Tabi ki düşüncelerinizin doğruluk payı olabilir.Lakin kişisel tecrübeler bu durumu iyileştirmek yolunda olumlu bir sonuç getirmez.Vites geçişinde uygun olan devir aracın yol durumuna,motor durumuna ve hava şartlarına uygun olacak şekilde olması gerektiğine inanıyorum.Devir saatindeki sayısal ifade devrin en iyi noktasının hangisi oldunu tam ifade edemez.Nihayetinde motorin daha kalın bir yakıt benzin daha ince bir yakıt olduğunu unutmamak gerekir.Bu nedenle dizel araçların motor devri daha yüksek devirde vites geçişi yapılmalı; benzinlide birazcık daha düşük devirde vites geçişi yapılmalı.
saygılarımla...
|
|
![]() |
|
Kadir ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ağustos 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
206 + 1.4 HDI aldık 3 ay önce. Teslim ederken servisin bana dediği vites değişimlerin 2000-3000 arası olsun demişti. Yani 3000e gelince artır, 2000 den aşağı düşünce azalt...Düz yolda benzinlilerde 3000 e kadar çıkmaya gerek olmayabilir. 2500-2800 arası kurtarıyor zaten.
|
|
Peugeot 206+ 1.4HDI Urban Move 2012
|
|
![]() |
|
beyobali ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Mayıs 2012 Konum: MUĞLA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Selamlar bence 1.6 HDI ler için normal vites değişimi devri 2000 ile 3000 arası. Daha seri kullanım için 3000-4000 arası olduğunu düşünüyorum.
|
|
beş dakika ara
|
|
![]() |
|
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
ugurok06 arkadasim hdi aracin motorunu rolantide ne kadar zamanda isitabiliriz yani termostatin actigi 80 dereceye getirebiliriz tesekkurler
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
peugeotttt ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2012 Konum: TEKİRDAĞ/SARAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 849 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotttt
benim için farketmiyor devamlı 7000 devirde degiştiriyorum :))
|
|
Millet Şu Topukluyu Giysem Kaç Cm Uzarım Derdindeyken,Biz 3 Cm Daha Bassak Sürtermi Derdindeyiz.
|
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Devir göstergesimi arızalı
![]() |
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
AydinBeyol ![]() P.T. TEAM ![]() ![]() GALERİ SORUMLUSU Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2008 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı AydinBeyol
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |