![]() |
|
306 Bip Bip sesi? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
phoenix.1905 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 07 - Aralık - 1987 Kayıt Tarihi: 12 Ağustos 2011 Konum: Sultangazi -İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 130 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı phoenix.1905
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2012 Saat 12:05 |
Arkadaşlar biraz önce Atiker LPGciye gittim. Uyarı sesinin LPGnin kendisini otomatik olarak gazdan çıkarıp benzine attığını söyledi. Zaten bakım zamanında geldiğini belirtti. Bilgisayara bağlayıp filtre değişti ve ayar yapıldı.. (50TL)
Araç 1,5 senedir bende.. İlk LPG takılıp 1000 km yapıldıgında garanti kapsamında kontrole gidilmesi gerekiyormuş.. Ve 10.000 km genel bakım yapılması gerekiyormuş.. Tabi bunları bendn önceki kullanıcı yapmaısı gerekliydi.. Herkese Teşekkür ederim..
|
|
Peugeot 306 xr platinium (2001)
|
|
![]() |
|
volkanbalik ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Şubat 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 119 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı volkanbalik
![]() ![]() ![]() ![]() |
kardeşim kolay gelsin aracın lpg li olduğunu yazmışsın lpg cine git ve lpg filtreni değiştir ve sorun ortadan kalksın. kolay gelsin.
|
|
![]() |
|
phoenix.1905 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 07 - Aralık - 1987 Kayıt Tarihi: 12 Ağustos 2011 Konum: Sultangazi -İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 130 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı phoenix.1905
Ses öterken hiçbir arıza lambası yanmıyor. Ancak ilk aracın kontağını çevirdiğim zaman, gösterge panelinde abs,motor vs. yanıyor. Bir süre sonra motor arıza ışıgı hariç diğerleri sönüyor ve marşa basarak çalıştırıyorum. Araç çalıştıktan sonra da motor arıza lambası sönüyor. Bu motor arıza lambası bildigim kadarıyla çoğu pejoda yanıyor.. Keşke uyarı sesi gelirken bi arıza gösterge lambası yansada ne oldugunu anlasam.. Bu motor lambası sebebiyle bilgisyara bağlatmayı düşünüyorum..
Not: Aracın motor, rolanti vs. yürüründe herhangi bir problem yok..
|
|
|
|
![]() |
|
katipahmet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ağustos 2012 Konum: mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 85 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı katipahmet
arıza lambası yanıyor mu arcın, belki fark edemediğin birşey var. istersen bi bilgisayara bağlatıp arıza tarama testi yaptır
|
|
2004 model 1.4 motor tiptronik vites 206 (LPG/benzin)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı phoenix.1905
Kapılar kapalı ama tabi aracın nasıl algıladıgı da önemli.. Kapı durumunu araştırıcam. Peki peugeot servisini arasam bu sesin neden kaynaklandıgını söylerler mi?
|
|
|
|
![]() |
|
volkan22 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Aralık 2010 Konum: kibris Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
benimde arac 306 oncelikle aracin otomatikmi eger degilse bendede o ses bazen yapiyordu benim sorunum kapi tam kapanmadigi icin olmusdu bir keresindede kapi caminin dugmesinin soketini sokmusdum yine arac bip bip otuyordu
senin aracinin calismayan herhangi bir elektronik parcasi varmi kontrol et yada bazen calisiyor bazen temassizlik bisey var heralde benim o bip sesi elektrik soketi sokuk ve kapi bazen tam kapanmadigi icin yapiyordu dedigim gibi dene bakalim calismayan bisey vardir belki yada bazen calismama durumuna geciyordur heralde benzinle alakasi oldugunu sanmam hareket halindeyken yapiyorsa hep heralde kapinin tam kapanmadigi gibi geliyor bana... yada kapinin tam kapanmadigi algiliyor heralde bazen...
|
|
2000/Peugeot 306 Cabrio /2.0 16v benzin /silver
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı phoenix.1905
Arkadaşlar bu bip sesi bugunde 2-3 kere yaptı. Benzin kırmıızı yanıyordu. Gidip benzin aldım çeyrek depo benzin oldu. Benzinciden çıkarken yine öttü. Sanırım benzin ile alakalı değil.
Bunun ne oldugunu nerden öğrenebilirim?
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı phoenix.1905
Bende de Atıker sıralı sistem var ama gaz göstergesinde 2 ışık yanıyordu. Acaba yanlış mı algıladı da ses çıktı.. Daha önce 1 keresinde gaz dolumu yaparken çok yavaş alıyordu. Pompacı abi şamandıran arızalı galiba dedi. Başka bir yerde yapmadı ama, şamandıra arızasında yanlış algılayıp uyarı vermiş olabilir mi?
|
|
|
|
![]() |
|
bysonic ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ekim 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 105 |
Arkdaşım bende 206 cc var gaz kırmızı lammbaya geçerkene bip bip ötüyor sıralı sistem sende de aynı olma ihtimali olabilir mi ?
|
|
206 cc 1,6
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
aracın sogutma suyu yag sevıyesı bunlarıda kontrol edın
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı phoenix.1905
Peki zaman ayrıdığın için teşekkür ederim.. Umarım başka fikir sahibi olan arkadaşlar vardır..
|
|
|
|
![]() |
|
Peugeot306 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2012 Konum: IST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 39 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Peugeot306
hmm O konuda Tahmin yurutemicem Ama elektirik sorunu Oldugu kesin.. (=
|
|
Hani MahaLLenin En iyi Oynayan Çocuğu çıkıpta söyLer ya ; Ben tek, siz hepiniz.. İşte aynen öyLe ;
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı phoenix.1905
Elekronik bir sesti.. Bazı saatler saat başı öter ya.. O sesin biraz daha kalını..
|
|
|
|
![]() |
|
Peugeot306 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2012 Konum: IST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 39 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Peugeot306
Daha once benimde basima gelmisti dirt dirt ses geliyodu once disardan geliyo sandim oysaki depoda benzin bitmis gostergede arizaliymis tahmin edemedim ustaya cektim pompayi soktuk baktik depo bombos doldurduk sonra ses'i kesti Ama senin bahsettigin ses Arac stop edildiginde farlar acikken kapi acildiginda duyulan uyari sesi gibimi yoksa zamansiz araliklarla duyulan bi sesmi?
|
|
Hani MahaLLenin En iyi Oynayan Çocuğu çıkıpta söyLer ya ; Ben tek, siz hepiniz.. İşte aynen öyLe ;
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı phoenix.1905
Aslında benzin alma zamanım geldi ancak. Daha öncede benzinin bitme durumuna geldiği zamanlar oluyordu.. Araç 1,5 senedir bende benzini kırmızı yanarken çok kullandm. Göstergeninde sağlam oldugunu düşünüyorum. Peki benzinin dışında başka birşeyden olabilir mi?
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Peugeot306
Sirali sistem LPg lerde Arac ilk benzinde calisir ve yaklasik 2-3 dk benzinde clismaya devam eder eger aracinda benzin yoksa benzin pompasindan o ses'e benzer ses gelir. En az Ceyrek deponun ustunde benzn olmali eger depoda benzin yoksa ve gostergede var gosterip seni yaniltiyosa gostergende arizali demektir.
Düzenleyen Peugeot306 - 11 Ekim 2012 Saat 18:15 |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı phoenix.1905
Benzin varda sınırda bazen kırmızı yanıyor.. Ancak daha öncede benzin bitene kadar kullanmıştım.. O zamanlar benzin bitiyor diye herhangi bir ses vermemişti..
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Peugeot306
Arabanda benzin varmi? kontrol ettinmi?
Düzenleyen Peugeot306 - 11 Ekim 2012 Saat 18:11 |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı phoenix.1905
Arkadaşlar 2 hafta önce aracımda bip bip bip, bip bip bip şeklinde ses geldi.. Göstergede herhangi bir arıza işareti yoktu. Aracım LPG'li olduğundan Lpg kitine baktım gaz bitmek üzereydi.. Dedim herhalde gaz bitiyor onun sesli uyarısı.. Bugunde yine aynı şekilde ses verdi. Ama bu sefer Lpg dolu oldugundan bu sesin başka birşeyden geldiğini düşünüyorum..
Bu problem hakkında görüşleri olan arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum.. Teşekkürler..
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |